vrijdag 16 januari 2015

Grootste land ter wereld 2019

Grootste land ter wereld 2019

Als het gaat om het land met de meeste inwoners, dan moeten de Verenigde Staten China en India voorlaten. Ook gemeten in oppervlakte, is dit land niet het grootste van de wereld. Wel kenmerkt het land zich door een bijzonder gevarieerd landschap. De Verenigde Staten kunnen in zeven brede geografische gebieden worden verdeeld.


Het kleinste land ter wereld ken je waarschijnlijk wel, dat is Vaticaanstad met een oppervlakte van km2. Zoals je niet zal doen verrassen, houden wij van lijstjes en zochten de top grootste landen ter wereld voor je uit. De nummer op onze lijst van grootste landen ter wereld is Algerije. Nederlanders weten niet beter dan dat we er maximaal een paar uur over doen om van de ene kant van ons land naar de andere kant te komen. De armste landen ter wereld zijn allemaal op het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara te vinden.


In bijna alle arme landen is er recent een burgeroorlog of een etnisch conflict geweest. De meeste arme landen in de top hebben een autoritair regime, zonder sterke gerechtelijke instellingen of vrije pers, en corruptie is er ingeburgerd. Bangladesh heeft een oppervlakte van 147.


Maar met meer dan 1miljoen inwoners staat het land in de top van landen met de meeste inwoners! Bekijk ook eens de top dichtstbevolkte steden in de wereld. Het zal je niet meer verbazen dat ook de meest dichtstbevolkte stad ter wereld in de Filipijnen te vinden is. Met bijna miljoen inwoners is de hoofdstad van het land , Manila, een van de grootste steden ter wereld , en dus ook de dichtbevolkte. Per vierkante meter, wonen hier maar liefst 41.


China is zonder meer het grootste land van de wereld als we uitgaan van het inwonersaantal. Hoewel het land diverse nationaliteiten huisvest, vormen de Han-Chinezen met de grootste groep. De kleinere groepen, waarvan de Uyguren weer de grootste groep vormen, wonen vooral in het noord- en zuidwesten van het land. Dit zijn de armste landen ter wereld – Nederland is keer zo rijk als het land dat onderaan bungelt.


Het grootste land ter wereld ? Het is ook het land met de meeste inwoners ter wereld : miljard! Het is daarom niet gek dat China de meeste steden met meer dan een miljoen inwoners ter wereld heeft. Het klimaat in China verschilt heel erg per regio. In het noorden is erg koud en in het zuiden tropisch.


IJsland is het minst gevaarlijke land ter wereld , gevolgddoor Nieuw-Zeeland en Australië. België staat net als vorig jaar op de 21steplaats. Nederland is één plaats gedaald naar nummer en Frankrijk enDuitsland zitten respectievelijk op de 61ste en 17de plaats. Tegenwoordig is de haven van Rotterdam nog wel de grootste haven van Europa (vóór de havens van Antwerpen en Hamburg, die tweede, respectievelijk derde in de top van grootste havens van Europa staan), maar nog maar de op drie na grootste haven ter wereld in het totaal aantal ton goederenoverslag, en zelfs de tiende grootste haven ter. Pieter-Jan De X 7views.


Towns Offering Free Land To Almost Anyone. Deze landen hebben een grote bevolking en behoren tot de grootste landen ter wereld. BBP staat voor het Bruto Binnenlands Product. Zo kun je zien wat elke inwoner van een land ‘waard’ is wanneer je de waarde van de totale economie van een land deelt door het aantal inwoners.


Kleine landen zijn rijke landen. Opvallend is het feit dat de landen die de ranglijst van rijkste landen ter wereld aanvoeren, vooral kleine landen zijn. Dit is een lijst van landen naar bruto nationaal product.


Grootste land ter wereld 2019

De getallen zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Als er geen getallen voor een land beschikbaar waren, zijn getallen van de Verenigde Naties gebruikt. Deze lijst bevat de 1grootste metropolen of agglomeraties ter wereld qua inwonersaantal. Dag Enya, Leuk dat je later de wereld wil verkennen. Rusland is ruim miljoen vierkante kilometer groot.


Een vierkante kilometer is een vlak van één kilometer bij één kilometer. Op de tweede plaats komt Canada met iets minder dan miljoen vierkante kilometer. Israël is op één na het land met de grootste waterschaarste ter wereld Onderzoekers van het World Resources Institute luiden de alarmbel.


Ondanks dat Zwitserland op de 19de plek van grootste wereldeconomieën staat, zijn de Zwiters wel de rijkste bewoners ter wereld - na Luxemburg heeft het land het hoogste bbp per persoon. Dit allemaal om maar de grootste lippen ter wereld te creëren. Ook in Nederland komen deze cruiseschepen met enige regelmaat langs. De grootste cruiseschepen zijn onder andere te zien in de haven van Rotterdam en de cruiseterminal in Amsterdam.


Ieder land krijgt een risicoscore van (laag risico) t0t (hoog risico).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts