maandag 14 december 2020

Yevgueni tijd is alles nummers

Yevgueni tijd is alles nummers

Over alles wat nu belangrijk is. De band klinkt frisser dan ooit tevoren en de kenmerkende stem van Klaas en de gitaren hebben nooit beter geklonken. Opinie is een van de nummers die hij speelde in onze livestudio. Hun muziek wordt vaak omschreven als moderne kleinkunst.


De groep is ontstaan naar aanleiding van het Interfacultaire Songfestival. By using our website and our services, you agree to our use of cookies as described in our Cookie Policy. Het heeft de bovenhand in het leven, ook al sta je er nooit echt bij stil. Op dat dubbelalbum vind je alle singles die de voorbije jaar uitgebracht werden, samen met twee nieuwe nummers , en ook intieme, nooit eerder.


Op dit nieuwe album borduren Delrue en co. Welkenraedt en Van hierboven. Tijd is inderdaad zoniet alles , dan toch heel veel.


Mooie liedjes zijn het weer, tien van stuk, over gewone mensen en dingen in deze schreeuwerige tijden. Morgen ziet er goed uit 4. Achter de eerste single Adem gaat een emotioneel verhaal schuil: de kinderwens van frontman Klaas Delrue en zijn partner die jaren onvervuld bleef. Misschien hoeft dat ook niet: Delrue is niet zo dol op te snelle. Yevgueni - Tijd Is Alles.


Frontman Delrue had privé een moeilijke periode achter de rug met het proberen vervullen van zijn kinderwens. Het gewicht van die periode maar ook de vreugde en opluchting van na de geboorte, weergalmt door Tijd Is Alles. Kreeg Nooit Naar Nergens getipt van een fietsmaatje, fijn muziekje, tikkie melancholisch, tekstueel te verdragen (itt andere nederlandstalige bands). Een eerlijkere en scherpere band die intensere nummers brengt dan ooit tevoren.


De Standaard: Zanger Klaas Delrue laat er geen twijfel over bestaan: zijn vaderschap heeft zijn leven veranderd. Een melancholieke sfeer kenmerkt het album. Hoewel het een eenvoudige vaststelling lijkt, is niets minder waar.


De vijfkoppige band rond Klaas Delrue beloofde een album met een veelheid aan thema’s, dilemma’s en grote emoties die nog nooit zo persoonlijk en actueel waren. Kan ik voor jou worden? De tijd , doorgaans zo ontastbaar, diende zich de voorbije drie jaar namelijk in allerlei concrete gedaanten aan in het hoofd van frontman Klaas Delrue. De opvolger van Van Hierboven is mede door producers Jo Francken en Pieterjan Maertens een subtiele, ingetogen plaat geworden met straffe actuele teksten.


Het geeft een beetje weer wat de aanslagen en kersvers vaderschap met een mens kunnen doen. Nooit naar nergens krijgt ondanks zijn nogal banaal onderwerp zelfs een bloedmooie melodie mee. En ook de kerk van Bonheiden staat op het programma en daar zijn we blij om! Ook wij zijn bij de gelukkigen! Onze prachtige Sint-Pieterskerk staat op het programma.


Het staat bol van de metaforen en herkenbare situaties. Zo is het nummer Waar jij niet bent geïnspireerd door een uit de hand gelopen familiediscussie tijdens het avondeten, waarbij Delrues vader boos wegliep om tien minuten later met hangende pootjes terug te komen. We have added the album to our site without the tracklist so you can tell others what you think of it.


Yevgueni tijd is alles nummers

We at LetsSingIt do our best to provide all albums with a tracklist. We have a large team of moderators working on this day and night. Or perhaps you can help us out. Zij kijken dan ook uit naar de release van Tijd , het zesde album van de groep.


Frontman Klaas Delrue schrikt niet terug voor gevoelige teksten met een maatschappelijke boodschap. Vraag ons niet waarom, maar wat ons de laatste tijd nogal vaak bezig houdt is… tijd. In een unieke bezetting. Maar daardoor ook een andere, eigenzinnige songkeuze.


De muziek van de groep wordt vaak omschreven als moderne kleinkunst. Vergelijkbare Artiesten. Geen vergelijkbare artiesten gevonden. Voeg vergelijkbare artiesten toe.


Delrue: “Dat heeft dan weer veel te maken met de tijdsgeest. Mijn dochter is drie weken na de aanslagen in Brussel geboren, dat was een extreem contrast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts