woensdag 29 november 2017

Omgaan met kwetsende opmerkingen

Hoe kun je omgaan met nare, gemene en kwetsende opmerkingen ? Deze manieren om te reageren helpen je beschermen tegen nare opmerkingen. Als je het commentaar van de ander als kennisgeving aanneemt en dit af te wegen aan wat je zelf vindt, behoud je de ruimte om je niet door de ander te laten beïnvloeden. Wat telt is hoe jij omgaat met de gebeurtenis. De onderstaande strategieën helpen je op een elegante manier omgaan met nare, kwetsende en gemene opmerkingen. Ze maken je weerbaarder en veerkrachtiger.


Nare opmerkingen zullen nog steeds vervelend voelen. Omgaan met kwetsende opmerkingen. Ik heb van nature nogal een rode neus. Snel veel puistjes en velletjes. Nu krijg ik regelmatig een opmerking daarover van klanten.


Als er iemand is in jouw omgeving (collega) die dit soort opmerkingen maakt, besluit dan dat jij deze persoon niet toestaat om te veel ruimte in jouw leven in te nemen. Als ze een vervelende opmerking maken over je neus dan zou ik vriendelijk antwoorden dat dat het enige neus is die je hebt en dat je het er mee moet doen. Het liefst wil je er wat van zeggen, maar je wil ook geen ruzie veroorzaken. Zucht, hoe moet je toch omgaan met nare opmerkingen ? Hoe ga jij om met nare opmerkingen ? Het is moeilijk omgaan met iemand die neerbuigend tegen je doet. Niemand vindt het leuk om neerbuigend behandeld te worden.


Omgaan met kwetsende opmerkingen

Home kwetsende opmerkingen. We moeten er allemaal aan geloven, de kwetsende opmerkingen die mensen goed bedoelen maar ons zo enorm kwetsen. En wat een hoop reacties, wel over de 100! Bedenk ook dat opmerkingen vaak de mening is van persoon en dat die mening niet zo waardevol is als die van jou. Hierdoor werd ik steeds beter in het kunnen omgaan met die opmerkingen hoewel sommige nog steeds hard kunnen aankomen.


In dit artikel: Met kwetsende woorden omgaan Je zelfvertrouwen weer opbouwen Herstellen van kwetsende woorden Bronnen. Het gezegde dat je als kind vaak te horen kreeg, schelden doet geen pijn, is simpelweg niet waar. Gemene uitspraken kunnen kun tol eisen, of je nu wel eens bent uitgescholden of gekleineerd.


Hoe kan je omgaan met moeilijke mensen? Het maakt niet uit wat we doen of waar we heen gaan, je kunt altijd geconfronteerd worden met mensen die negatief doen. Als we stilstaan bij die uitspraak, dan beseffen we dat kritische mensen het minst tevreden zijn met hun leven. Die mensen moeten ‘uitwendige dingen afbreken om hun innerlijk te verheffen’.


Mensen die niet blij zijn met de verwezenlijkingen van anderen, geven er de voorkeur aan problemen te veroorzaken in plaats van oplossingen voor te stellen. Ben allang volwassen en vind dat ik mijn eigen keuzes mag maken met wie ik wel wil omgaan en met wie ik wel wil praten en met wie niet. Maar ik woon op mezelf.


Omgaan met kwetsende opmerkingen

Ze is dan wel wat ouder dan ik, en daardoor heb ik heel erg het gevoel dat de band niet als gelijkwaardig word gezien. Ik wil een band als schoonzussen. Niets meer en niets minder.


Als je getroffen wordt door kwetsende woorden, dan kun je daar dus op verschillende manieren mee omgaan. Als een ander jou bewust overlaad met kwetsende woorden, dan laat dat hoe dan ook een “wond” na. Zeker als je het daarna niet meer met elkaar uitpraat. Docenten leren omgaan met grensoverschrijdende opmerkingen. Panteia onderzocht de training Effectief Nuanceren die docenten leert hoe zij kunnen omgaan met alle vormen van discriminatie en grensoverschrijdend gedrag in de klas.


Bookmark the permalink. Vraag van 9: Hoe om te gaan met kwetsende reacties? Slachtofferhulp Nederland roept op: Stop met kwetsende opmerkingen op social media! Regels zijn regels en die moeten voor iedereen op dezelfde manier gelden. Je ooit zo lieve zoon of dochter verandert langzaam in een wezen dat je soms het liefst achter het behang wil plakken.


Wist u dat u met een gratis Insider-account altijd op de hoogte blijft over al het nieuws, achtergrondartikelen, opinies, interviews en events rondom IT?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts