vrijdag 16 januari 2015

Wat te doen met regen met kind

Met de herfst komen niet alleen knisperende blaadjes en prachtige bossen, maar ook druilerige dagen en eeuwige regen. Wie weet schuilt er in jou of je kleine wel een Picasso. Ja, superleuk met deze tips!


Ik verzamelde heel veel ideeën om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, culturele dingen doen en veel meer. Gelukkig zijn er niet alleen leuke dingen buitenshuis, maar ook heel veel binnenshuis. Je kind heeft de dag van zijn leven, zelf zit je aan een tafel in een sfeerloze hal met vreselijke akoestiek je te vervelen totdat je kind is uitgeraasd. Dat doet Kidscity in Borne tien keer beter. Je kind leeft zicht uit en jij zit in een grappige piratenschipscene te genieten van je koffie met appelgebak.


Komen jullie allemaal als verzopen katjes naar binnen. Trek die laarzen weer uit en ren naar boven. Laat het bad vol lopen met warm water en stap met z’n allen in bad.


Wat te doen met regen met kind

Is het bad te klein om er met z’n allen in te passen. Probeer het toch, al is het maar voor dertig seconden. Een leuke belevenis voor de kinderen en lachwekkend voor ons als. Dit zijn de leukste dingen om binnen te doen als het buiten regent.


Blegh, niet altijd fijn hoor die regen. Er zijn dagen dat je de kinderen in de plassen laat stampen maar er zijn ook dagen dat je ze liever lekker binnen houdt. Hier leuke dingen om te doen met je kind als het regent. Wat te doen als het regent?


Wat te doen met regen met kind

Wij geven je tips om een saaie, regenachtige dag om te toveren tot een knus moment binnen met je kinderen. Schilderen en knutselen. Creatief bezig zijn met je kind is vooral leuk en gezellig. Ook bij regenweer een toppertje. Wie dit nog nooit heeft gedaan, moet maar eens de glazen lift of de kleurrijke roltrappen nemen tot in de hoogste bol.


De hele tafel afgeplakt met behangpapier, lekker lijmen, verven en kleuren. Lees ook mijn herfstvakantietips Den Haag. Lekker de natuur of het bos in is natuurlijk ook altijd fijn. Wat voor seizoen of weer het ook is, de buitenlucht doet.


Waarschijnlijk is het nu veel minder druk. Het bos of de natuur in! Neem regenkleding mee en geniet van alle tijd die je bespaart door niet in de rij te hoeven staan. Kinderen vinden een beetje regen meestal niet zo erg, dubbel zoveel plezier!


Houd het weer in de gaten. Een beetje regen is leuk, maar met onweer naar buiten is natuurlijk gevaarlijk. Verzamel allerlei soorten materialen zoals dekens, kussens, kartonnen dozen en veel meer om je kinderen een kamp te laten maken. Kinderen zijn creatief en zullen heel snel zelf met materialen komen, maar vooral de kleinere kindjes kunnen wel wat begeleiding gebruiken. Een regenachtige dag betekent vaak binnen zitten.


Om te zorgen dat je kinderen zichzelf niet gaan vervelen, zijn hier wat tips om ze toch een leuke dag te bezorgen. Zie je de regendruppels op dit moment langs het raam naar beneden stromen en heb je geen idee wat je met dit weer. Even geen inspiratie voor quality time met je kind ? Scroll naar beneden voor een lange lijst leuke dingen die jullie dit weekend samen kunnen doen.


Als je kind erg gevoelig is misschien nog wel ouder en kijk bijvoorbeeld thuis eerst de film “De Langste Dag” om ze bekend te maken met het verhaal. Daarnaast zijn er nog enkele andere plekken in Normandië die ook een link hebben met D-Day die je ook met jonge kinderen kunt bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts