dinsdag 10 november 2020

Zinsbouw oefeningen nt2

Zinsbouw oefeningen nt2

Oefeningen Computermeester Springplank Springplank Meridiaan College De Boomgaard. Bekijk het bord Logopedie - Zinsbouw van nschraa op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Zinsbouw , Taal en Taalactiviteiten. Controleer op twee manieren (1. verander de tij 2. verander het onderwerp van enkelvoud in meervoud of andersom) Zin 1. Wil jij de fiets in de schuur (zetten)? Wilde jij de fiets in de schuur zetten?


Zinsbouw oefeningen nt2

Klik hier voor een pdf met oefeningen die te maken hebben met woordvolgorde. Oefeningen -zijn heel geschikt als opvolging van bovenstaande oefeningen. Er zijn twee trainingen en beide trainingen bevatten lessen. De ene training gaat over zinsbouw en grammatica, de andere training over woordkeuze en woordgebruik. Vooral talige oefeningen kan je hier vinden, maar ook veel fijne inspiratie.


Zo vond ik deze kaartjes, ideaal om zinsbouwproductie in te oefenen. Leerlingen leren om correcte zinnen te vormen, fijn is dat het kaartje aan twee kanten bedrukt is. NTkinderen spreken doorgaans minder Nederlands, dan kinderen uit autochtone gezinnen. Het is daarom belangrijk om te werken aan de woordenschat. Pagina van circa 165.


Hieronder vindt u diverse spreek- oefeningen in het Nederlands. Ook zijn er websites te vinden waarop u gratis terecht kan. Startpagina voor HotPotatoesoefeningen en Theorie: Een initiatief van KlasCement Stuur geen oefeningen meer op, maar zet ze gratis online bij Classy.


Klik op een label om te kiezen voor een bepaald soort spel. Of kijk in de lijst rechts voor alle spellen. Een NTe-training speciaal voor anderstaligen die al een hoog niveau bereikt hebben in het Nederlands, maar toch nog niet tevreden zijn. U hebt wel ongeveer het Aof B1-niveau maar uw Nederlands is nog niet helemaal zoals u wilt. Van start bestaat uit acht thema’s waar beginnende NT-leerders regelma-tig mee in aanraking komen.


Zinsbouw oefeningen nt2

I am a native dutch speaker and a languageteacher. Staatsexamen NTprogramma I (niveau B1). I teach private lessons or small groups.


Because it is also my hobby, I keep this blog and my lessons are possible for everyone. Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands. Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van (de lessen in) het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs.


A) Kopieer tekst naar Word of een ander tekstverwerkingsprogramma. B) Zoek de persoonsvormen op en maak deze dikgedrukt. C) Zoek de onderwerpen en maak deze cursief. NS vind je hierop terug. Ook de oefeningen op woordenschat gelinkt aan het boek.


In de pagina´s die we hieronder hebben opgesomd kun je meer leren over de verschillende onderwerpen met betrekking tot Spaanse zinsbouw. Alle informatie is duidelijk geschreven en is voorzien van tal van voorbeelden, zodat je snel inzicht zult hebben in de complexiteit van de Spaanse taal, zelfs al is dit niet het gebied waar je eerder naar. Vlekkeloos Nederlands voor iedereen is een handig naslagwerk en zelfstudieboek voor wie zijn kennis van het Nederlands wil testen en uitbreiden. Dit boek bevat naast alle belangrijke spelling-, stijl- en interpunctieregels een volledig overzicht van de Nederlandse grammatica. U kunt het examen oefenen precies zoals dat tijdens een echt examen gaat.


Bekijk eerst de instructiefilmpjes voor Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken. Vul een van de onderstaande conjuncties of adverbia in. Elk woord mag maar één keer worden ingevuld.


Beniko Mason pleit ervoor om de cursisten zoveel mogelijk te laten lezen (maar dan wel boeken op hun taalniveau). Hoe meer je leest, hoe ruimer je woordenschat wordt, hoe beter je zinsbouw wordt – kortom, hoe beter je de taal gaat beheersen. Hierin volg ik Beniko Mason volledig!


Differentiatiemogelijkheden staan aangegeven. Educatieve startpaginas met veel taal oefeningen voor analfabeten en analfabete anderstaligen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts