dinsdag 2 oktober 2018

Kind en gezin inkomenstarief

Kind en gezin inkomenstarief

Vanaf nu kan je je enkel inloggen en registreren met eI token of Itsme. De webpagina kan niet getoond worden. Probeer het later even. Betaal je voor kinderopvang een inkomenstarief (prijs op basis van je inkomen), dan moet je een attest inkomenstarief aanvragen. Hier vind je de veel gestelde vragen over de aanvraag van het attest, de berekening en herberekening, je gezin - en financiële situatie en ook specifieke vragen voor medewerkers kinderopvang.


Aanvragen attest inkomenstarief door OCMW. Het OCMW kan een attest inkomenstarief voor een ouder aanmaken. Daarvoor heb je in het OCMW één of meerdere gemachtigde personen nodig die toegang hebben tot de toepassingen. Meer info en doorgeven gemachtigde personen.


WANNEER KAN EN WANNEER MOET JE HERBEREKENEN? Wanneer kan je herberekenen? Het heeft als opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door dienstverlening op de beleidsvelden.


Je moet hiervoor zelf niets doen. Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. In de meeste opvang betaal je inkomenstarief : een prijs op basis van je inkomen en gezinssamenstelling. Je hebt hiervoor een attest inkomenstarief nodig.


Heb je al een kindje dat naar een opvang gaat waar je betaalt op basis van je. Kinderopvang en inkomenstarief in beeld In Kind in Beeld gebruiken we een minimum aan taal om boodschappen toegankelijk te maken. Gebruik de brochure als ondersteuning van een gesprek met een ouder. Bereken uw inkomenstarief en vraag een attest aan.


Peter Jan Bogaert was al woordvoerder van Jongerenwelzijn en blijft dat ook bij Opgroeien, voor Jeugdhulp. Inkomenstarief is de prijs volgens het inkomen. Het principe is simpel: gaat je kindje naar een opvang met inkomenstarief , dan betaal je volgens je inkomen. Om dat tarief te berekenen, heb je een ‘attest inkomenstarief ’ nodig.


Hou je aanslagbiljet bij de han het. De opvang en de ouder krijgen dan onmiddellijk het attest inkomenstarief. Dit moet garanderen dat elk gezin tijdig een attest inkomenstarief heeft. We willen, samen met onze partners, voor elk kind , waar en hoe het ook geboren is en opgroeit, zo veel mogelijk kansen creëren. Op die manier vinden ouders beter de weg naar het OCMW en begrijpt het OCMW meteen de vraag van de ouders.


De gemiddelde prijs voor een volledige dag die ouders betalen in een opvang met inkomenstarief. Een kaartlezer kan u in het districtshuis kopen en in elke computerwinkel. Een nieuw tarief dat berekend is (bij effectieve daling gezinsinkomen met ) op basis van de gedaalde inkomsten.


Bezorg het attest inkomenstarief aan uw opvang. U hebt dan ook bewijsstukken nodig. Wat als mijn kind extra zorg nodig heeft?


Kind en gezin inkomenstarief

Je vindt de precieze berekeningsmethode en schalen achteraan deze brochure. Leg alvast je bewijs van inkomen klaar! Op basis van die gegevens wordt het inkomenstarief berekend en het attest aangemaakt.


Dit nieuwe attest bezorg je dan aan jouw kinderopvang. Indien je hulp nodig hebt om het attest inkomenstarief aan te vragen, dan kun je hulp vragen in het Welzijnshuis. Dertien procent van de kinderen die nog niet naar school gaan, maakt geen gebruik van opvang, noch van formele, noch van informele opvang. Tijdens een consult worden geen voorschriften verstrekt, behalve voor de vaccins die horen bij het vaccinatieschema.


Breng zeker het ‘Kindboekje’ mee. Zo kunnen we samen een oplossing zoeken. Er is geen extra prijsvermindering voor een kind met een handicap. Jouw inkomenstarief wordt berekend op basis van het inkomen op je aanslagbiljet. Meld je aan met je e-ID of je federaal token.


Door de registratie worden je gezinssamenstelling en je inkomensgegevens automatisch geregistreerd en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts