vrijdag 3 april 2020

Voegwoorden oefenen

Voegwoorden oefenen

Een onderschikkende voegwoord verbindt een hoofdzin (belangrijkste zin) met een bijzin (minder belangrijke zin). De onderschikkende voegwoorden kun je niet uit je hoofd leren, omdat er heel veel van zijn. Je gaat in dit werkblad oefenen met voegwoorden. Op deze manier leer je wat voegwoorden zijn. Na het maken van dit werkblad kun je voegwoorden dan ook gemakkelijk in zinnen herkennen.


Welkom bij deze online school. Deze school is voor de (nieuwe) student, maar ook voor de (ervaren) docent. Om zinnen te kunnen vormen die grammaticaal correct zijn, is het in de Duitse taal van belang de betekenis van die voegwoorden goed te kennen.


In een vertaalde vorm liggen woorden zoals “als”, “wenn” en “wann” dicht bij elkaar. Begrijpend lezen: voegwoorden Sleep de voegwoorden naar de juiste zin. Ik ben voor niemand bang,. Er zijn twee soorten voegwoorden : Nevenschikkende en onderschikkende.


Ze geven een bepaalde relatie aan tussen woorden, zinnen of verschillende delen van een zin. Het meest bekende voegwoord is ongetwijfeld “and”, wat “en” betekent. We beginnen op deze pagina met de basis en gaan dan steeds verder om alle.


Er zijn zo veel onderschikkende voegwoorden , dat je ze niet uit je hoofd kunt leren. Onderschikkende voegwoorden Deze metselen een hoofdzin en een bijzin aan elkaar. Je ziet dat of bij beide soorten staat. Klik op de afbeeldingen om de opdrachten te oefenen. Voor de opdrachten heb je verder geen inlogcodes nodig.


Voegwoorden oefenen

Alleen voor de opdrachten die onder het onderdeel stijl staan op Studiemeter moet je je wel even inloggen. Succes en als je nog ergens tegenaan loopt, dan hoor ik dat van je tijdens de les. Wij gebruiken voegwoorden om zinnen aan elkaar te plakken tot één zin. Kijk maar eens naar het voorbeeld: Ik loop in het bos.


Ik zie een loslopende hond. Dit zijn aparte zinnen. Ze beginnen allebei met een hoofdletter en ze eindigen met een punt. Hier komen een heleboel zinnen met “omdat”. Je kunt deze zinnen gebruiken bij vragen die beginnen met “waarom?


Voegwoorden oefenen

Overzicht voegwoorden Een voegwoord voegt twee zinnen samen. Logeren vind ze leuk maar ze mist haar eigen huis ook. Wil je koffie of wil je thee? Ik drink koffie want dat lust ik graag.


Zo wordt: I love playing tennis. Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk. Deze site gebruikt cookies: Find out more.


Oefenen met verschillende voegwoorden en verbindingswoorden oefening : twee multiple choice oefeningen met o. Voegwoorden trap van vergelijking lidwoorden. Een voegwoord komt het meest voor in het midden van de zin, met links daarvan de ene zin en rechts daarvan de andere zin. Wir legen den Koffer auf den Wagen, aber wir tragen die Tasche. Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen. Wij leggen de koffer in de auto, maar wij dragen de tas.


Bijwoorden als voegwoorden. Een bijzin is geen volledige zin en kan niet op zichzelf staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts