woensdag 8 november 2017

Boven op de berg daar staat een hutje

Hoog in de bergen staat een hutje jodeladie jodeladie hoehoehoee Jetz getz loss daar in dat hutje jodeladie jodeladie hoeee Met apfelkorn en bier en gluhwein jodeladie jodeladie hoehoehoee Zullen wij er goed vanaf zijn jodeladie jodeladie hoeee Ohjee we moeten naar beneden en de pieste die is rood Ohjee we komen naar beneden zonder scheur of stoot Met. Die zakte door zijn benen. En van je hela hela holala. Hela hela hela holala Hey!


Toen kwam daar een agent aan, die zei bah vieze hond mag jij wel zwemmen, in je blote kont. Hij is daar zeker niet alleen, kijkt naar de bergen om hem heen. Boven op de berg , ja daar staat een kleine dwerg, met een rood kaboutermutsje op zijn kop. Ziet plots een meisje met een ander mutsje op. Ja daar staat een kleine dwerg.


Met een rood kaboutermutsje. Hoe kom ik daar nu heen. Als boven op gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord of een persoonlijk voornaamwoor schrijven we de combinatie in twee woorden.


Op is dan een voorzetsel en boven een bijwoord bij dat voorzetsel. De vaas staat boven op de kast. Met groep …B En al onze ouders. Alleen bij haar zal ik het wagen en haar om haar handje vragen. Zegt ze ja, dan trouwen wij meteen.


Een andere reden voor de lage temperatuur op de berg is dat de lucht daar dunner is, ook wel ijler genoemd. En de boom staat op de bergen,hali,halo. En aan dien boom daar kwam een tak, een reuzetak. De tak van de boom en de boom staat op de bergen, ha-li-lo.


Boven op de berg daar staat een hutje

Bij iedere strofe het nieuwe woord bijvoegen. Bekijk de tekst op volledig scherm. Voor de liefhebbers van de bergsport een bekende aandachtstrekker. Afzien, de beloning wacht.


Bereiken we ons doel dan raken we in vervoering. Het lokt, het daagt uit. Eerst even over de gondel-tocht naar boven. Er kunnen 1mensen in de gondel, maar.


Boven op de berg daar staat een hutje

En den boom stond op den berg , Hali, halo En den boom stond op den berg , Hali, halo. En in dat nest daar kwam een ei… 5. En uit dat ei daar kwam een jong… 6. Zo blij als een hond met twee staarten, sinds kort staat deze uitdrukking ook op de lijst. In mijn lessen Nederlands probeer ik tussen saaie hoofdstukken vol spelling en grammatica door af en toe een leuke les te steken. Waarom is het boven op de top van een berg kouder terwijl je daar eigenlijk dichter bij de zon staat ? Denk aan de Alpen met de witte sneeuwtoppen, eigenlijk raar want de afstand tot de zon is dichterbij, dus je zou zeggen automatische warmer!


De Taborberg is een 5meter hoge berg in het noorden van Israël, in Laag-Galilea aan de rand van de Vlakte van Jizreël. Langs de berg liggen de voornamelijk islamitische plaatsen Iksal, Daboriya en Shibli-Umn al-Ghanem. De berg is bebost door het Joods Nationaal Fonds. Op de berg staat een katholieke kerk.


Boven op de berg daar staat een hutje

Mevrouw Das wandelt elke zondag naar de top van de berg en geniet daar van het uitzicht. Op een keer ontmoet ze kleine Kiki die heel graag eens met haar mee zou gaan maar ook een beetje bang is. Mevrouw Das geeft haar genoeg vertrouwen om het toch te durven en zo begint een mooie vriendschap. De bekendste Duitse filosoof van de vorige eeuw had een hekel aan de stad. Dat scheelt ons geen zier.


Want dan is het geen koe meer. Maar dan is het een stier. Oude kinderliedjes met muziek en bladmuziek A-D - aan de oever van de snelle vliet, abc, de kat liep in de sneeuw, alles in de win schipperskin als hier een pot met bonen staat , boven op de bergen, buiten in de biezen, hondje, daantje zou naar school toe gaan, daar liep een oude vrouw op straat, jutekei, dans l'eau bleue, droomde gisteren van een ventje, gist'ren, duifje met je blanke.


Daar staat op geschreven: () is gek! Boven op de Kehlstein heeft men een panoramisch uitzicht over onder meer een stuk Oostenrijk. De ravage op de berg was enorhet Berghof veranderde in een ruïne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts