donderdag 28 december 2017

Emotioneel loskomen van je partner

In vergelijking met het praktisch loskomen van je partner is het emotioneel loskomen en loslaten van je ex- partner doorgaans het zwaarst. In geval van emotioneel loskomen en loslaten van je ouders heb je nog contact met je ouders. Emotioneel loskomen en loslaten is zo moeilijk door het onderlinge patroon dat in de loop van de tijd is ontstaan. In geval van feitelijk loskomen en loslaten van je ouders heb je geen contact meer met je ouders.


Uit een emotioneel loslaatproces komt altijd waar jij zelf vrede mee hebt. Dat is wat loslaten is: er komt uit waar jij vrede mee hebt. De succesformule voor je relatie.


Je beoordeeld het als ‘Houden van ’ maar dat is het niet. Lees eens het boek van Robin Norwoo en er gaat een wereld voor je open en je kan loskomen van dit ‘verslaafde’gevoel… genezen dus. Het boek heet ‘als hij maar gelukkig is’. Elke week komen vrouwen bij elkaar over de hele wereld die los komen van dezelfde situatie. Het uitmaken en emotioneel loskomen van de partner lukt niet iedereen, gaat met vallen en opstaan (aan- en weer uitgaan van de relatie) of is uitermate pijnlijk.


Emotioneel loskomen van je partner

Je hebt nog hoop, wetend hoe het geweest is. De oplossing die jij ziet is: als de ander maar verandert. Wie is er verantwoordelijk voor de ontstane situatie? Je vermoedt dat je partner bindingsangst heeft, wat waar is, echter heb je hier zelf ook last van. Hierdoor ben je niet in staat om een evenwichtige en gelijkwaardige relatie aan te gaan.


Als partner van een narcist zul je continu het gevoel hebben dat je op eieren loopt omdat je nooit weet waar je aan toe bent. Zolang jij ( emotioneel ) beschikbaar blijft voor man is het onmogelijk om echte liefde te vinden, want onbewust sluit je je hiervoor af. Daardoor kun je van de ene op de andere partner ineens relatieverslaafd zijn en niet meer emotioneel los kunnen komen van deze partner. Een doorbraak is er als je inziet dat je een eigen aandeel hebt (gehad) in je relatie.


Iemand loslaten van wie je zielsveel hebt gehouden. Liefde is een van de mooiste, meest belonende en meest bevredigende menselijke ervaringen. Of het nu gaat om de liefde van familie, vrienden, een kind of je partner , het is een gedeeld. Als we emotioneel afhankelijk zijn, verliezen we ons zelfvertrouwen – de schat die ieder van ons uniek en speciaal maakt. Dus vandaag zal ik je vijf risico’s laten zien die ontstaan door emotionele afhankelijkheid van een van de meest belangrijke aspecten in ons leven: onze partner.


Hun rouwperiode is niet zo intens en stopt op een gegeven moment: het verdriet heeft een plaats gekregen. In dit artikel: Loslaten De banden met je ex verbreken Geniet weer van je leven Opnieuw afspraakjes maken Bronnen Het vergt veel meer inspanning om een gestrande relatie los te laten en jezelf te helen, dan om die gecompliceerde gevoelens te laten sluimeren. Want hoe laat je los als je ergens emotioneel ondersteboven van bent?


Worstel jij hier ook mee? Emotionele afhankelijkheid kan overgaan in emotioneel lijden wanneer we alles van de ander accepteren en onszelf tegelijkertijd tekort doen (bijv. je accepteert van je partner dat je je familie niet meer mag zien, dat je eigen verlangens niet meer belangrijk zijn) omdat je gerust gesteld wilt worden en vooral ook erkend. Soms heeft je moeder er net een intensieve taak op zitten, zoals het verzorgen van een zieke (bijvoorbeeld de partner ) of een andere taak die veel tijd gevergd heeft. Als dat dan wegvalt, valt er eigenlijk een gat en niet zelden wordt er dan terug gevallen op een kind.


Normaal gesproken kan je daar in de beginfase best in meegaan. Hij is er maar je hebt hem nog niet. Waarom laat hij niets van zich horen? Belachelijk blij als je een smsje van hem krijgt? Moet je nu lachen als je dit leest?


Indien je bang bent met een narcist te maken te hebben en je moeite hebt om jezelf los te maken, dan kunnen de onderstaande stappen je helpen. Het is erg belangrijk dat je begrijpt dat je door toedoen van deze gestoorde persoonlijkheden, jezelf volledig kunt verliezen. Loskomen van een narcist is niet gemakkelijk. Reageer je emotioneel als je aan hem denkt, hem ziet en kun je er niet tegen als anderen over hem praten?


Heel diep van binnen weet je dat het beter is om aan je emoties te werken, omdat ze je verhinderen ‘echt’ te leven. Sarah Hofman Relatieverslaving Radio Klik hier om het fragment te beluisteren Uitzending Lust d. Wat is relatieverslaving? Niet kunnen loskomen van je relatie. Jezelf verliezen in je relatie.


Emotioneel loskomen van je partner

Een oud patroon uit je jeugd herhalen. Het uitzendbureau in de groen- en infra sector. Wil je ook graag emotioneel loskomen van je ex?


Ik bied je een gratis gesprek waarin voor jou duidelijk wordt hoe jij dit kan bereiken. Ben je emotioneel afhankelijk van je partner ? Dat jij en je partner tot op een bepaalde hoogte emotioneel afhankelijk zijn van elkaar, is logisch. Dat is exact de reden waarom je een relatie hebt: je vindt elkaar de allerleukste en daarom vind je het belangrijk wat de ander van je vindt. Toch ligt hier ook een grens.


Vroeger, in de tijd van de bevelshuishouding, begon het grote leven als je achttien was. Nu wonen de kinderen als het ware samen met hun ouders in een onderhandelingshuishouding. Ik hoorde over een jongen van amper achttien jaar die in paniek naar beneden kwam en zei: -Mama kun je even komen helpen, het condoom is.


Daders van emotioneel misbruik projecteren vaak hun eigen tekortkomingen of onzekerheden op hun slachtoffers. Stel jezelf de volgende vragen en ontdek of je slachtoffer bent van emotioneel misbruik door iemand in jouw omgeving. Emotionele ontrouw en emotioneel vreemdgaan is het bespreken van uiterst persoonlijke en intieme details van je leven met een derde persoon, buiten het medeweten van je partner om.


Erger nog: deze intieme gesprekken houd je geheim en verborgen voor je partner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts