vrijdag 31 maart 2017

Als het te mooi is om waar te zijn

Als het te mooi is om waar te zijn , is het dat ook. Fraude, bedrog en misleiding. Het is helaas iets van alle tijden… Oplichters worden steeds inventiever en slaan de laatste jaren massaal toe op het wereldwijde web.


Als het te mooi is om waar te zijn

Besef dat het eigenlijk om een wildvreemde gaat, iemand die je nooit in het echt hebt ontmoet. Want dat ben je sowieso kwijt. De uitspraak is meer een waaschuwing om zelf kritisch te blijven, onderzoek te doen en niet iedereen te vertrouwen. Veel dingen zijn te waar om mooi te zijn. Typisch zo’n geval van: als het te mooi lijkt om waar te zijn , dan is dat het meestal ook.


Ik besloot een kledingstuk te bestellen en mijn volgers naar hun ervaringen te vragen. Kan dat ook niet – je hebt bijvoorbeeld maar weinig scans tot je beschikking – dan moet je eerlijk zijn over het feit dat je dubbel gedipt hebt: ‘Waarschuwing! Deze resultaten zijn misschien te mooi om waar te zijn. Het hoeft niet per se een slecht persoon te zijn , maar het verlangen moet wel kloppen met de realiteit.


Was Mijn Relatie Te Mooi Om Waar Te Zijn ? Ik krijg regelmatig vragen over geld verdienen op het internet. Meestal is de vraag is het mogelijk en hoeveel ga ik verdienen. Waarom hebben deze organisaties het dan toch soms nog moeilijk om voluit voor de klant te gaan? Wat houdt hen tegen om – net zoals sommige profitspelers – alles op alles te zetten voor de klant? Voor alles zal wel een reden en redenering te vinden zijn.


Tussen droom en daad staan steeds wetten in de weg en praktische bezwaren. We hebben het al vaker gezegd en blijven het herhalen: als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat meestal ook. Er valt immers niets mee te verdienen, zo gaat zijn redenering.


Als het te mooi is om waar te zijn

De Universiteit van Alberta heeft inmiddels een aparte site geopend over het DCA-onderzoek, waar het onder meer mogelijk is geld te doneren. Volgens de Canadezen heeft DCA een enorm potentieel als antikankermiddel omdat het grootste deel van alle tumoren z’n energie put uit. Te mooi om waar te zijn ? Twenterand Beenmerg-stamceltherapie voor hartziekte: te mooi. Die tip geeft William Furster uit Middelburg nadat hij via internet is opgelicht.


Ook Wibe Leenhouts uit Groede. Maar hij is nooit in België verschenen” Heel wat Belgen zijn al het slachtoffer geworden van vriendschapsfraude. Maar is ExpressVPN te mooi om waar te zijn ? Offert ExpressVPN je veiligheid op om dergelijke hoge snelheden te kunnen bereiken?


Om het echte verhaal te achterhalen, heb ik ExpressVPN onze zwaarste tests laten ondergaan. Ik heb deze VPN met een extra kritische blik bekeken om erachter te komen of het de ‘real deal’ is. Met die vuistregel waarschuwen de politie of consumentenorganisaties het publiek voor bedriegers of malafide handelspraktijken. Ik zal voorafgaand mijn vraag uitzetten bij de VNF met het verzoek om een afspraak te maken als we daar zijn.


Het houdt in elk geval in dat we weliswaar weten wat we willen gaan doen, maar vooralsnog geen idee hebben waar we terecht zullen komen. Naar aanleiding van haar deelname aan de ISM beurs in Keulen begin van dit jaar kreeg een Belgische voedingsfirma (gemakkelijkheidshalve zullen we ze Belco noemen) een proefbestelling van een haar niet gekende onderneming uit Benin. Bij Marktplaats willen we graag dat je succesvol, plezierig en veilig kunt handelen. Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op Marktplaats goede bedoelingen. Maar helaas zijn er enkele mensen die proberen om misbruik te maken van je vertrouwen.


Oplichting wordt door Marktplaats met alle mogelijke inzet bestreden. Vertrouw bij het online daten op je intuïtie en gezond verstand. Is de foto te mooi om waar te zijn of klinkt zijn verhaal én liefdesverklaring te mooi om waar te zijn , dan IS het te mooi om waar te zijn.


Gratis Roulette is NIET te mooi om waar te zijn. Bijna iedere online casino biedt het gratis aan. Ook veel ‘spelletjes websites’ hebben verschillende roulette spellen. Dat is niet gek, want roulette is hartstikke leuk en spannend.


Wees op je hoede voor “zielige” verhalen waarbij je nieuwe kennis de emotionele toer opgaat en je probeert te overtuigen om geld te bezorgen. Ook als je het gratis speelt. Maak nooit zomaar geld over aan iemand die je eigenlijk niet kent.


Het eerste luik van de campagne focuste op fraude met cryptomunten. Het tweede luik, dat momenteel loopt, gaat over onlinebeleggingsfraude. Later in het jaar volgt nog een luik over onlinevriendschapsfraude. Voor als je niet weet wat te doen met mooi weer zijn dit leuke dingen om te doen met warm weer. Ik verlang echt om met mijn handen over zijn brede borstkas te strijken, maar ik hou me in.


Uiteindelijk gaan we slapen. Met het plan elk aan onze eigen kant te blijven. Alleszins, dat is toch wat ik van plan ben. Plots raakt zijn hand mijn knie en glijdt hij langzaam naar boven. Ik schrik en verroer me niet.


Dit had ik niet zien aankomen. Vergeet niet dat het eigenlijk om een wildvreemde gaat, iemand die je nooit in het echt hebt ontmoet. Maak zeker geen geld over, want dat ben je sowieso kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts