dinsdag 4 augustus 2015

Twijfels relatie wegnemen

Dit zal de twijfels relatie wegnemen. Vraag jij jezelf af Wanneer. De twijfels die mensen hebben over relaties, zijn namelijk. Schrijf desnoods je twijfel- en angstgedachten op. Want dan kun je er wat mee.


Het zijn je angstgedachten van vroeger, toen je klein was. Toen kon je er inderdaad ook niets mee, nu gelukkig wel. Alles is fantastisch, de relatie zal voor altijd zijn en niks kan deze relatie kapot maken. Vanaf dat moment krijgt de relatie veel ups en downs. Althans dat beweert psychologe Beverley Stone in haar nieuw boek.


Tip 4: Haal de druk van de ketel. De kans is groot dat hij binnen de kortste keren voelt dat jij je twijfels hebt bij jullie samenzijn (of misschien is dit zelfs al het geval!). Verliefd worden op een ander hoeft zeker niet het eind van de vaste relatie te betekenen, ondanks de vele twijfels. Mensen met een vaste relatie die verliefd zijn op een ander denken te snel en te vaak: Ik word toch niet voor niets verliefd op een nader, dus er moet iets mis zijn met mijn relatie ? Geen paniek: het is echt niet gek om soms een beetje twijfels over je relatie te hebben.


Bijna) iedereen heeft dit wel eens. Ontdek hier wat te doen met de twijfels en hoe je ze kan wegnemen. Heb je ook het gevoel dat alles eerst over rozen ging? Aan het einde van jullie date keek je alweer uit naar de volgende en hij of zij leek de perfecte match voor jou.


Twijfels over beginnende relatie. Eigenlijk worstel ik met dezelfde twijfels als jij. Het is gewoon een lang proces. Je streept de voors en tegens tegen elkaar weg. Ik sta nu op het punt om er met mijn vriend er over te praten want ik hou nog wel van hem (jaar relatie trouwens) maar we zitten niet meer op hetzelfde level.


Mijn vriend twijfelt erg aan onze relatie. Hallo Jeannette, Na een ongelukkig huwelijk heb ik na zes jaar single zijn, eindelijk weer sinds half jaar een fijne relatie. Mijn twee zonen kunnen het ook erg goed met hem vinden.


Wat is het probleem dan, zul je denken. Ben jaar en heb geen relatie. Ik houd van je zoals je bent. Of: Zolang je doet wat jou gelukkig maakt, ben ik ook gelukkig. Daardoor kan de liefde groeien.


Twijfels relatie wegnemen

Beiden beseffen dat een relatie fases kent die elk een thema in zich bergen - zoals settelen, voortplanten, samen oud worden. Ik ben een jarige man en ben al 5. De liefde komt namelijk alleen van mijn kant. Zo blijf je allebei ongelukkig in een relatie die je heel goed fantastisch kunt maken. Niet rationeel, geen verstandshuwelijk, maar door je focus te verleggen. Waar je aandacht aan geeft groeit, dus als je je focust op de kanten die de relatie veilig en saai maken, dan zal de relatie daar niet leuker van worden.


Waar je enerzijds weer toe bent aan een relatie , kan je anderzijds nog angstig zijn dat het je weer gaat gebeuren. Je onderbewuste wil je in feite beschermen voor afwijzing. Dat zorgt ervoor dat je op bewust niveau allerlei twijfels krijgt, waardoor je de relatie gaat verbreken.


Twijfels relatie wegnemen

Slaap er een nachtje over. Dit klinkt heel suf, maar soms heb je van die dagen dat je aan alles in je leven twijfelt en alles stom lijkt. Het kan zijn twijfels wegnemen of hij in de relatie moet blijven, en hem zelfs enorm opluchten.


Dus hou hem niet langer in spanning en vertel hem wat hij kan verwachten. Klein, psychologe bij Max Ernst GGZ: Wanneer je twijfelt over je relatie , is het allereerst van belang om te kijken of je twijfels zich beperken tot je relatie of dat je überhaupt over allerlei levensgebieden twijfelt, vertelt ze. In het geval van het laatste is het waarschijnlijker om je identiteit of zelfvertrouwen onder de loep. Iedereen twijfelt wel eens aan zijn relatie. Er is geen formule om uit te maken of je twijfels belangrijk genoeg zijn om de relatie te beëindigen.


In de eerste plaats zal je moeten vertrouwen op je gevoel. Voel je je gelukkig met je lief zoals de relatie nu gaat? Als het blijft zoals nu, is dat dan ok?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts