vrijdag 15 januari 2021

Zo lelijk als een dier

Zo lelijk als een dier

Zo sterk als een paard. De paarden die de haver verdienen krijgen ze niet. Je hebt luxe paarden en werkpaarden. Twee man en een halve paardenkop. Op zijn stokpaardje zitten.


Zo glad als een paling in een emmer snot. Zo vol als een potje met pieren. Deze vogels worden groot. Erg traag of langzaam zijn. Zo dronken als een tor. Zo lelijk als de nacht. Erg lelijk zijn, niet knap. Zo goed en zo kwaad als het gaat. Schoonheid zit vanbinnen. Hopelijk geldt dit ook voor de lelijkste dieren.


De Californische condor Bijna uitgestorven is dit dier. Bij de laatste telling leefden er nog 1in het wild. Het is een prachtig zicht als hij ‘zweeft’ doorheen de canyons.


Een huid vol met bruine wratten en een gigantische bek maakt dit toch wel een van de lelijkste en meest angstaanjagende vissen. Ook wel bekend als de hengelvis. Lelijk is de naakte molrat zeker, maar vergis je niet, dit is een heel bijzonder diertje, daar zijn alle wetenschappers het over eens.


Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Vergelijkingen : vul aan met de passende dierennaam! Vul aan met de passende dierennaam!


Zo lelijk als een dier

Mogelijk werd de wat wezenloze, starende blik van het dier gezien als teken van domheid. In een handschrift uit de vijftiende eeuw gaat het er vooral om dat de uil zo lelijk zou zijn: alle andere voghelen haten desen hule (= uil) omme datti leelic es, ende daer omme soo vliecht desen voghele bi nachte. Zo kunnen ze wel kg wegen en bereiken hun vleugels een spanwijdte van maar liefst meter.


Je bent niet zo lelijk voor een grappig meisje - Voor een grappig meisje als jij, ben je toch niet lelijk. Volgens mij is dat duidelijker - Heb je misschien meer respect op straat - Ik denk dat het niet om het respect gaat van degene die in het chanson wordt toegesproken maar over het respect in de samenleving als geheel. Na het bekijken van deze video weet je het zeker: als je ooit een dier uit het asiel haalt, moet deze net zo lelijk én net zo lief zijn als de hond uit het filmpje. Oudere honden worden vaak bij een asiel achtergelaten met de gedachte dat ze worden geadopteerd door een lief gezin en een goed tweede leven zullen krijgen.


Ook lelijk zijn kan zo zijn voorbeelden hebben. Vooral als je zo overdreven lelijk bent als de blobvis. Ergens deze zomer wordt in Londen zelfs het officiële blobvis café geopend. Als hoofdattractie zal er een aquarium te bezichtigen zijn met daarin drie blobvissen.


De ster van de show is blobvis Lorcan. Sommige mensen vinden het een lelijk dier maar voor anderen is het juist een favoriet. Typ een omschrijving, of typ een woord met punten als ontbrekende letters. Beauty is in the eye of the beholder´, zo luidt een Engels spreekwoord.


Zo lelijk als een dier

Zo vroeg ik in een werkcollege ecologie waar een film werd getoond over parende zeemeeuwen, hoe het zat met het lustgevoel van die dieren. Iedereen was woedend: zoiets vraag je niet als. Een kat denkt, deze mensen geven me eten en verzorgen me, ik moet wel een god zijn.


Je zult maar een eendagsvlieg zijn en juist je dag niet hebben. Ook een konijn kan weleens het haasje zijn. En zo bestaan er veel meer van deze komische spreuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts