donderdag 16 april 2020

Vriendschapsfraude

Vriendschapsfraude ’ heet dat dan. Wat is vriendschapsfraude ? Ben je op zoek naar een partner, vriend of luisterend oor via internet? Wees dan alert voor oplichters die je vertrouwen proberen te winnen, gewiekst inspelen op je emoties en werken op je gemoed. Elke maand zijn er zo’n honderdtal mensen die - na het doneren van grote sommen geld - tevergeefs wachten op de ontmoeting met hun internetliefde.


Vriendschapsfraude

Wij stuurden Luc Haekens op pad om de Vlaming hiervoor te waarschuwen. Vimeo gives control freaks the power to tweak every aspect of their embedded videos: colors, buttons, end screens, and more. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Morgen heb ik het over vriendschapsfraude.


Een onverwachte, vriendelijke mail kan een duister kantje hebben. Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them. In één geval verloor het slachtoffer zelfs 500. Fraude met cryptomunten.


Dit e-mailen Dit bloggen! Voor dringende oproepen bel 1of 112. Per mail bereikbaar via PZ. In meer dan de helft van.


Ook daar azen ze op slechts één ding: ze lokken slachtoffers in de val en gaan aan de haal met hun centen. Maar uiteindelijk vragen ze om geschenken, persoonlijke gegevens en vooral: geld. Dat is vriendschapsfraude.


Vriendschapsfraude

Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook. Het is helaas iets van alle tijden… Oplichters worden steeds inventiever en slaan de laatste jaren massaal toe op het wereldwijde web. Wegvervorming op Vrietselstraat te Dilsen-Stokkem.


Ter plaatse is een gat in het wegdek. Voorlopig werden kegels geplaatst. Dienst der werken werd in kennis gesteld en zal zorgen voor deftige signalisatie. Gerry has jobs listed on their profile. See the complete profile on LinkedIn and discover Gerry’s.


Nuttige tips omtrent veilig surfen op het internet. Vorm van fraude waarbij iemand via internet een vriendschaps- of liefdesrelatie met een ander aangaat, met als enige doel om die persoon geld afhandig te maken. Het aantal meldingen van vriendschapsfraude neemt verontrustende vormen aan.


We hebben Javascript nodig voor deze site. Probeer het opnieuw met Javascript ingeschakeld. Dagelijks worden mensen op het internet opgelicht door onbekende vrienden. Hoe voorkom je de fraude? Eens er een vertrouwensband gegroeid is, beginnen de oplichters geld te vragen.


Ze bouwen een vertrouwensband op, en van zodra ze voelen dat er een ‘vriendschap’ aan het bloeien is, beginnen de oplichters voorzichtig om geld te vragen. De beloftes die ze daar aan vasthangen. Als mensen die je nog nooit in levenden lijve ontmoet hebt je om geld beginnen vragen, word je het best wantrouwig.


Je online vriend of vriendin is er meestal ondertussen al in geslaagd een vertrouwensband te scheppen. Je hebt het gevoel dat je die persoon intussen wel goed genoeg kent: je hebt er avondenlang. Emotiefraude We stellen vast dat oplichters steeds vaker op de gevoelens van hun slachtoffers spelen om hen geld te ontfutselen. Heel wat Belgen zijn al het slachtoffer geworden van vriendschapsfraude. Ben je zelf in aanraking gekomen met valse profielen?


Meld dit dan op meldpunt. Zo zorgen we er samen voor dat oplichters minder kans maken. Of deel je getuigenis volledig anoniem en lees de getuigenissen van andere slachtoffers op temooiomwaartezijn.


In België wordt oplichting gestraft volgens artikel 4van het Strafwetboek, waarin het volgende wordt vermeld: Aan oplichting maakt zich schuldig, hij die, met het oogmerk om zich een zaak toe te eigenen die aan een ander toebehoort, zich gelden, roerende goederen, verbintenissen, kwijtingen, schuldbevrijdingen doet afgeven of leveren, hetzij door het gebruik maken van valse namen of valse. Niet alleen vriendschapsfraude komt hier aan bo ook beleggingsfraude en fraude met cryptomunten, je hebt al wel eens gehoord van Bitcoin, komen in deze campagne aan bod. Wanneer “vrienden” op het internet je plots vragen om gel zorg er dan voor dat er bij jou een belletje gaat rinkelen. Mensen vinden op de website informatie over hoe ze vriendschapsfraude kunnen herkennen, hoe ze zich kunnen beschermen en wat ze kunnen doen als ze slachtoffer worden van vriendschapsfraude.


Vriendschapsfraude

Maar wat is dat nu eigenlijk, vriendschapsfraude ? De Ideale Wereld vond Mia, een slachtoffer, en helpt haar uit de nood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts