vrijdag 4 augustus 2017

Groen combineren met welke kleur kleding

Daarom kun je groen goed combineren met vele andere kleuren. Wanneer je weet welk kleurentype je bent, zie je gelijk of je beter het warme of het koele groen draagt. Sommige mensen schrikken van een bepaalde kleur. Groene kleding combineren. De kleur groen past mooi bij zwart en bij grijs.


Zeker voor de winter is dit een geslaagde combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een groene trui met een zwarte leren broek en een paar sneakers. Ook met denim kun je groen mooi combineren. De go-to look is een groene sweater of blouse op een jeansbroek en enkellaarsjes. Kleuren combineren in kleding.


Daar waar de een rustig of zelfs kleuren met elkaar combineert, houdt de ander het liever wat minder opvallend en gaat voor safe. Er zijn met kleuren allerlei combinaties te maken, ik ga voor de volledigheid even kort in op andere mogelijkheden naast de complementaire kleurencombinaties. Monochromatische kleurencombinaties: Dit zijn combinaties van verschillen de tinten van dezelfde kleur. Hierbij wordt er natuurlijk geen lichte kleur als lime groen bedoel maar donkere tinten als donkerzeegroen, legergroen en olijfgroen. Indien je het avontuur niet aandurft om van top tot teen in het groen te lopen, kun je altijd nog een groene blazer rocken en dit combineren met een beige chino.


Groen combineren met welke kleur kleding

Wanneer je om het even welke twee primaire kleuren vermengt in evenredige verhouding, dan bekom je een secundair kleur. Rood en blauw samen geeft violet. Een mix van blauw en geel geeft groen. Door geel en rood te mengen, bekom je oranje. Licht of donker toevoegen aan deze kleuren geeft eveneens verschillende kleurresultaten.


Dit is misschien niet je eerste gedachten om roze te combineren , maar het kan wel. Door met deze twee kleuren te spelen creëer je een hele fashionable look. Vooral Jade groen staat ontzettend mooi bij roze. Het fijne van de kleur roze is dat je het ook gewoon met denim kunt combineren. Door te oefenen leer je na verloop van tijd zien of een bepaalde kleur goed match met de andere kleuren die je uit hebt gekozen.


Je zult dan immers steeds meer oog krijgen voor de effecten die een bepaalde kleur op het geheel kan hebben. Je kunt dan zonder problemen kleding gaan combineren zonder dat je er overdreven uit gaat zien. Je kunt dit voorkomen door pastelkleur te combineren met een neutrale kleur , of een pastelkleur in dezelfde kleur , alleen dan donkerder en dieper.


Een goede manier om een klein beetje extra kleur toe te voegen is om een kleine accessoire te dragen die qua kleur en intensiteit past bij de hoofdkleur van je outfit. Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren ? Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Een extra complementaire kleur kan een kleur zachter maken. Zwart en wit zien we niet als kleuren. In zuivere toestand zijn ze bijna niet terug te vinden in de natuur. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met eender welke kleur.


Grijs is een neutrale kleur en is goed te combineren met veel kleuren. Een van die kleuren is de kleur groen : mosgroen, olijfgroen, legergroen, donkergroen… stuk voor stuk prachtige kleuren die je in het winterse seizoen goed kunt combineren met andere warme kleding. We zien de kleur overal terug.


Jassen, tuniekjes, schoenen, ruime of juist getailleerde shirts, het is één en al kaki. En je mag het ene groene item prima met het andere combineren. Stel je durft zoveel groen nog niet zo goed aan, begin dan met een shirtje of rokje in groen en combineer. Geel met groen combineren is heel leuk.


Als je dan nog wat wit ergens in je outfit of de print laat terugkomen maak je jouw outfit nóg frisser! Dít zegt de kleur van je kleding over je persoonlijkheid. Wat welke kleur betekent, dat lees je hier: Dit zijn ze: de mooiste kleuren bij blond haar. Met de kleur groen straal je een. Bij een kleurenanalyse ontdek je welke kleur rood het beste bij jou past.


Wil je weten of je mooier bent met warme of met koele roodtinten? Maak dan eens een afspraak voor een kleurenanalyse en ontdek welke kleuren het beste bij jou passen. In het modebeeld zie je veel groentinten voorbij komen!


Je kunt groene kleding goed combineren met kledingstukken van andere kleuren, zoals wit en beige in de zomer. In het najaar kun je groen juist goed combineren met donkere kleuren als zwart, bruin en rood. Als je gedempte kleuren met fellere tinten bij elkaar draagt, kan de outfit wat uit balans worden gebracht.


Blauw is heel simpel te combineren met andere kleuren. Of het nou roze, roo paars of geel zou zijn, met blauw heb je een vrolijk contrast. Het vormt een basis voor meer kleuren die je erbij draagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts