donderdag 14 april 2016

Geen domicilie gevolgen

Geen domicilie gevolgen

U kan via ons de registratie bij de bevolkingsdienst in orde brengen. Lijkt me ergens logisch. Maar dit zijn eigenlijk geen straffen, eerder de gevolgen van het feit dat je nergens gedomicilieerd staat. Ik hoor alsmaar het is strafbaar maar buiten ene geldboete krijgt men geen straf, gevangenis ofzo ? België verlaten, geen nieuwe domicilie ? Wanneer ben ik niet meer legaal bezig?


Geen domicilie gevolgen

En wat zijn de gevolgen ? In de regel moet iedereen die hier langer dan drie maanden verblijft, worden ingeschreven in het bevolkingsregister. Gevolgen van de vaststelling. Als u uw hoofdverblijfplaats in een bepaalde gemeente heeft en dit na onderzoek effectief zo blijkt te zijn, wordt u ingeschreven in het bevolkingsregister van die gemeente.


De gemeente mag geen enkele inschrijving als hoofdverblijfplaats weigeren omwille van de veilighei de gezondheid of de ruimtelijke ordening. De mogelijke gevolgen van samenhuizen op uitkeringen – een overzicht. OMSCHRIJVING VAN HET PROBLEEM Het sociaal statuut van een persoon hangt af van het inkomen van de persoon, de gezinssamenstelling, het statuut van de bewoner(s) en het gebruik van de woonst. Een minderjarige moet in principe bij één van zijn ouders ingeschreven zijn.


Hij kan zelf zijn adres niet veranderen. Het zou kunnen dat mijn vader tijdelijk een paar maanden bij ons komt inwonen en dus zijn domicilie op ons adres plaatst. Mijn vader werkt voltijds en komt ten laste van niemand.


Nu is mijn vraag, zijn er gevolgen voor de belastingen (meer betalen)? Toen je besloot uit elkaar te gaan, stond je wellicht niet bij stil bij de gevolgen voor de belastingen en de sociale zekerheid. Het jaar na je scheiding moet je misschien nog samen een belastingaangifte invullen.


Tijdens mijn echtscheiding zou ik mijn domicilie tijdelijk bij mijn ouders willen nemen, maar die zijn een beetje bang voor de mogelijke gevolgen. Kan dit negatieve gevolgen voor hen hebben ? Gaan ze dat aanpassen als er nog iemand met een inkomen bij hen komt wonen ? Fiscale gevolgen van wijziging domicilie ? Een van de vragen die u dan krijgt, is of de domicilie van uw moeder overgezet moet worden naar het rusthuis. De vaststelling dat een domicilie geen werkelijke hoofdverblijfplaats is, betekent dat het een fictief domicilie betreft.


Naargelang het geval dient dan een weigering tot inschrijving, een inschrijving in een andere gemeente, een afvoering van ambtswege of een afvoering voor het buitenland te gebeuren. Als er vermoedens zijn van fraude wordt het ook ter plekke gecontroleerd. As ze u pakken hebt u een megaboete van de fiscus, van het RIZIV. Men ondervraagt dan bijv.


Domicilie en fiscale gevolgen. De domicilie van een kind heeft ook gevolgen voor de onroerende voorheffing, zegt Eric De Corte echtscheidingsbemiddelaar gespecialiseerd in financiële zaken: “als op januari van het aanslagjaar, op het adres van een ouder bij wie minstens twee kinderen hun domicilie hebben, dan heeft die ouder recht op een. Door in zo’n geval de domicilie niet te veranderen naar het rust- of verzorgingstehuis, blijven de ouders dus genieten van het huwelijksquotiënt.


Hier kan de echtgenoot die geen of slechts weinig beroepsinkomsten heeft, van het gezamenlijk belastbaar beroepsinkomen krijgen toegewezen. De wet bepaalt dat inbreuken op de wetgeving rijksregisters of van de uitvoeringsbesluiten worden gestraft met een geldboete tot 5euro. FEITELIJKE SAMENWOONST: VERMOGENSRECHTELIJKE GEVOLGEN.


Geen domicilie gevolgen

Jan en Mieke wonen sinds een tiental jaren feitelijk samen in de woning die uitsluitend toebehoort aan Jan. Zij zijn niet gehuwd en hebben ook geen samenlevingscontract. Op juni presenteerde het kabinet het Klimaatakkoord. Een belangrijk onderdeel van de gemaakte afspraken is de verduurzaming van woningen. Het kabinet wil huiseigenaren stimuleren om zelf maatregelen te nemen die hun woning duurzamer maken.


Het referentieadres mag niet uw verblijfplaats ( domicilie ) zijn. U mag er niet overnachten of goederen stockeren. Referentieadres voor daklozen bij het OCMW.


Om als dakloze een referentieadres te vragen aan het OCMW moet u voldoen aan de volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts