maandag 18 juli 2016

Eerste werkdag niet leuk

Eerste werkdag niet leuk

Tips voor de eerste werkdag terug op kantoor: Heb je er totaal geen zin in om weer te gaan werken? Dat betekent niet direct dat je jouw werk niet meer leuk vindt. Goed nieuws, morgen is het je eerste werkdag bij je nieuwe job. Desondanks is het waarschijnlijk een stressvolle dag die je niet snel vergeet. Mijn eerste werkdagen als wrapper!


In deze vlog neem ik jullie mee naar mijn eerste opnames. Dat was ZOOO leuk om te doen ! Nog niet geabonneerd op het Ketnet-kanaal? Een goed begin is het halve werk.


Je kunt niet meer dan je best doen en zodra je je meer op je plek voelt zullen die wonderen écht niet lang op zich laten wachten. Niemand wilt gehaast binnen komen rennen met klotsende oksels op zijn eerste werkdag. Of bellen dat je iets later bent, terwijl er mensen op je zitten te wachten. Je hebt de route mogelijkerwijs nog niet eerder afgelegd op filegevoelige tijdstippen. Maak daarom een goede inschatting van je reistijd en calculeer extra tijd in voor tegenvallers.


Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: horrorverhalen over je eerste werkdag. De eerste dag bij je nieuwe baan is vaak rete-spannend. En alsof al die nieuwe informatie nog niet stressvol genoeg is, gaat er soms ook nog van alles mis.


Om de Post Holiday Blues te verminderen of in elk geval draaglijk te maken, hebben we wat handige tips voor je. Zo sluit je de eerste werkdag na jouw vakantie nog net niet fluitend af. Zorg dat je je vóór de vakantie goed voorbereid.


Eerste werkdag niet leuk

Lees je dit artikel op jouw eerste werkdag na je vakantie, wanhopig op zoek naar tips? Vorige week heb ik mijn eerste werkdag als cassière bij de albert heijn gehad. Ik keek er best naar uit, lijkt me op zich best leuk werk en leek me niet heel moeilijk. Ik ben van mezelf vrij perfectionistisch, ik wil alles goed doen en ik baal behoorlijk als dat niet zo is. Het was de eerste werkdag na mijn vakantie,.


Argentijnse, erbij te betrekken. Dat er dan ook nog van alles misgaat, is wel het laatste waar je op zit te wachten. Aangezien je het oude systeem niet kent, is dat niet lastig.


Je leert dus meteen de nieuwe dingen. Toen ik begon met werken, vond ik het totaal niet leuk. Ik had geen klik met mijn collega’s (we praatte niet eens met elkaar) het werk was vermoeiend en zwaar.


Na mijn eerste werkdag kwam ik gewoon huilend thuis omdat ik het zo kut vond. En toen was daar mijn eerste werkdag. Ik had er onwijs veel zin in, maar vond het ook heel erg spannend. Ik zou alles weer opnieuw moeten leren. In de tweede week vind ik vreemd genoeg toch iets anders dan de eerste werkdag , alhoewel ik dat ook niet leuk zou vinden idd.


Guria, hoe ziek ben je? Is het inderdaad zo dat je morgen de hele dag de boel bij elkaar hoest, tranende ogen hebt, moet overgeven, onder de pillen zit en er niet uit ziet? Terwijl dit een goede kans is die ik eigenlijk niet wil verknallen. Iemand die bang is voor eerste werkdagen?


Een volwassen iemand moet zoiets toch kunnen? Ik weet niet hoeveel mensen per dag hebben hun eerste werkdag en die vinden het allemaal niet zo eng, waarom ik dan wel? Maar ik ben wel van het eerst even de kat uit de boom kijken en mezelf niet de eerste dag op de voorgrond plaatsen.


Maar als jij het leuk vindt om te trakteren op de eerste dag en dat goed bij je past, moet je het vooral doen. Niet zelden ontdek je dat sommige werkprocessen inefficiënt en traag verlopen en zie je in één oogopslag waar de pijnpunten zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts