donderdag 11 juni 2015

Sociale woning zonder wachttijd

Sociale woning zonder wachttijd

In kleinere dorpen worden door de sociale woningbouw soms nieuwe woningen gebouwd. Je kunt je daarop inschrijven zonder wachttijd. Vooral in de dorpen waar niet iedereen wil wonen wordt alleen gebouwd als er daadwerkelijk belangstelling voor is.


Afhankelijk van uw situatie en het aantal beschikbare woningen kan de wachttijd sterk variëren. Informeer u hierover bij uw SHM. U mag zich wel bij verschillende sociale verhuurinstanties inschrijven.


De toewijzing van een woning gebeurt steeds op basis van de datum van inschrijving, maar in sommige gevallen gelden bepaalde. Het komt echter ook voor dat er momenteel geen woning vrij is. U kunt zich dan ook inschrijven bij ikwilhuren. De vraag naar sociale huurwoningen in de regio Rotterdam is soms groot. Hoeveel inschrijfduur u nodig heeft om een woning aangeboden te krijgen verschilt per locatie, woningtype en prijs.


Sociale woning zonder wachttijd

Zorg er in ieder geval voor dat u actief zoekt naar en reageert op geschikte woningen. Na uw inschrijving kan het een tijdje duren voor u een sociale woning krijgt. Soms kan het wel sneller gaan: als uw woning onteigend wordt, of ze is ongeschikt of onbewoonbaar verklaar dan hebt u recht op voorrang.


Sommige mensen moeten ook langer wachten dan anderen. Hier vindt u alle informatie over een sociale woning huren: aan welke voorwaarden moet u voldoen? Ontdek de voordelen van Woonnet.


Nederland zonder wachtlijsten waar je direct telefonisch of per e-mail op kunt reageren. De Vlaamse overheid bepaalt de huurprijs van een sociale huurwoning. Huurder en sociale verhuurder kunnen daar niet van afwijken. De huurprijs wordt berekend op basis van. De prijs moet betaalbaar zijn, en is nooit hoger dan de prijs van een vergelijkbare woning op de private huurmarkt.


Ik ben ingeschreven voor een sociale woning. Hoe lang moet ik nog wachten? Dat is onmogelijk te zeggen. Wij kunnen je alleen maar ongeveer zeggen hoelang het nog duurt. Daarvoor kijken we naar de laatste persoon die een woning heeft gekregen, hoelang die heeft moeten wachten.


Maar ook dat zegt niet alles. De wachttijd voor een sociale woning verschilt sterk van gemeente tot gemeente. Dat blijkt uit cijfers waarover de ochtendkrant van De Standaard bericht. Met een wachttijd van jaar scoort.


Bij toewijzing van een sociale woning wordt er rekening ge-houden met de optionele en absolute prioriteiten. Optionele prioriteiten zijn: Voorrang voor kandidaten die gedurende de laatste zes jaar minstens drie jaar inwoner zijn van de gemeente waar de toe te wijzen woning gelegen is. Kandidaat-huurders voor een sociale woning moeten gemiddeld 1. Dat zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die daarover een schriftelijke vraag. Welke woningen kan ik huren? Als je een woning op onze site zoekt, dan kun je kiezen om alleen de woningen te bekijken die passen bij jouw inkomen, je leeftijd en je gezinssituatie.


Sociale woning zonder wachttijd

Ook staat bij iedere woning wat de voorwaarden zijn. Voor sociale huurwoningen tot € 65huur gelden regels van de overheid: passend toewijzen. Daarom werken sociale verhuurders (huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren) met wachtlijsten. Hoelang moet u wachten op een sociale woning ? En vorig jaar schreven we al dat de wachttijd in Leiden Noord gemiddeld zo’n jaar bedroeg.


Info over huurwoningen zonder wachtlijst. Resultaten van zoekmachines! Reageer gratis op bijna 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts