vrijdag 4 september 2020

Wat niet te doen na relatiebreuk

Na een relatiebreuk is het daarom raadzaam om onszelf weer te vinden. Ons zelfvertrouwen zal ons hiervoor bedanken. Door niet op te geven, maar vooruit te gaan, door niet in onze tegenspoed te zwelgen of negatieve gedachten te herkauwen, zullen we de strijd winnen tegen die intense pijn en we zullen er sterker uitkomen. Laat geen breuk de hoop vernietigen. Neem even wat tijd om de dingen te doen die je altijd al hebt willen doen.


Wat niet te doen na relatiebreuk

Spendeer tijd met familie en vrienden. Leer wat je kan van de relatie die net afgelopen is en beweeg vooruit. Mensen zeggen tegen je dat ‘het wel goed komt’, maar desondanks voel je je een verloren ziel. Er zijn namelijk een aantal valkuilen om te vermijden als je uit elkaar bent gegaan.


Dit zijn de dingen die je niet moet doen na een. De kans is zeer groot, dat vroeg of laat na een relatiebreuk , er een nieuwe liefde in je leven komt. Dat kan gebeuren op een moment dat je eigenlijk net lekker in je vel zat en dat je zeer tevreden bent over je leven als single. Na de relatiebreuk zal je leven er dus geleidelijk aan anders uit zien. Zoek ook nieuwe dingen in je leven, probeer een nieuwe sport uit, ga naar het concert van een band waar je samen nooit naar toe zou zijn gegaan.


Wat niet te doen na relatiebreuk

Je verdriet verwerken na relatiebreuk , dat doe je door jezelf duidelijk te maken dat de relatie er niet meer is. Lijk je er samen niet uit te komen, of lijkt het voor je gevoel alleen maar erger te worden? Deze hulp kun je wellicht vinden in familiare banden maar ook kun je advies vragen binnen de maatschappelijke hulpverleningen.


Dit waren de tips om bij jezelf te blijven na de relatiebreuk. Nuttig vinden jullie niet ? Een bekend verschijnsel na een relatiebreuk is dat je gaat merken hoeveel van je dagelijkse gewoonten aan je ex waren verbonden. Zoals het doorsturen van een leuk filmpje of artikel dat je tegenkwam, of vertellen wat er nu weer is gebeurd op je werk. Weerhoud jezelf ervan om dat te blijven doen , jullie zijn uit elkaar. Wat te doen bij een depressie na een relatiebreuk.


Helaas, je bent toch teveel doorgeschoten in jouw verdriet om je ex. Het is alles waar je aan kan denken. Nergens anders zin in, niets kan je schelen. Ze doen allemaal maar” denk je dan.


Het lijkt erop dat je dan toch in een depressie bent geschoten. Ik zet dit tussen aanhalingstekens, omdat iedereen zegt dat je dat moet doen , maar niemand eigenlijk precies kan uitleggen wat het precies betekent en hoe je dat dan moet doen. Om afleiding te zoeken en niet in bedroefdheid te blijven hangen moet je zgn ‘leuke dingen doen ’, ook al heb je er geen zin in. Ik doe zat van die ‘leuke dingen. Een gebroken hart doet onvermijdelijk pijn, daar kan je niet om heen.


Wie het al meemaakte weet gelukkig dat er licht is aan het einde van de tunnel, maar dat maakt die tunnel nog niet minder donker. Vooral vrouwen willen na een relatiebreuk een volledige uitleg en willen dan alles weten met betrekking tot de reden ervan. Ze vragen zich bijvoorbeeld af wat er aan hen mankeert en wat zij niet goed hebben gedaan. Ook willen zij tot in detail weten waarom de ander de relatie met hen niet meer ziet zitten.


Om problemen te vermijden kunnen samenwonenden in een overeenkomst, eventueel in het samenlevingscontract, vastleggen wie in de woning mag blijven wonen na een relatiebreuk. Deze overeenkomst is echter niet bindend voor de verhuurder. Hier staan vijf tips gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over hoe je veder moet na een teleurstelling. Ze sms’n en mailen inmiddels bijna elke dag en ik trek dit heel slecht. Ik heb hem niet vertelt dat ik via zijn mail weet van de zoen.


Wat niet te doen na relatiebreuk

Ik weet niet goed wat te doen en ik voel me echt alsof ik veel liefdesverdriet heb, meer omdat ik weet dat ik mijn grenzen moet stellen hierin. De kunst is je leven als kersverse single weer richting te geven en tegelijkertijd het verdriet te verwerken. Natuurlijk doet iedereen dit in zijn of haar eigen tijd en tempo dus wij hebben geen tijdsschema voor je, maar proberen je met deze tips wel een beetje op weg te helpen. Door het contact met jou te verbreken, denkt hij dat hij zijn pijnlijke emoties niet meer hoeft te voelen. In de dagen en weken na de relatiebreuk zijn jullie allebei heel goed in staat om de ander flink pijn te doen.


Alles wat er in boosheid wordt gezeg doet pijn tot op het bot en blijft voor altijd in je hoofd rondspoken. En het is te doen , ook voor jou. Maar met dit punt benoem ik meteen een belangrijk ding wat veel mensen liever overslaan. Zodra je elke fase doorstaan hebt, is het accepteren van de relatiebreuk het enige wat je nog hoeft te doen. Veel mensen krijgen er snel genoeg van om zich ellendig te voelen.


Na al die woede en al dat gehuil gaat het nu wel goed met je! Je kunt je ex tegenkomen zonder je belabberd te voelen. De wereld om je heen stort niet langer in. Het proces van de breuk is voorbij, je bent gegroeid en je hebt ervan geleerd. Vlucht niet weg van je gevoelens.


Je partner is weg en komt niet meer terug. Als je er nood aan hebt om te huilen, doe dit dan ook. Om de relatiebreuk ten volle te aanvaarden moet je begrijpen wat er is gebeurd en jouw deel daarin zien. Leren van je fouten is de sleutel om deze in de toekomst niet terug te herhalen.


Je hebt de kans om dingen die je niet leuk vond beter te doen , om alles wat je voor hem hebt laten vallen opnieuw op te pakken en alles wat je nog nooit hebt gedaan alsnog te ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts