maandag 26 maart 2018

Is depressie een ziekte

Is depressie een ziekte

Doordat je omgeving dit proces niet kan zien, is het voor hen soms moeilijk om te aanvaarden dat depressie een ziekte is. Soorten depressies Er zijn meerdere soorten en types depressies. Toch is nog verrassend weinig bekend over welke genen gelinkt zijn aan depressie. Met deze meest voorkomende psychiatrische ziekte wordt bijna een op de vijf mensen geconfronteerd. Dat weten ze ook nog niet precies.


Is depressie een ziekte

Is depressie een (erfelijke) ziekte ? Iedereen heeft wel eens een slechte dag of voelt zich een dag somber of verdrietig. Meestal is dit van tijdelijke aar maar wanneer de depressie symptomen lang aanhouden en bijna voortdurend aanwezig zijn, kan het zijn dat je een depressie hebt. Het is een ziekte van de stemming en gevoelens. Daarom is een energiecrisis in de vorm van een depressie soms pure noodzaak. Zijn tred wordt langzamer, zijn denken stokt, het geheugen wordt slechter, de eetlust neemt af, waarbij zelfs het zetten van een kopje thee als een geweldige krachtsinspanning wordt ervaren.


Zoals anderen voor mij beamen is depressie een ziekte. Door het laten onstaan van , in jouw geval depressie, is zijn manier om er aandacht te vragen. En bewegen remt niet alleen de veroudering af, maar helpt waarschijnlijk ook bij het herstellen van een depressie.


Zo is bekend dat mensen die veel hardlopen endorfine aanmaken, ofwel gelukshormonen. Depressie en veroudering hangen kortom nauw samen. Tijdens een depressie ervaar ik dit alsof ik opgesplitst ben in twee delen die zich beide eenzaam voelen. Ik is de overlever en Mezelf het wezen dat in mijn hart woont. Soms kan een depressie ook de oorzaak zijn van vage, onverklaarbare klachten, zoals duizelighei hoofd-, buik- of rugpijn.


Een behandeling krijgen, is voor de meeste adolescenten met een depressie helpen aangezien een depressie meestal erger wordt als ze niet behandeld wordt. Er bestaan heel wat effectieve behandelingen om mensen met een depressie te helpen. Hoe kunnen we depressie overwinnen? In de eerste plaats zal de liefde van jouw geliefden en de hulp van een specialist je helpen te ontsnappen uit die donkere put waar je het gevoel hebt niet uit te kunnen komen. Volgens de cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) worden naar schatting bijna 3miljoen mensen getroffen door deze “onzichtbare ziekte.


Een depressie is niet altijd makkelijk te herkennen. Vooral als de klachten voornamelijk lichamelijk zijn, zoals vermoeidheid en pijn in het hoof de maag, spieren en gewrichten. Bovendien is een depressie (nog) niet vast te stellen door een lichamelijk onderzoek, bloed- of hersenonderzoek.


Gedeprimeerde mensen zijn geneigd hun contacten met anderen te verbreken. Bij een lichte depressie heb je last van de hogergenoemde klachten gedurende minstens weken. Lichte depressies gaan vaak vanzelf weer over. Bij een ernstige depressie worden de klachten steeds erger. De depressie heeft een zware impact op je leven.


Volgens Perlis toonde dit onderzoek aan dat depressie een ziekte is van de hersenen waar biologie mee in verband gebracht wordt. Dit is van cruciaal belang zodat de mensen zouden begrijpen dat dit een hersenziekte is en niet de schuld van iets of iemand. Je ziel die zich kenbaar maakt om je uiteindelijk verlichting te brengen.


Het werken aan depressie betekent, net al bij vele andere ziektes, het werken aan een voor jou goed functionerend energiesysteem. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten. Een ziekte kan bijdragen tot een depressie door een directe invloed op het functioneren van organen of weefsels of door een indirecte psychologische reactie.


Is depressie een ziekte

Ook bijwerkingen van sommige geneesmiddelen en verdovende middelen kunnen aanleiding geven tot de symptomen van een depressie of een stemmingsstoornis. Deze tekst gaat over depressie in de palliatieve fase (als genezen niet meer mogelijk is). Mensen met een levensbedreigende ziekte moeten zich aanpassen aan een nieuwe situatie.


Vaak gaat dat gepaard met verdriet, angst en somberheid. Bij een aantal patiënten kan de sombere stemming ernstiger vormen aannemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts