dinsdag 27 januari 2015

Hoe zet je iemand op zijn plaats

Hoe zet je iemand in zijn kracht? Elke manager, bedrijfsleider, directeur kent het probleehoe zet je de juiste mensen op de juiste plek. Hoe laat je iedereen optimaal presteren. Slapeloze nachten kun je er van hebben!


Hoe zet je iemand op zijn plaats

Maar als het dan lukt en de trein soepeltjes rijdt, is het overdag fijn werken en ’s nachts goed slapen. Nederland reageert op asociaal gedrag. Een meisje wordt gepest op straat. Of durf je de pesters aan te spreken?


Sta open voor wat je gesprekspartner wil vertellen. Accepteer zijn opvattingen. Vermijd het woord nee. Probeer samen een oplossing te bedenken en accepteer die. Verontschuldig je niet en reageer niet defensief op eventuele verwijten of beschuldigingen.


Als iemand zichzelf herhaalt dan is dat een signaal dat hij denkt dat je zijn boodschap. Je staat helemaal in je recht om grenzen te stellen en te beslissen of je met iemand in gesprek wilt gaan. Merk je dat je geagiteerd raakt, neem dan even een time-out en zoek wat frisse lucht op.


Vouw de persoon arm op zijn of haar borst. Als in staat om, hebben de persoon zet zijn of haar armen om je schouders en hang op. Plaats uw arm rond en onder beide oksels van de persoon. Dit is een hele heftige video. Alvast bedankt voor het kijken en vergeet niet te.


Opmerking: als je iets wilt plaatsen op de tijdlijn van een vrien dan beslist je vriend welk publiek het bericht kan bekijken. Het haalt mij uit mijn concentratie als er iemand op staat. Dit wil overigens niet zeggen dat je je emoties altijd de baas moet zijn. Zet je mobiel terug op zijn plaats. En dat moeten we ook niet willen.


Het is een geweldig gereedschap dat de wereld op talloze manieren vooruit helpt en mensen verbindt. Maar het is belangrijk om niet te vergeten dat het niet meer is dan dat: het is een. Iemand in zijn kracht zetten is krankjorum. Te krankjorum voor woorden. Dat doe je namelijk niet.


Het zijn harde woorden – vooral als je weet wie ze uitspreekt. Ook nu is die waarschuwing op zijn plaats. Dan gaat het niet over iemand die af en toe aan eten, werk, ontspanning of romantiek denkt. Hij voorzag soms in voedsel voor anderen. Tikkie is een betaalapp van ABN AMRO, waarmee je gemakkelijk rekeningen deelt – ook als je bij een andere bank zit.


Je gaat samen met drie vrienden op een terrasje zitten. Aan het einde van de avond zijn de kosten opgelopen en wil je de rekening in drieën splitsen. Hoe kan je iemand aangeven bij tinder. Ik dacht echt een leuke jongen gevonden te hebben. Eerste maanden waren super.


Hoe zet je iemand op zijn plaats

Hij gaf aan dat hij bewaker was wat ook op zijn account stond. Nu ben ik erachter gekomen dat het grote leugen is. Hij blijkt daar nooit te hebben gewerkt. Toen ik hem ermee confronteerde werd hij echt woedend. Joke van de Velde zet volger fijntjes op zijn plaats.


Je krijgt er meer focus door, jouw onderscheidend vermogen wordt helder en je weet duidelijk wat jouw ideale klant wil en hoe je daar je aanbod op kan afstemmen. Masterclass Marketing en Specialisatie In mijn gratis Masterclass leer ik je precies hoe je een ideale klant kiest. Grijp de belager niet bij zijn nek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts