vrijdag 5 juni 2015

Gevoelens uiten voor iemand

Aan de andere kant: als we wat fijner filteren en minder generalisaties maken in de persoonlijk sfeer, zou het makkelijker voor ons zijn om gezonde emoties te voelen. Net zoveel negatieve als positieve. We geven ruimte aan non-verbale communicatie via kunst.


Kunst kan ons helpen om gevoelens te uiten en te communiceren. Zoek professionele hulp als je moeite hebt om je gevoelens uit te drukken. Er is niets mis mee als je het moeilijk vindt om je gevoelens te uiten. Misschien moet je met iemand spreken die ervoor is opgeleid om over gevoelens te praten, en die je kan helpen om die van jou uit te drukken.


Jij bent verantwoordelijk voor het wel of niet uiten van je gevoelens en voor het vinden van het juiste moment en de juiste mensen. De lijst is bedoeld als inspiratie om onderzoek te kunnen doen naar zelfontwikkeling en naar relaties tussen mensen. Ze zijn er klaar voor om te worden aangekeken, dat geeft lucht. Je kunt je emotie uiten , bijvoorbeeld door je emotie te delen in een gesprek. Lach bijvoorbeeld als jij je blij voelt!


Als je je emotie toelaat (erken dat ze er zijn!), geeft dit energie. Het kan lastig zijn om te weten te komen of een man gevoelens voor je heeft of niet. Jullie perceptie van hoe je verliefdheid zou moeten uiten kan verschillen, je onzekerheid kan ervoor zorgen dat je sommige signalen niet opmerkt of zijn woorden, gedrag en handelingen zijn tegenstrijdig, waardoor je gaat twijfelen aan zijn gevoelens voor jou.


Ieder mens is uniek en heeft een puzzelstukje van de waarheid. Als puzzelstukjes bij elkaar kan de grotere waarheid tot expressie laten komen. Het niet uiten van jouw gevoelens betekent in feite dat jij in mindere mate expressie geeft aan jouw waarheid. Bedoel je wat het verschil is tussen verliefd zijn en gevoelens hebben voor iemand ? Ik denk dat het om hetzelfde soort gevoel gaat. Maar dat er een verschil is in gradatie.


Heimelijke gevoelens kunnen soms een voorloper zijn van heftige verliefheid. Maar heftige verliefdheid kan ook wegebben tot een warm gevoel als je iemand. Je aangetrokken voelen tot iemand anders is heel normaal en kan je overkomen op elke leeftijd. Verliefd worden is heerlijk als je single bent. Zeker wanneer de ander je gevoelens beantwoordt.


Maar het ligt wel even anders wanneer je verliefd wordt op iemand anders wanneer je al een relatie hebt. Waarom word je verliefd op iemand anders dan je. Het belang van het uiten van gevoelens Het probleem met het niet uiten van emoties – het zogeheten binnenvetten – is dat ze daar sterker van worden. Mensen die hun gevoelens onderdrukken zijn dan ook vatbaarder voor depressie en angst en bovendien kunnen ze er allerlei vervelende andere gevoelens bij krijgen.


Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat die verschillen zijn. Voor mijn vriendin, voor Mathilde en al die andere vrouwen in mijn mailbox. Blijf na de video verder lezen, want na de zeven redenen leg ik je uit hoe mannen dan wel met hun emoties omgaan. Door het niet uiten van je gevoelens , is het niet altijd duidelijk voor anderen wie je bent en wat je bedoelt. Misschien vind je het ook niet nodig om veel te delen van jezelf en wacht je tot iemand echt interesse in je toont en je als vanzelf ziet voor wie je bent.


Het kan moeilijk zijn om gevoelens te uiten naar je partner. Vaak hebben naasten de neiging om de ander te sparen en niet te belasten met hun eigen gevoelens. De zieke partner heeft immers al zoveel aan zijn hoofd. Maar openheid is juist heel belangrijk.


Gevoelens uiten voor iemand

Een eerste stap naar het delen van emoties is elkaars behoeften aftasten. Gebruik minimaal tekens om te zoeken, anders kunnen wij geen gedichten voor u vinden. Wanneer je je gevoelens hebt opgeschreven, kan je er voor kiezen dit aan iemand te geven of om het voor te lezen (maar het hoeft natuurlijk niet).


Deel je gevoelens alleen met iemand bij wie je je veilig voelt en vertrouwd. Uiten van gevoelens is voor veel mensen heel moeilijk. Toch kan het uiten en delen van hoe je je echt voelt veel positieve gevolgen hebben, zowel voor jezelf als voor de ander.


Gevoelens uiten voor iemand

Het kan vaak een opluchting zijn om voor een keer niet meer een masker te dragen, maar gewoon te laten zien wat er nu echt in jou omgaat en dus: wie jij eigenlijk bent. Gevoelens uiten en delen. Het zorgt voor een doorstroming of doorbloeding van uw innerlijk. Veel mensen menen dat gevoelens delen altijd met praten te maken heeft. Wanneer we spreken over het uiten van gevoelens dan zijn we al een stap te ver.


Het gaat heel vaak nog niet over het uiten van gevoelens. Er zit nog een stap voor namelijk: eigen gevoelens durven toestaan en erkennen. Zodra we dat doen, kunnen we praten over het uiten van gevoelens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts