woensdag 14 januari 2015

Tekenen dat je relatie over is

Tekenen dat je relatie over is

Als je in een uitzichtloze situatie zit, dan is dat een belangrijk kenmerk dat je relatie voorbij is. Er zijn namelijk veel dingen waar een relatie doorheen kan komen. Er zijn veel verschillende redenen waarom het stuk kan lopen tussen jullie, maar die kunnen ook allemaal overwonnen worden (alhoewel dat bij de meer extreme redenen minder voorkomt). Let wel op: dit zijn tekenen dat je relatie ten einde is, maar dat betekent niet dat het keiharde wetten zijn dat je relatie over is. In principe geldt voor dit artikel dat , hoe meer tekenen jij in je relatie herkent, hoe groter de kans is dat je relatie ten einde is.


Maar vergeet niet dat sommige tekenen in iedere relatie wel eens voor kunnen. Hoe weet je dat het tijd is om aan de noodrem te trekken en niet alleen maar door een moeilijke tijd gaat met je geliefde? We spraken met relatie -experts en kregen een lijst van cruciale tekenen. Eén ding is altijd belangrijk, zolang je er samen niet rustig over kunt praten zal het nooit terug goedkomen.


We hopen natuurlijk dat je dolgelukkig bent met je vriendin, maar laten we eerlijk zijn. Soms verandert een relatie en maakt het goede gevoel plaats voor twijfel. Als je op een punt bent gekomen waarop je aan jezelf moet toegeven dat je niet meer van je partner houdt en het gewoon niet meer kunt opbrengen om bepaalde gewoontes en gedragingen die hij heeft te verdragen, dan kun je het beste een eind maken aan de relatie en verdere, uitgestelde pijn voorkomen.


Je zou kunnen denken dat ik een fout gemaakt heb in de titel van dit artikel. Zou het geen vraag moeten zijn? Nee’ is mijn antwoor want het is niet mijn doel om te vragen wanneer je weet dat de relatie voorbij is, maar om te beschrijven wat voor gevoelens we over het algemeen ervaren wanneer een relatie haar einde nadert. Natuurlijk wil je dat alles in je nieuwe relatie op rolletjes loopt, maar soms kun je dat vervelende onderbuikgevoel gewoon niet onderdrukken. Het gaat al een tijdje niet meer goed tussen jou en je geliefde.


Maar wanneer weet je of het tijd is om definitief afscheid te nemen? Hier zijn tekenen die erop wijzen dat je relatie zo goed als. Enkele tekenen en signalen op een rij gezet die kunnen duiden dat de ander inderdaad weg wil.


In het begin van een relatie is alles vaak een en al liefde, passie en een verlangen om samen tijd door te brengen. We verlangen ernaar om van alles over die andere persoon te leren omdat we het gevoel hebben dat hoe meer we weten, hoe leuker we hem zullen vinden. Maar je schaamt je niet wanneer je zegt dat de relatie met je man je specifiek een meer compleet gevoel geeft dan eerst. Het respect dat je voor elkaar voelt is onwankelbaar en grenzeloos. Volgens het CBS (Centraal Bureau Statistieken) ligt het echtscheidingspercentage op.


Hij behandeld je niet goe jij voelt niks meer voor hem of jullie groeien uit elkaar. Hoe graag je het ook wilt, sommige dingen zijn niet meant to be. Dit zijn tekenen dat het tijd is voor verandering of zelfs om de stekker eruit te trekken.


Iedereen was jaloers op jullie liefde, jullie leken het perfecte stel. Dat je niet goed bent in relaties merk je pas waneer het kwaad is geschied en je voor een gesloten deur staat. Tekenen dat je in een ongezonde relatie verkeert. Met de koffers in je handen.


Het besef dat je in een crappy relatie zat komt ook pas nadien. Daarom voor jou, tekenen dat je in een slechte relatie zit. Je gaat je misschien zelfs wel afvragen of je relatie nog gezond is. Aan deze tekenen kun je zien dat het nog prima zit tussen jullie.


En nee, om als partners goed te matchen hoeven je film- en muziekvoorkeuren niet hetzelfde te zijn. Vaak zijn zielsverwanten vermomd. Je voelt je misschien niet fysiek tot elkaar aangetrokken tijdens de eerste ontmoeting, maar er is wel een mysterieuze kracht die je zegt dat deze persoon “de ware” voor jou is. Soms zit je in een toxic relatie zonder dat je dat zelf doorhebt. Daarom hebben wij belangrijke tekenen van een slechte relatie op een rijtje voor je gezet.


Wat vertel je eigenlijk aan je vrienden en familie over je relatie ? Logisch dat je niet bij jan en alleman je vuile was buiten hangt, maar welk beeld van jullie krijgt de buitenwereld? De reden hiervoor kan zijn dat je bang bent dat het succes van je partner jullie relatie kan beschadigen. Maar in een relatie horen jullie het beste te willen voor elkaar en ook steun te bieden. Als je bang bent dat de relatie jullie doelen in de weg staan, is het waarschijnlijk ook niet verstandig om een relatie met elkaar aan te gaan.


Tekenen dat je relatie over is

Het is natuurlijk altijd fijn om te weten of jou relatie de goede kant op gaat. Naast je gevoel, want dat is nog altijd het belangrijkste, zijn er een aantal tekenen die erop kunnen wijzen dat je. Stuur je regelmatig een bericht waarop je een serieus antwoord verwacht, terwijl je alleen een ‘oké’ of een smiley krijgt.


En krijg je dan een zwaar gevoel in je maag dat je ook krijgt wanneer je je afgewezen voelt? Dan zit je ongetwijfeld in een giftige relatie. Het ergste is dat je partner exact weet wat hij verkeerd doet.


A ls je relatie voorbij is, kan het even duren totdat je het vrijgezellenleven hebt aanvaard. Als je de volgende tekenen herkent, ben je eindelijk over je ex heen. Je bent helemaal gelukkig met je partner en zelfs de kleinste dingen geven jou een goed gevoel.


Ondanks dat alles zo goed voelt, vraag je je wel eens af of jullie relatie blijft werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts