dinsdag 9 oktober 2018

Referentieadres mobiele woning

Referentieadres bij een natuurlijke persoon. Vereist is dat het schip, de woonwagen of de caravan ook effectief wordt gebruikt als mobiele woning (m.a.w. dat men ermee rondtrekt van de ene naar de andere plaats). Met dit referentieadres kan je ingeschreven worden in het bevolkingsregister zonder over een hoofdverblijfplaats te beschikken. Om in aanmerking te komen voor een referentieadres bij een natuurlijke of rechtspersoon naar keuze moet een vreemdeling die in een mobiele woning verblijft of die geen verblijfsplaats (meer) heeft om beroepsredenen of bij gebrek aan voldoende bestaansmiddelen, reeds beschikken over een wettig verblijf. De verwijzing naar een wettig verblijf in.


Referentieadres mobiele woning

Mobiele woningen Onder mobiele woning verstaat men schepen, woonwagens, caravans (deze term betekent een aanhangwagen bestemd om door een voertuig getrokken te worden) of een ander gelijkaardig onderkomen. Ik vraag een speciaal formulier aan bij de gemeente. Voorbeeldformulier ‘aanvraag tot inschrijving met referentieadres ‘. Mijn “domicilie” komt dan op mijn mobiele woonplaats. Op mijn referentieadres ontvang ik al mijn officiële post. Hiervoor mag geen vergoeding worden gevraagd en op het referentieadres kan geen beslag gelegd worden voor de schulden van de betrokkene.


Doelgroep: - personen die in een mobiele woning verblijven - personen die om beroepsredenen geen vaste verblijfplaats hebben - personen die bij gebreke aan middelen geen vast verblijfplaats hebben. Geen domicilie adres - JuridischForum. Voor de toepassing van de bepalingen met betrekking tot de inschrijving van de personen die in een mobiele woning verblijven, moet er een onderscheid worden gemaakt tussen: een echte verplaatsbare woning en een mobiele woning die haar mobiel karakter verloren heeft, dat wil zeggen gesteund door een ingebouwde installatie of vastgemaakt aan de. Zij hebben de mogelijkheid om zich op een referentieadres in te schrijven bij een natuurlijke of rechtspersoon.


De bevoegdheid voor inschrijving en controle voor een referentieadres ligt bij de gemeente. De persoon die wel op dit adres woont belooft alle correspondentie te bezorgen aan de belanghebbende. Sommige mensen verblijven in België maar hebben er geen officiële verblijfplaats, zoals mensen die op een schip verblijven, woonwagenbewoners of daklozen. Je kan je dan laten inschrijven op een referentieadres van een natuurlijk persoon, die in het bevolkingsregister van Sint-Niklaas is ingeschreven (bijvoorbeeld bij familie of vrienden).


Een referentieadres is ook mogelijk bij een rechtspersoon (bijvoorbeeld een vereniging of sociale dienst), met zetel in Sint-Niklaas. Daklozen kunnen ook een referentieadres vragen bij het OCMW. Deze persoon moet zijn of haar toestemming geven en bezorgt jou alle brieven. Het referentieadres wordt stopgezet op vraag van een van de partijen. Wie komt in aanmerking voor een referentieadres ? Als u een referentieadres opgeeft, is dit met instemming van de persoon die op het referentieadres is ingeschreven en daartoe een verklaring van aanvaarding heeft ondertekend.


Referentieadres mobiele woning

Ik trek in België rond in een mobiele woning Wat hebt u nodig? De mogelijkheid om op een referentieadres ingeschreven te worden is strikt beperkt tot de hiernavermelde categorieën van personen: 1. Mobiele woningen zijn schepen, woonwagens en caravans of andere gelijkaardige verplaatsbare onderkomens zonder vaste staanplaats. In principe neemt je een referentieadres bij een natuurlijke persoon.


De persoon bij wie je een referentieadres wilt nemen, moet wel zijn toestemming geven en moet zelf op dat adres zijn hoofdverblijfplaats hebben. Vul dit formulier in en laat het tekenen door zowel de aanvrager als de aanbieder van het referentieadres. Wonen waar je maar wil met een mobiele prefab woning. Je huis ergens opzetten, net als een tent, lijkt je dat geen leuk idee?


Referentieadres mobiele woning

Met de prefab woningen is dit perfect mogelijk. Spaans architectenbureau Àbaton ontwierp een prefab woning voor twee personen dat je zo kan optillen en kan opzetten waar je wil! Personen die in een mobiele woning verblijven (schip – woonwagen): voorleggen van verzekering, eigendomsbewijs van mobiele woningen en voertuig en bewijzen van verschillende staanplaatsen. Personen die minder dan jaar afwezig zijn voor studie of zakenreizen buiten de gemeente: bewijsstuk van de directie van de school of werkgever. Je hebt geen eigen woning door een te laag inkomen.


Je bent een beschermde getuige. Omdat je wettelijk een officieel adres moet hebben, kan je je laten inschrijven op een referentieadres onder bepaalde voorwaarden. Wie heeft recht op een referentieadres ? Als je een referentieadres opgeeft, is dit met instemming van de persoon die op het referentieadres is ingeschreven en daartoe een verklaring van aanvaarding heeft ondertekend.


De mobiele woningen werden gedefinieerd in hoofdstuk I, nr. De Raad van het Sociaal Huis neemt de beslissing om al dan niet een referentieadres toe te kennen. Je meldt je minstens een keer per kwartaal op het OCMW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts