donderdag 4 augustus 2016

Gevoelens uiten in relatie

Weten hoe je op een tactische manier je gevoelens kunt uiten en je hart kunt openen voor je partner is essentieel voor de ontwikkeling van een liefdevolle harmonieuze relatie. Als je je gevoelens deelt met je partner dan heb je het over situaties die die gevoelens veroorzaakt hebben. Hoe je gevoelens communiceren in een relatie ? Wat zegt het onderzoek over de communicatie van gevoelens ? Van het uiten van gevoelens naar elkaar toe? Zowel mannen als vrouwen zeggen dat ze hun gevoelens kunnen uiten , en wordt wel niet gepreciseerd hoe. Gevoelens uiten en delen.


Gevoelens uiten in relatie

Het zorgt voor een doorstroming of doorbloeding van uw innerlijk. Veel mensen menen dat gevoelens delen altijd met praten te maken heeft. Tot slot kan het onderdrukken van gevoelens leiden tot geheugenproblemen (dit Engelse artikel legt goed uit waarom dat zo is). Het is dan ook niet verrassend dat mensen die hun gevoelens uiten , langer leven.


Deze spanningen kunnen lichamelijk geconcentreerd zijn in gebieden zoals de nek, het gezicht, verschillende spieren en de ruggengraat. Als je aan deze emoties vast blijft houden zonder ze te uiten , kun je gevoelig zijn voor psychosomatische ziekten aan de aderen, hoofdpijn of maagproblemen. Voor mijn vriendin, voor Mathilde en al die andere vrouwen in mijn mailbox. Blijf na de video verder lezen, want na de zeven redenen leg ik je uit hoe mannen dan wel met hun emoties omgaan. Zo kan er een ruzie ontstaan over iets heel kleins, doordat er diepere gevoelens een rol spelen, die zich uiten in emoties.


Gevoelens uiten in relatie

Vooral bij mensen die als kind in de steek gelaten zijn, hun ouders zagen scheiden of die onzeker zijn over zichzelf, kunnen een diep gevoel van onzekerheid hebben. Misschien ben je bang dat je anderen overstuur maakt of ongemakkelijk laat voelen als je je gevoelens deelt. Maar het verbergen van je eigen gevoelens kan leiden tot angsten, depressies, ontevredenheid en zelfs fysieke.


Wanneer u eigen gevoelens erkent, laat zien en deelt en wanneer u de gevoelens van anderen kunt ontvangen, dan ontstaat er een verdieping in de relatie die u met de ander hebt. Het gaat heel vaak nog niet over het uiten van gevoelens. De lijst is bedoeld als inspiratie om onderzoek te kunnen doen naar zelfontwikkeling en naar relaties tussen mensen. Jezelf uiten is niet altijd makkelijk, sterker nog jezelf volledig en accuraat uiten is onmogelijk, vooral als het gaat om praten over je gevoelens. Het uiten van gevoelens en emoties is een uitlaatklep om spanningen kwijt te raken.


Ook kunnen ze gevoed worden door negatieve gedachten. Het is niet wat je denkt dat het is en het leidt ertoe dat jullie elkaar beter begrijpen. Als er alsmaar problemen blijven bestaan, omdat gevoelens binnen een relatie niet boven tafel worden gebracht, dan is het tijd voor professionele hulp. Dat kan bijvoorbeeld een relatietherapeut zijn. Deze persoon kan je helpen om het proces van gevoelens uiten te versnellen.


Leer je gevoelens uiten en er mee omgaan aan de hand van oefeningen en een lijst met gevoelens. Emoties en gevoelens geven je informatie over jezelf en je omgeving en zetten je aan tot handelen. Authentieke gevoelens passen bij het oplossen van problemen in het hier en nu. Toch is het tegendeel waar, wij hebben wel degelijk behoefte aan liefde, relaties en genegenhei alleen ervaren en uiten wij dat op een andere manier.


Niet alleen leer je je emoties te uiten maar door een goed gesprek ga je elkaar beter begrijpen waardoor de relatie zich verdiept. Wanneer je het idee hebt dat je in jouw intieme relatie te weinig aandacht besteedt aan gevoelens , is het goed om eerst een verkennend gesprek te houden. Je gevoelens voor iemand uiten kan in het begin lastig zijn.


Gelukkig zijn er veel meer manieren om je gevoelens te uiten dan domweg Ik hou van jou te roepen. Een vliegtuig met een spandoek eraan met grote harten erop is weliswaar een originele maar nogal opzichtige manier om je liefde kenbaar te maken. Een relatie hebben met een man die het moeilijk vindt om zijn gevoelens te uiten of emoties te tonen, kan erg frustrerend zijn.


Hoewel het aan de ene kant man-eigen is, hebben wij vrouwen ook een aandeel in het probleem volgens relatie -experts. Als vrouwen iets op hun hart hebben, uiten ze dat meestal gelijk en met veel woorden. Ieder mens is uniek en heeft een puzzelstukje van de waarheid. Als puzzelstukjes bij elkaar kan de grotere waarheid tot expressie laten komen.


Het niet uiten van jouw gevoelens betekent in feite dat jij in mindere mate expressie geeft aan jouw waarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts