woensdag 17 december 2014

Oorzaken depressie bij jongvolwassenen

Depressies bij jongeren komen meer voor dan je zou denken. Vaak wordt een depressie te laat herkend en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Als een jongere eenmaal een depressie heeft geha is de kans op herhaling groot als het niet wordt behandeld of voorkomen.


Daarom is het zo belangrijk om er vroeg bij te zijn. Bij twee-eiige tweelingen is deze kans ongeveer. Kinderen van ouders met een depressie hebben bijna drie keer zoveel kans om zelf een depressie te ontwikkelen. Dat iemand erfelijke aanleg heeft voor depressie betekent niet dat de depressie daadwerkelijk aanwezig zal zijn.


Ook omgevingsfactoren spelen een rol in het aanleggen van een depressie. Het hebben van een depressie is niet leeftijdsgebonden. Het is dan ook mogelijk dat kinderen ermee te maken krijgen. Bij kinderen is er echter minder sprake van een aanhoudende sombere of terneergeslagen stemming.


Vaak hebben kinderen juist last van prikkelbaar of chagrijnig gedrag. Dit blijkt in de familie te zitten, zijn vader heeft er ook last van. Wil jij meer weten over depressie ? Bij kinderen en jongeren zien we vaak in eerste instantie gedragsproblemen en leerproblemen.


En bij oudere mensen zien we vaak problemen zoals geheugenproblemen die in eerste instantie aan dementie doen denken. Want depressie kan zich op alle leeftijden voordoen, maar is niet altijd meteen als zodanig te herkennen. Oorzaken van ongezonde stress zijn meestal problemen, frustraties en onvrede.


Jongeren kunnen bijvoorbeeld onder druk staan doordat ze veel moeten doen op school of op hun werk, of stress ervaren door ruzie met een vriend of vriendin. Esther van Fenema noemt de ‘succesterreur’ als een van de oorzaken van het toegenomen aantal depressies bij jongeren. Jongeren die al gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van depressieve stoornissen – bijvoorbeeld door genetische aanleg – ontwikkelen sneller een depressie door de hoge idealen die er gesteld worden. Dit is mijn levensmotto en deze draag ik daarom graag uit binnen Yvette voor Jou.


Meiden hebben hiervan vaker last dan jongens. En, dan tellen we de jongeren met lichte depressieve klachten er nog niet bij op. Met een depressie ben je somber, kan niets je opvrolijken en niets interesseert je meer.


Wat zijn de oorzaken van depressie bij adolescenten? Weten wat de oorzaak van adolescente depressie is een van de eerste stappen in de mogelijkheid om het te behandelen. Adolescenten gaan door vele veranderingen, waaronder hormonale. Vergelijkbare zoekopdrachten voor depressie bij jongvolwassenen.


Info over depressie bij jongvolwassenen. Resultaten van zoekmachines! Vooral bij meisjes kan depressie bij jongeren een invloed hebben op het ontstaan van migraine. Door het piekergedrag, dat een symptoom is van depressie bij jongeren, kan het zijn dat je hersenen overbelast worden en je dus hier lichamelijke kwaaltjes kan ontwikkelen. Maar ook andere stoffen in het lichaam kunnen een rol spelen en de kans op depressie vergroten, zoals medicijnen, alcohol en drugs, maar ook ontstekingen.


Andere lichamelijke oorzaken. Er zijn ziektes die bij sommige mensen – zeker als ook andere factoren een rol spelen – depressieve gevoelens aanwakkeren. Bij ongeveer de helft van alle mensen met een depressie komt de aandoening na verloop van tijd terug. Fysiologische risico’s Naar het risico dat fysiologische factoren vormen voor depressie bij jeugdigen is nog maar weinig onderzoek verricht.


Inmiddels is bekend dat niet alleen jongeren, maar zelfs baby’s depressief kunnen zijn. Een veel groter aantal, tot ,. De focus ligt in het bijzonder op hoe hun omgeving daarmee omgaat. Troep vertelt de verhalen via tekst, video, audio en illustratie en heeft als voornaamste doel om depressie bij jongvolwassenen bespreekbaar te maken in de nabije vrienden- en familiekring. Sommige jongeren of jongvolwassenen hebben er aanleg voor. Een depressie kan verschillende oorzaken hebben.


Ook kunnen negatieve gebeurtenissen in het verleden (bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling) of negatieve sociale gebeurtenissen (pesten of buitengesloten worden) de oorzaak zijn. Waarom depressie wel eens veel vaker zou kunnen voorkomen bij mensen met autisme … De cijfers over depressie bij mensen met autisme kunnen echter ook een onderschatting van de werkelijke omvang zijn. Sommige mensen met autisme hebben bijvoorbeeld niet altijd de communicatieve vaardigheden om aan te geven dat ze zich slecht voelen vanbinnen. Een extra probleem bij jongeren is dat de tekenen van een depressie op deze leeftijd niet snel herkend worden, wat herstel extra moeilijk maakt.


De oorzaken zijn vaak complex. Een burn-out bij kinderen en jongeren. Het klinkt als een onlogische combinatie, maar helaas komt het voor dat kinderen en jongeren totaal opgebrand raken.


Oorzaken depressie bij jongvolwassenen

Binnen klinische populaties, dus onder kinderen en jongeren bij wie de diagnose depressie is gestel is deze kans over een periode van vijf jaar groter dan procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts