donderdag 18 juni 2015

Amsterdam bezienswaardigheden

Deze unieke grachten zijn het beste te beleven met een rondvaartboot, waarmee eigenlijk één van de best bezochte attracties van heel Nederland genoemd is. De naam is afkomstig van de vele rode lampen in de ramen van deze werkplekken. De belangrijkste bezienswaardigheden Onze tips!


Amsterdam bezienswaardigheden

The Zaanse Schans, 15km north of Amsterdam, is the kind of museum that shows rather than tells and it’s the perfect place to immerse yourself in all things traditionally Dutch. The conserved area is still inhabite but set up like an open-air museum where visitors can wander the village, explore the preserved buildings and watch local craftsmen at work. Walk through these canal streets or better – take a trip with a boat by boarding one of the tourist cruises or by renting the boat yourself. Amsterdam is de perfecte stad voor een stedentrip in eigen land.


Anther way to explore the Venice of the North is to take a ride on a bicycle. Any way you decide for – enjoy this city, one of the most beautiful in the world. Niet zo gek ook als je bedenkt dat de stad een rijke historie heeft. Deze historie is terug te vinden in de monumentale panden, vele musea en oude grachten.


Het resultaat is een lijst met de leukste bezienswaardigheden van Amsterdam. Er is genoeg om u een paar dagen te vermaken. Maak bijvoorbeeld een rondvaart over de grachten en bekijk de woonboten. Wandel door het Begijnhof, langs de pleinen of over de Wallen.


Bezoek ook de stadsparken zoals het Vondelpark of de Hortus Botanicus. Vind hier tips over alles wat je kunt zien en doen in Amsterdam. Van verschillende restaurants tot de mooiste bezienswaardigheden en van grote musea tot culturele hotspots! En hoe ouderwets ook, een rondvaart over de grachten gaat nooit vervelen! Het is onmogelijk om je een lijst te geven van alle evenementen, omdat dit er honderden zijn.


Amsterdam bezienswaardigheden

In de serie ‘gratis bezienswaardigheden in…’, waarbij we onder meer Barcelona, Londen en Parijs bezochten, is de beurt deze keer aan ons eigen Amsterdam. De Hollandse hoofdstad is natuurlijk beroemd om zijn musea, waar de prijzen en wachtrijen helaas ook naar zijn. Geen getreur, want ook.


Van musea, tot het oudste café van Amsterdam. Bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Amsterdam. In de knusse wijk de Jordaan vindt u smalle straatjes, gezellige cafés en statige herenhuizen aan de beroemde grachten.


Amsterdam bezienswaardigheden

Zie hier een top overzicht van de bezienswaardigheden in Amsterdam. Take a canal tour of and see the city by boat or stop and smell the flowers. Over the Edge’ is Europe’s highest swing on our sky deck. Bekijk het ruime aanbod aan tickets voor de mooiste musea in Amsterdam.


Veel bezienswaardigheden doen nog denken aan de oude grandeur uit vroeger tijden. Vooral tijdens de zomermaanden kunnen er bij de verschillende bezienswaardigheden lange wachtrijen staan. Hierdoor is Noord een plek waar je onder andere veel oude dijkjes tegenkomt.


Zodra je bijvoorbeeld door Nieuwendam loopt of fietst voel je dat er op deze plekken de afgelopen 1jaar niet veel is verandert. Met deze wandelroute kom je voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam. Het is niet mogelijk om alle musea, kerken en andere locaties die in de wandeling zijn opgenomen op één dag te bezoeken. De stad van de kroegen, de wallen en de grachten.


Het Rijksmuseum is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Overal waar u loopt, rondvaart of fietst is cultuur. De eeuwenoude grachtenpanden, het Paleis op de Dam en het Rijksmuseuze ademen een sfeer van weleer. Het ligt op slechts minuten lopen vanaf Madame Tussauds. Het gaat helemaal over het kosmopolitische karakter van Amsterdam.


Verspreid door het nummer staan zo’n plekken die de Amsterdamse internationale contacten door de eeuwen heen weerspiegelen. In dit huis bevindt zich nu het Anne Frank museum. Hier vind je veel informatie over het leven van het Joodse meisje Anne, verkregen uit de door haar in die tijd geschreven dagboeken.


Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van bezienswaardigheden , attracties en evenementen die de moeite waard zijn in Nederland. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard?


Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts