dinsdag 19 december 2017

Partner praat niet over gevoelens

Partner praat niet over gevoelens

Mijn partner wil niet praten. Ik voel dat ik mijzelf tekort doe. Hij is heel lief maar wil eigenlijk alleen maar met rust worden gelaten en zeker niet praten over onze relatie. Dankzij deze tips moedig je dit aan Pexels. Wat ons betreft zijn er twee factoren die essentieel zijn in een gezonde relatie: vertrouwen en communicatie.


Als jij wilt dat hij over zijn emoties praat , dan weet hij dat hij niet gelijk de Johan Cruijf van het emotionele voetbalveld is. Sterker nog, vergeleken met jou is hij maar een houterige spits. Rennen kan hij amper en hij laat voortdurend ballen door die jij makkelijk kan hebben.


Dat komt omdat hij minder oefening heeft gehad. Praten over je gevoelens is dus belangrijk in een relatie. Maar dit is erg lastig te bereiken als één van de partners gesloten(er) is en dus moeite heeft met het praten over gevoelens. Hoe ga je daar dan mee om? Dit hoeft niet meteen over zijn diepste gevoelens te gaan, maar kan er uiteindelijk wel voor zorgen dat hij hier het een en ander over los laat.


Ben jij niet zo’n prater? En vind je het helemaal lastig als het om je gevoelens gaat? Praat met iemand die je echt kunt vertrouwen.


Zoals gezegd is het ontzettend belangrijk dat je praat met iemand die je echt vertrouwt. Door te praten over je gevoelens geef je jezelf bloot. Het helpt hierbij om je (gespreks) partner uit te leggen dat je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten.


Dit vergroot het begrip bij de ander. Hij praat nooit ergens over , benoemt nooit zn gevoelens , zegt nooit waar ie mee zit of geeft aan dat hij mijn zorgen snapt. En nee, het is geen autist (sorry voor de mensen mensen met autistische partners ) of een gevoelsarme man. Maar hij heeft gewoon nooit geleerd om te praten en dat gaat ook gewoon niet meer gebeuren.


Lees hieronder haar tips om een vrouw te worden bij wie haar partner zich emotioneel kan uiten. Begrijp het gevoel van mannen. Eerst moet je weten én geloven dat mannen ook gevoelens hebben, ondanks dat ze het niet altijd laten merken.


Partner praat niet over gevoelens

Het kan ook aan jezelf liggen waarom je niet met je partner praat over belangrijke zaken. Een reden kan zijn het gebrek aan zelfvertrouwen. Niet iedereen praat even gemakkelijk over zijn gevoelens. Zelfs het erkennen van je eigen emoties kan al moeilijk zijn. Veel mensen voelen zich daar oncomfortabel, kwetsbaar, beschaamd of zwak bij.


Of ze weten niet hoe ze woorden zouden moeten geven aan hun emoties. Ga dan eens met deze persoon in gesprek, bijvoorbeeld over dat je het moeilijk vindt om over gevoelens te praten. Zo kan je oefenen met jezelf bloot geven. Wanneer je over gevoelens praat , probeer dan de ik-boodschap te gebruiken in plaats van de jij-boodschap.


Het is niet makkelijk om over je gevoelens te praten. Jezelf openstellen en je authentieke zelf zijn kan soms heel moeilijk zijn. Vooral als je over een moeilijk onderwerp praat met je partner. Maar een belangrijke manier waarop je nader tot elkaar kunt komen is om openlijk te vertellen hoe jij je voelt, wat je denkt en wie je bent. Niet alle kinderen kunnen al goed over gevoelens praten.


Over gevoelens praten is namelijk ingewikkeld. Om dit te kunnen moet je in eerste instantie de gevoelens herkennen bij jezelf. Vervolgens moet je er woorden aan kunnen geven.


En dit dan ook nog kunnen uiten tegen iemand anders. Maar voor mij is dat niet altijd genoeg, ik wil iets van hemzelf zien! Ik probeer het wel, maar zij leidt het onderwerp er altijd meteen weer vanaf. Over het algemeen meet zij zich een sarcastische houding aan, uit zelfbescherming denk ik.


Als ik over mijn gevoelens praat krijg ik reacties terug zoals “ gevoelens zijn gay. Als er iets belangrijk is in een relatie is het goede communicatie. Als je niet met je partner over je gevoelens kan praten moet er gewerkt worden aan jullie relatie. Het uiten van je gevoelens tegenover je partner kan beangstigend zijn, je weet natuurlijk niet hoe hij of zij reageert wanneer je jouw hart bij hem of haar uitstort. Je hebt het idee dat die persoon totaal niet in je geïnteresseerd is, niet luistert,geen respect heeft voor je.


Misschien ben jij wel harder gegroeid als je partner en heeft die persoon totaal geen idee van wat er mis is,misschien wil je partner. Dus neem het niet zo zwaar op de hand als hij nog niet helemaal over zijn ex heen is, jullie zijn pas net aan het daten! Het zou zorgwekkender zijn wanneer hij haar zomaar kon vergeten.


Want die mannen zijn veel gevaarlijker, die mannen kunnen afstand van een vrouw doen zonder dat ze het ook maar iets kan schelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts