dinsdag 22 december 2020

Zelfhulp bij depressie

Zelfhulp bij depressie

Hindert depressie je leven? Hier kan je aan de slag om weer beter vooruit te kunnen. Je wilt werken aan je depressieve klachten en je wilt dat zelfstandig doen. Dat kan kosteloos en anoniem.


Dit online zelfhulpprogramma geeft je handvaten om je stemming te verbeteren. Je twijfelt of piekert veel? Je kan er volledig zelf mee aan de slag. Iedereen heeft wel eens een angstig gevoel.


Of last van een donkere bui. Maar wat als dat gevoel niet meer weggaat? Een angststoornis of depressie kan je leven beperken. Toch praten we er weinig over. En dat is jammer, want als we elkaar vragen of vertellen hoe het gaat, kunnen we elkaar beter begrijpen.


Er samen over praten, helpt. Voor zelfhulp bij een depressie , is het belangrijk dat u weet dat u niet schuldig bent aan de depressie. U leert hierbij accepteren dat u een depressie heeft.


U moet uzelf leren dat een depressie net zo makkelijk te krijgen is als bijvoorbeeld een lichamelijke ziekte als reuma, kanker of een andere ziekte. Het kan korter, maar je kan er ook langer aan werken. Zet er voor jezelf van bij de start een einddatum op.


Zelfhulp bij depressie

Ongeveer om de twee weken krijg je van ons een bericht met enkele tips. Daarnaast stimuleren we onderzoek rond lotgenotencontact en werken we samen met organisaties en overheden om zelfhulp te promoten. Ons online zelfhulpprogramma is gepersonaliseerd en ontwikkeld door artsen, gebaseerd op wetenschappelijke studies. Wij zijn dagen op uur op online.


Bij depressie kunnen verschillende typen antidepressiva worden voorgeschreven. Vooral bij ernstige depressies is dat nodig. Kenmerkend is dat ze slechts effectief zijn boven een bepaalde dosis en dat het tot weken kan duren voordat het effect merkbaar wordt.


Zelfhulp bij depressie

Met behulp van de oefeningen, tips en informatie ga je bewuster kijken naar je gedrag en kun je leren hoe je positief blijft. Ook sta je stil bij jouw gedachten en gewoonten. Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze én al onze andere zelfhulp modules uit het overzicht. Via onderstaande knop kun je.


Zelfhulp bij depressie – inleiding Kun je jezelf van een depressie bevrijden en je leven zo inrichten dat de kans op terugval afneemt? Ja , volgens de Amerikaanse hoogleraar klinische psychologie Stephen Ilardi , is dit voor de meeste depressieve mensen mogelijk. De auteurs van dit boek hebben reeds jarenlang ervaring met de cognitief gedragstherapeutische behandeling van depressie in het UZ Gent. This is a preview of subscription content, to check access. Bij sommige veelvoorkomende klachten kun je terecht bij Lentis voor een gratis online training.


Deze online zelfhulp werkt goed als jouw klachten niet te ernstig zijn. Het is dan mogelijk je klachten te verminderen en soms zelf volledig onder controle te krijgen. Als je hulp wilt in het omgaan met je depressieve klachten, dan kan online zelfhulp een goede eerste stap zijn. Maar het kan ook een aanvulling zijn op een andere behandeling. Zelfhulp is vaak heel helpen maar is niet voor iedereen de ideale oplossing.


Online hulp heet ook wel e-mental health. Om goed te kunnen bepalen of zelhulp iets voor jou is, bieden we een aantal korte vragen en advies aan. Als eerste stap vul je onderstaande vragen in.


Daarna krijg je advies rond het volgen van het online zelfhulp programma. Goed slapen is uiterst belangrijk voor snel herstel bij depressie , burnout of overspannenheid. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Regelmaat is essentieel. Slaapduur zoals je gewend was voor de aandoening.


Wat kan ik doen aan depressie ? Je kunt bij depressieve klachten kiezen voor zelfhulp , bijvoorbeeld met de Kleurjeleven app. Deze zelfhulp kun je zelfstandig volgen op een tijdstip en locatie die jou uitkomen. Het helpt je op een gestructureerde manier inzicht te krijgen in je klachten en deze te verminderen.


We begrijpen bij Psychologen Nederland dat het lastig kan zijn om een afspraak te maken bij een psycholoog. Vind je het spannend om jouw verhaal face-to-face te delen, twijfel je aan de ernst van jouw klachten of ben je een doe-het-zelver? Naar schatting heeft tot van de bevolking ooit met een depressie te maken, in die mate dat ze behandeld moet worden.


De voornaamste symptomen zijn: grote en langdurige schommelingen in de gemoedstoestan moedelooshei slapeloosheid of extreme moehei vage maagklachten, prikkelbaarhei lichamelijke klachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts