donderdag 30 november 2017

Bipolaire stoornis type 2 en werken

Een hypomanie is een milde variant van een manie. De vrolijke en opgewonden stemming is moeilijk te onderscheiden van ‘normale’ opwinding. Ik heb een bipolaire stoornis type 2. In dit blog wil ik het hebben over de mooie kanten van een bipolaire stoornis. Er is nooit een manische episode geweest. Vroeger werd dit gezien als de mildere vorm van bipolaire-I stoornis, maar de bipolaire stoornis type is niet minder ernstig dan de ‘klassieke’ type stoornis.


Een keer kreeg ik de diagnose bipolaire stoornis type en bij een andere psychiater bipolaire stoornis type : raar maar waar. Wat zijn de verschillen tussen die twee? Met dank voor uw antwoord.


Wie krijgt een bipolaire stoornis ? Wel of niet een bipolaire stoornis krijgen? Dat is niet te voorspellen. Een specifieke oorzaak is niet aan te wijzen.


Bipolaire stoornis type 2 en werken

Wel zijn er verschillende risicofactoren. De bipolaire stoornis heeft een erfelijke component en gaat nooit meer over, maar met de juiste behandeling en begeleiding kunnen de pieken en dalen wel beperkt worden. Het medicijn dat het meest wordt voorgeschreven is lithiudat zorgt ervoor dat de episodes niet zo heftig zijn of zelfs wegblijven. Dit thema bipolaire stoornissen en werk is gekozen omdat verschillende collega’s aangaven behoefte te hebben aan meer kennis over hoe om te gaan met een medewerker met deze stoornis en zijn werkomgeving. Een bipolaire stoornis wordt gekenmerkt door een sterk wisselende inadequate stemming.


Deze vorm komt het dichtst in de buurt van wat men vroeger manisch-depressief noemde. In een manische periode bent u veel opgewekter, actiever en zelfverzekerder dan u gewend bent. Bij een bipolaire stoornis heeft u manische en depressieve periodes.


Bipolaire stoornis II: er is minimaal één episode van hypomanie en minimaal één depressieve episode. Of u voelt zich opgejaag doet dingen zonder er goed over na te denken en wordt sneller boos dan normaal. Mensen met een bipolaire stoornis zijn meestal depressief. Naar content Deze site maakt gebruik van functionele cookies, die noodzakelijk zijn om de website goed te laten werken en analytische cookies om inzicht te krijgen in de werking en. Zorgvuldig hield ik mijn bipolaire stoornis verborgen.


Heb je (of ken je iemand met) een bipolaire stoornis ? Het heeft flinke invloed op de levenskwaliteit en tast de gemoedstoestand en energieniveau aan. In dit artikel ontdek je tips die je helpen leren leven met heftige stemmingswisselingen. Personen met een bipolaire stoornis maken in hun leven uitersten (‘polen’) mee, de afwisseling hiervan is kenmerkend voor de bipolaire stoornis.


In hun manische periode zijn ze opvallend vrolijk, druk en actief maar kennen daarnaast periodes van ernstige depressie, die gepaard gaan met gevoelens van intense somberheid. Door educatie en voorlichting lees je niet alleen wat de stoornis precies inhoudt, maar ook hoe de stoornis behandeld kan worden en hoe je kunt leven met een bipolaire stoornis. Als je een relatie hebt met iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis , dan is het zeer belangrijk om te weten wat deze stoornis inhoudt en hoe je je partner kunt helpen. De bipolaire stoornis kent vele varianten, die van elkaar verschillen in ernst, aar frequentie en duur van de episoden en de mate waarin zij verstorend werken in het leven van de patiënt. De verschillen tussen de patiënten die lijden aan een bipolaire stoornis zijn nog gro-ter: er is niet een bepaald “bipolair type.


Afhankelijk van de aard van de episodes spreekt men van bipolaire stoornis bipolaire stoornis en cyclothyme stoornis. Wanneer hypomane en depressieve episodes elkaar afwisselen spreken we van de bipolaire stoornis type II. Je voelt je vooral heel goe licht euforisch en energiek. Stemmingsstabilisatoren werken bij manische en ook, hoewel vaak minder, bij depressieve ziekte episoden. De drie bekendste stabilisatoren zijn lithium, carbamazepine en valproaat.


We leggen hieronder uit hoe die werken. Lithium Een belangrijk medicijn bij de behandeling van de bipolaire stoornis is lithium. Als type II wordt opgenomen in de definitie van een bipolaire stoornis , stijgt de prevalentie van de ziekte bij de bevolking van ongeveer tot.


Dit waren zware weken van dagen per week en uur per dag. Hier heb ik erg veel geleerd over mij zelf en hoe ik nu verder moet met mijn leven. Opmerkelijk was hoe mijn bipolaire stoornis hier als een rode draad door heen liep, en elkaar zeker niet in de weg stonden.


Verder ben ik aan de slag gegaan met Mindfulness. Vraag me af waarom bipolairen niet zouden kunnen werken ? En tot van de mannen en vrouwen krijgt een manie, en daarmee een bipolaire stoornis. Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging voor manisch depressieven en betrokkenen. Familie of naaste van iemand met een bipolaire stoornis. Hebt iemand in uw gezin, familie of vriendenkring met een bipolaire stoornis ? De bipolaire stoornis of manisch-depressieve stoornis is een stemmingsstoornis waarbij periodes van depressie afwisselen met periodes waarin diezelfde persoon enorm veel energie heeft en euforisch is, de manische periode.


Meestal komt deze manische periode net voor of net na een depressieve periode. Doe de zelftest bipolaire stoornis. Een deel van de mensen met depressie(s) heeft niet alleen depressieve episoden met somberhei inactiviteit en minderwaardigheidsideeën, maar ook manische episoden met een uitgelaten stemming of prikkelbaarhei toegenomen activiteit en zelfoverschatting.


Bipolaire stoornis type 2 en werken

De cyclothyme stoornis wordt gezien als een mildere vorm van de bipolaire stoornis. De stoornis wordt gekenmerkt door veel hypomane periodes en talrijke episodes met licht depressieve symptomen, die over het algemeen slechts een paar dagen aanhouden en vrij vaak en met onregelmatige tussenpozen terugkeren, gedurende tenminste twee jaar. Bij een manische periode overheersen kenmerken als uitgelatenheid en opgewonden zijn, terwijl bij een depressie een gevoel van somberheid sterk aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts