donderdag 16 november 2017

Emoties uiten therapie

Emoties uiten therapie

Tessa is de ene keer uitgelaten vrolijk, de andere keer intens boos. Familie en vrienden weten niet goed hoe op haar te reageren. Ze proberen haar maar wat te negeren op dergelijke momenten. Tessa wordt ook moe van zichzelf, maar weet niet goed hoe ze ermee om kan gaan. Tijdens individuele therapie leert Tessa haar emoties reguleren.


Emoties uiten therapie

Omdat het moeilijk is om over deze emoties te praten wordt geleerd om zich te uiten door middel van klei, verf of tekenmaterialen. Het beeldend werkstuk biedt dan een aanknopingspunt om de emoties te bespreken. Toch is het belangrijk om gevoelens te durven beleven, verwoorden en verkennen – daarom staat dat ook zo vaak centraal in een therapie. Dit artikel legt uit waarom dit zo is, hoe je het aanpakt, wat de meerwaarde kan zijn van een psycholoog en wat je nog meer kunt doen als je (nog) niet aan praten toe bent.


De voordelen van therapeutisch schilderen. Door te schilderen op doek, papier of welke andere ondergrond dan ook kunnen we onszelf uiten , wat voor mensen die behoefte hebben aan communicatie en hiertoe niet in staat zijn door middel van enige andere methode een geweldige manier kan zijn om gevoelens en gedachten te manifesteren. Daardoor zal het kind emoties nog sterker willen onderdrukken. Kinderen die moeite hebben met het uiten van gevoelens leerden meestal (1) om hun gevoelens te onderdrukken of (2), een script voor het uiten van gevoelens ontbreekt.


In beide situaties kan het volgende werkblad uitkomst bieden. Toch zijn er nog enkele stappen die je kunt leren om te begrijpen wat er bij je gebeurt, zodat je dit op de juiste manier kunt uiten. Toeval wil dat mijn moeder acupuncturiste was , en deze therapie werkt ook met het gegeven dat een lichaam bepaalde energiestromen bevat die je kunt beinvloeden.


Ik ben nog steeds erg onder de indruk, en ga zeker een paar mensen deze therapie aanraden. Bokstherapie, individueel en voor groepen ‘THE SOFT SIDE OF BOXING’ Doen en ervaren, dat zijn de twee dingen waar het om gaat bij therapeutisch boksen. De bokstherapeut laat je kennismaken met technieken en werkvormen die hierop gericht zijn. Ik zit in therapie maar onderdruk mijn emoties.


Beste heer Schalkwijk, Ik heb al enige tijd therapie. Maar tijdens het tonen van mijn emoties voel ik mij enorm eenzaam. Ik word dan ook enorm boos (inwendig) op de therapeut.


Veel mensen vinden het moeilijk om hun gevoelens te uiten. Vaak was dit vroeger niet mogelijk of werd het niet gestimuleerd. Emoties en gevoelens zijn spontaan en automatisch en het is juist de bedoeling dat ze worden gevoeld en geuit. Het leren uiten van emoties is een belangrijk onderdeel van Lichaamswerk. Emotie toelaten in je lichaam vraagt ook dat het lichaam er vertrouwen in heeft dat het dat aankan.


Vaak denk je dat je dat niet aankunt. Emoties hebben gemeen dat ze heftige energiestromen zijn. Leren deze energie te hanteren is erg belangrijk in het durven uiten van.


Emotie regulatie problemen kunnen bijvoorbeeld leiden tot onevenredig boos worden op uw partner. Als u dit als last ervaart dan nodig ik u uit om deze onverwerkte emoties te verwerken en deze emoties los te laten. Het ervaren en uiten van gevoelens en emoties De relatie tussen het tijdig uiten van emoties als ‘verdriet’ en ‘boosheid’ draagt bij aan het gevoel lekker in je vel te zitten.


Uit onderzoek is gebleken dat mensen die “van hun hart geen moordkuil maken” een gezonder leven hebben. Omgaan met emoties , EQ - Psycholoog Gouda Emotie en gevoel Hoewel ze vaak door elkaar gebruikt worden, zijn emoties en gevoelens niet hetzelfde. In het kort kan je zeggen dat emoties vaak groot en heftig zijn, van buitenaf worden opgewekt en ervoor zorgen dat je je niet meer helemaal jezelf voelt.


Emotie Regulatie Therapie (ERT) kan je helpen wat meer de controle te krijgen over deze emoties en de gevolgen hiervan. Het is bij deze therapie niet zo dat je na het volgen hiervan ineens niet meer erg boos wordt of dat je nooit meer heel veel verdriet zult voelen. Boosheid loslaten en uiten , hoe doe je dat als je dit als HSP zeer intens ervaart?


Emoties uiten therapie

Bekijk deze tips met o. Chameli Ardagh die je helpt! Leer je gevoelens uiten en er mee omgaan aan de hand van oefeningen en een lijst met gevoelens. Authentieke gevoelens passen bij het oplossen van problemen in het hier en nu. Dear Ellen, Mijn expertise ligt meer op het vlak van mensen die juist te veel emoties uiten , of ze op zo’n manier uiten dat het ze schaadt. Waarschijnlijk worden uw problemen met het uiten van emoties veroorzaakt door de angst dat deze emoties u zullen schaden.


Heeft jouw kind moeite om zijn emoties op een handige manier te uiten ? Dan is de weerbaarheidstraining kind 4-jaar of weerbaarheidstraining kind 8-jaar iets voor jouw kind. Of de individuele training Vrolijk als een Dolfijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts