woensdag 21 januari 2015

Eerste werkdag jezelf introduceren

Aandachtspunten in eerste week bij werkgever De begindagen zijn belangrijk omdat je de eerste indruk over jezelf geeft aan collega’s en superieuren. Logisch dus dat iedereen vooral de eerste dag gespannen en zenuwachtig is, temeer daar je vaak geen idee hebt wat je allemaal zult aantreffen. Daarnaast is jouw eerste werkdag al spannend en druk genoeg. Je kunt je niet bezig houden met het spelen van een bepaalde rol. Zet de juiste toon op je eerste werkdag ! Al met al kunnen we concluderen dat de eerste werkdag hét moment is om jezelf te onderscheiden door een proactieve in plaats van passieve houding aan te nemen.


Jezelf via e‐mail voorstellen. Email is tegenwoordig een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. Zeg je tijdens je eerste werkweek op elke taak ‘ja’, dan gaan je nieuwe collega’s er ook vanuit dat je dat blijft doen. Overleg met je leidinggevende dus op tijd als je allerlei taken te doen krijgt die je niet wilt.


Schrijf een pitch over jezelf. Je wilt een goede eerste indruk achterlaten. Het lijkt zo van zelfspreken maar dit wordt maar al te vaak vergeten. Voor de introductie nieuwe medewerker informeer je vooraf zijn toekomstig collega’s. Stuur een mailtje zodat al vóór de eerste werkdag bekend is wie de nieuwe medewerker is en wat hij binnen het bedrijf komt doen.


Zo kunnen zijn nieuwe collega’s hem snel op weg helpen. Tevens zal op uw eerste werkdag een afspraak gemaakt worden voor een tussentijdse evaluatie. Deze evaluatie zal een maand na indiensttreding plaatsvinden en tot doel hebben om de voortgang te bespreken.


Bijgaand treft u de toegezegde arbeidsovereenkomst. Ze geeft al meer dan tien jaar carrièreadvies aan hoogopgeleide professionals. Amanda Augustine weet dus als geen ander wat belangrijk is in die eerste week op je nieuwe werk. Op Business Insider geeft ze negen tips om je zenuwen weg te werken.


Eerste werkdag jezelf introduceren

De elevator pitch: maak een knallende eerste indruk. Een van de meest gevreesde onderdelen van het sollicitatiegesprek is het verzoek: “Vertel eens wat over jezelf. Met de juiste voorbereiding heb je altijd een passend antwoord op deze sollicitatievraag paraat. Wees zelfverzekerd bij het introduceren van jezelf.


Zelf het initiatief nemen om jezelf voor te stellen aan iedereen die je ontmoet, zal niet alleen een goede indruk achterlaten, maar ook je zelfvertrouwen vergroten. De eerste indruk is belangrijk, en op je eerste dag zul je veel van je naaste medewerkers ontmoeten. De eerste honderd dagen van een leider, het is een bijna magische periode. De beroemdste eerste honderd dagen zijn die van Franklin D. Het land was in een diepe crisis gedompeld en Roosevelt stuurde in nauwelijks drie maanden maar liefst vijftien vergaande wetsvoorstellen naar het parlement. Toch went het meestal al snel.


Eerste werkdag jezelf introduceren

Helaas gaat het niet altijd goed. Hoe introduceer jezelf professioneel De manier waarop je jezelf even in een professionele omgeving zet de Toon voor hoe anderen u bekijken. Een goed begin is het introduceren van jezelf.


Ontmoet je collega’s, kijk met wie je veel gaat samenwerken en probeer de ander alvast te leren kennen. Vertel kort en bondig wie je bent en wat jouw functie gaat zijn. Dit kun je rustig voorbereiden onderweg naar je eerste werkdag.


Te laat opdagen tijdens je eerste werkweek laat namelijk gegarandeerd een negatieve indruk na. Test in de praktijk hoeveel tijd het traject in beslag neemt en calculeer wat extra tijd in voor onvoorziene omstandigheden. Tegelijkertijd kun je jezelf introduceren door bijvoorbeeld te vertellen over een wereldreis die je maakte. En hoe ervoer ze haar eerste weken?


Het beeld dat ik vormde via AppicalNow kwam volledig overeen met mijn eerste ervaringen. Een hecht team dat interesse in elkaar toont. Stel jezelf voor op zijn minst aan je directe collega’s en je baar. Blijf je voorstellen tot je iedereen bij de firma kent dus kom je iemand nieuw tegen, stel je voor…. Bereid eventueel voor hoe je je wilt voorstellen en wat je dan wilt zeggen.


Vraag desnoods aan je manager of collega’s om je bij anderen te introduceren. Heb je een belangrijke sollicitatie? Ga je nieuwe mensen op een feestje ontmoeten of ergens anders?


Maak indruk op anderen door jezelf bij binnenkomst te introduceren. Of neem het bedrijf waar jij je perfecte baan hebt gevonden. Tijdens je eerste werkdag merk je dat het normaal gevonden wordt dat je uur per dag beschikbaar bent. Je schikt je want je had je zo verheugd op deze baan!


Je beseft en voelt soms dat je een andere keuze zou kunnen maken omdat dit voor jou beter is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts