vrijdag 9 januari 2015

Nettobestaansmiddelen kind ten laste 2018

Om ten laste te kunnen zijn van uw ouders, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen. Dat betekent dat het kind dat u ten laste wil nemen daadwerkelijk en op duurzame wijze met u moet samenwonen. Na aftrek van de forfaitaire kosten (euro x = 5euro) bedraagt het netto bedrag 2. Ten tweede dezelfde berekening maar zonder kinderen ten laste. En ten slotte het verschil tussen beide.


Dit verschil is het voordeel op de kinderen ten laste. Alle bedragen zijn per jaar. Bij fiscaal co-ouderschap is het berekende voordeel, het fiscale voordeel per ouder. Gehandicapte personen tellen voor twee.


De belastingvermindering is groter naarmate er meer kinderen ten laste zijn en is ook afhankelijk van de burgerlijke staat van je ouder(s) en van de hoogte van de gemeentebelasting. Het grensbedrag is afhankelijk van de gezinstoestand van de student en verschilt eveneens naargelang de student met een studentenovereenkomst of een gewone arbeidsovereenkomst tewerkgesteld is. Opgelet, dit grensbedrag moet je zelf berekenen: Want in je aangifte wordt alleen gevraagd hoeveel kinderen je ten laste hebt en niet welke en hoeveel bestaansmiddelen je kinderen hebben. Je bent dan niet meer ten laste van je ouders.


Het is geen probleem om met (achter)klein- of (pleeg)kinderen, (over)groot- of (pleeg)ouders, broers, zussen samen te wonen. Om fiscaal ten laste te blijven van je ouders mag je loon (na aftrek sociale bijdragen) niet hoger liggen dan: € 6. Maximumbedrag eigen nettobestaansmiddelen ( kind ten laste ): 3. Verhoogd bedrag voor kind van alleenstaande: 4. Blijft uw kind ten laste als hij of zij een loon verdient? Welke kinderen mag ik ten laste nemen in mijn belastingaangifte? Woon je alleen of woon je feitelijk samen, dan is het grensbedrag € 4. Een meerderjarig kind komt enkel nog in aanmerking indien het vóór de meerderjarigheid al was opgenomen in het gezin.


Ook kan het kind maar slechts door één persoon ten laste worden genomen. Bijvoorbeeld een tante die u, na het overlijden van uw ouders, tijdens uw jeugd ten laste heeft genomen. Personen die niet in deze lijst voorkomen, kunnen in geen geval als fiscaal ten laste worden beschouwd.


Nettobestaansmiddelen kind ten laste 2018

Dat bedrag wordt niet verdubbeld voor een echtpaar. Als uw ouder minder dan 3. Voor kinderen ten laste krijgt u een belastingvermindering onder de vorm van een toeslag op de belastingvrije som. Tijdens de nationale belactie die Netto met PwC hield over vragen van de belastingaangifte, kwamen vaak dezelfde vragen aan de oppervlakte. We bundelden ze tot een vragenbak. Of een van de ouders heeft het kind fiscaal ten laste en het belastingvoordeel door kind fiscaal ten laste wordt verdeeld (fiscaal co-ouderschap, waardoor het belastingvoordeel door het betalen van onderhoudsgeld vervalt).


Het kind is voor een volledig jaar ten laste van één ouder. Te veel dus om nog fiscaal ten laste te kunnen zijn. Zij mocht immers over niet meer dan 3. EUR (EUR) Bijkomende toeslag voor kinderen onder de drie jaar (waarvoor geen uitgaven voor kinderoppas worden afgetrokken): 5EUR (5EUR) Voor andere personen ten laste die de leeftijd van jaar hebben bereikt: 3. Belastbaar inkomen lager dan 15.


Kinderen ten laste of niet? Het betekent al gauw een verschil van ettelijke honderden euro’s. Dat alleen al is een goede reden om vak II van uw belastingaangifte minutieus in te vullen. Het tweede vak op uw belastingaangifte gaat niet toevallig over uw gezinssituatie. Of u al dan niet een partner.


Bij het invullen van de belastingaangifte wordt er echter maar één kind meer ten laste opgegeven. Ik zou denken dat de oudste toch nog maanden ten laste is geweest. Willen uw kinderen te uwen laste blijven, dan mogen hun zgn.


Deze vermindering stijgt in functie van het aantal kinderen dat nog fiscaal ten laste is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts