woensdag 21 maart 2018

Beige combineren met welke kleur kleding

Een extra complementaire kleur kan een kleur zachter maken. Zwart en wit zien we niet als kleuren. In zuivere toestand zijn ze bijna niet terug te vinden in de natuur.


Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met eender welke kleur. Grijs is een neutrale kleur en is goed te combineren met veel kleuren. Welke kleur past bij grijze kleding ? Als je grijs normaal gesproken maar wat saai en onopvallend vindt, gooi het dan eens in de mix met rood. Het contrast tussen de twee kleuren is zo sterk dat er een spannend en verrassend geheel ontstaat. Oók als je slechts een rood accessoire gebruikt.


Misschien leuk voor wat inspiratie. Dan weet je zeker dat je niet overdrijft met de hoeveelheid kleur in je outfit. Probeer niet te ver te gaan met het dragen van pastelkleuren. Je kunt dit voorkomen door pastelkleur te combineren met een neutrale kleur , of een pastelkleur in dezelfde kleur , alleen dan donkerder en dieper. Blauw en oranje zijn namelijk complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel.


Het combineren daarvan zorgt voor een flink. Ben je een herfstype of lentetype, dan is geel mooi met bruin of warm beige. Het is leuk om een 3e kleur toe te voegen. Laat deze bijvoorbeeld terugkomen in je accessoires óf draag een kledingstuk met een printje zodat je al wat meer kleuren in je combinatie hebt.


Nu ben jij aan de beurt. Wil je graag weten welke kleur geel jou mooi maakt? Door te oefenen leer je na verloop van tijd zien of een bepaalde kleur goed match met de andere kleuren die je uit hebt gekozen. Je zult dan immers steeds meer oog krijgen voor de effecten die een bepaalde kleur op het geheel kan hebben.


Je kunt dan zonder problemen kleding gaan combineren zonder dat je er overdreven uit gaat zien. Gevolg: zijn vele tinten maken deze kleur moeilijker te combineren dan men zou denken. Beige loopt niet echt warm voor bleke kleuren. Beige , zelfs in een warme tint, kan niet als een felle kleur worden beschouwd.


Een combinatie met een bleke kleur geeft een interieur zonder reliëf en soms een ronduit duf resultaat. Als je gedempte kleuren met fellere tinten bij elkaar draagt, kan de outfit wat uit balans worden gebracht. Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Antwoord: Dank je wel voor je vraag, Marieke! De kleur van de broek kan zeker nog wel in het najaar en ook in de winter. Het gaat erom hoe ga je hem combineren ? Daar waar de een rustig of zelfs kleuren met elkaar combineert, houdt de ander het liever wat minder opvallend en gaat voor safe.


Beige combineren met welke kleur kleding

Kleuren combineren in kleding. Te warme geeltinten kleuren maken een koel kleurtype al snel grauw en flets in het gezicht. Wanneer je een kleur als okergeel neemt draag het dan ook niet onder meteen je gezicht. Gewoon omdat je het een leuke kleur vindt!


Niet doen met bruin: kledingstukken dragen die oversize verwassen of versleten zijn. Verval niet in de ’opa look’. Bruine items met een geruite print geven een klassieke, preppy look.


Wij vinden dat cool, maar het moet bij je passen. Zal deze blauwe blouse passen bij deze oranje trui? Kan ik mijn kastanjebruine Capribroek koppelen aan een gele blouse? Al deze verschillende tinten kunnen heel goed met andere kleuren worden gecombineerd.


Je maakt de mooiste outfits met de volgende kleurencombinaties: Combineer oud roze met bruin, grijs, taupe, beige en ecru. Ik heb vorige week een licht beige skinny broek gekocht. Nu draag ik normaal eigenlijk alleen blauwe en zwarte spijkerbroeken en weet niet zo goed met welke kleuren ik die broek moet combineren. Hierbij wordt er natuurlijk geen lichte kleur als lime groen bedoel maar donkere tinten als donkerzeegroen, legergroen en olijfgroen.


Indien je het avontuur niet aandurft om van top tot teen in het groen te lopen, kun je altijd nog een groene blazer rocken en dit combineren met een beige chino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts