woensdag 13 december 2017

De dikste baby ter wereld

De zwaarste baby ooit woog 1kg. De Italiaanse moeder Carmelina Fedele leverde hiermee een van de grootste prestaties die in het Guinness book of world records te vinden zijn. Het meisje uit India is acht maanden oud en weegt kilo.


Bij haar geboorte had ze een normaal gewicht maar de kilo. Een top lijstje met een hoog “Jerry Springer” gehalte, de dikste mensen die ooit geleefd hebben. Je kent de verhalen wel over mensen waarbij er een hijskraan aan te pas moet komen om ze uit hun huis te krijgen.


Vergeet niet op te liken en te abonneren! Het kanaal detoptien is de Nederlandse variant van het Engelse. In India is een vrouw maandag bevallen van de zwaarste baby ooit.


De 19-jarige Nandini kon haar ogen niet geloven toen haar dochter op de wereld kwam en kilogram bleek te wegen. Zwaarste baby ter wereld Harper is het tweede kindje van de New Yorkse Joy Buckley. Haar eerste kindje was ook een flinker met ruim kilo, wat al voor een zeer zware bevalling zorgde. Maar de pijn van die eerste bevalling viel volgens de jonge moeder compleet in het niet bij de bevalling van Harper.


Een 27-jarige vrouw uit Shanghai is bevallen van een baby van maar liefst kilo. Dat is het dubbele van de gemiddelde Australische baby en was dus ook voor mama Natashia Corrigan even schrikken. Het jongetje is op een natuurlijke manier ter wereld gekomen en dus stond mama Natashia voor een zware klus. Ik was in het begin wel in shock”, vertelt ze.


Behalve lachgas kreeg ik niets tegen de pijn. Chahat heeft de treurige titel van dikste baby ter wereld in de wacht gesleept. Op haar dieptepunt woog ze nog maar kilo. Ze leefde jarenlang op water en broodkruimels.


De artsen dachten eigenlijk dat de vrouw – die 2kilo weegt en aan obesitas lijdt – zwanger was van een tweeling of drieling. De baby werd geboren met een keizersnede en heeft broer die met een normaal geboortegewicht op de wereld kwam. Een baby van kilo is geen uitzondering meer. De dikste baby ter wereld.


Zij woog bijna kilo bij de geboorte, maar stierf uren later. Als onze angst voor haaien opwelt, dan is dit vooral te danken aan deze haaiensoort. De witte haai is de grootste roofvis ter wereld en staat in heel wat voedselketens bovenaan.


De Mexicaan Juan Pedro Franco (33) is volgens Guinness World Records officieel nog steeds de dikste man ter wereld. Mills Darden was keer langer en keer zwaarder dan de gemiddelde Amerikaanse man uit zijn tijd. Hij was de langste mens in zijn generatie en tevens een van de langste mensen die op de wereld geleefd hebben. De Telegraaf zette nog meer jonge moeders op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat de jongste grootmoeder ooit jaar was?


Mum-Zi uit Nigeria werd op haar achtste moeder en op haar zeventiende oma. Lees ook: baby ’tje overleeft abortuspil na miskraam. Ook al een vissensoort – een waterig bestaan is kennelijk goed voor de levensverwachting! De koi kunnen ouder dan 2jaar worden.


De tweede mossel in dit lijstje. Mossel Ming is met zijn 5jaar één van de oudste dieren in dit lijstje. Lizzie is met deze afwijking geboren. Ze kwam vier weken te vroeg ter wereld , en woog toen slechts één kilo. Inmiddels is de dunste vrouw ter wereld jaar, maar doktoren kunnen niet voorspellen hoe lang haar levensverwachting is.


De dikste baby ter wereld

Ze eet chips, kip, taart, alles wat kan. Hij is amper tien, maar Arya Permana weegt maar liefst 1kilogram. De Indonesische jongen wordt daarmee het zwaarste kind ter wereld genoemd. Zijn ouders hebben hem nu op een crashdieet gezet. In ieder geval jonger dan de gemiddelde bevallingsleeftijd in Nederlan 2jaar.


Maar er zijn moeders geweest in de wereld die nog veel jonger waren dan dat. In dit artikel ga je lezen over Lina Medina, ’s werelds jongste moeder ooit. De eerste bevalling van het meisje was op een leeftijd van jaar, maanden en dagen. Lichtste baby ter wereld haalt het.


De dikste baby ter wereld

Dat betekent dat de groei van de baby al van in de baarmoeder heel wat vertraging opgelopen heeft en ik vrees dat Rumaisa die. Penthouse Tour de Odeon staat bekend als het duurste appartement ter wereld. Het bevindt zich bovenin het op een na hoogste gebouw aan de Middellandse Zeekust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts