maandag 18 maart 2019

Kinderbijslag oud systeem

Kinderbijslag oud systeem. Een werkend koppel met kind (jr) (gezinsinkomen van 6per maand). Zolang ze recht hebben op kinderbijslag blijven ze die verworven maandbedragen ontvangen, aangevuld met leeftijdsbijslagen en andere toeslagen. De berekening van het Groeipakket hangt af van de geboortedatum van je kind én het regionale systeem waaronder je kind valt (gebaseerd op de domicilie van je kind). Je krijgt dus niet overal in België hetzelfde bedrag als kinderbijslag.


Kinderbijslag oud systeem

Woont je kind in het buitenland? Dan bepaalt de locatie van je werkgever binnen welke regio je kind valt. Dan blijf je voor jouw kindje(s) hetzelfde bedrag gewoon verder ontvangen. Je hoeft dus geen aparte aanvraag te doen. De minister gaat het systeem niet aanpassen, ook niet voor combinatiegezinnen.


Maar Vandeurzen zegt wel dat er een monitoringscomité is voorzien die het systeem zal evalueren. Volgens oppositiepartij SP. A mag de nieuwe kinderbijslag na twee indexsprongen niet nogmaals ten koste van de gezinnen vandaag ingevoerd worden. Wat zit er allemaal in het Groeipakket?


Kinderbijslag oud systeem

Nieuw systeem , per betrokken kind. Het oude systeem is deel van de overgangsregeling. Je Groeipakket aanvragen is heel eenvoudig. Vertrouw voor de uitbetaling van je Groeipakket ( kinderbijslag ) op MyFamily. Lees hier alles wat je moet weten.


Sinds januari ben je automatisch overgeschakeld naar een nieuwe uitbetaler van het Groeipakket. Wil je dat KidsLife je Groeipakket beheert? Infino is het kinderbijslagfonds waar betrouwbaarheid en correcte uitbetaling centraal staan. Vind meer informatie over kinderbijslag , het Groeipakket of de verschillende toeslagen zoals de schooltoeslag, kleutertoeslag en sociale toeslag, op onze website. Tot aan de implementatie van het nieuwe decreet kinderbijslag zal de Vlaamse Regering, omwille van het belang van de continuïteit, een beroep doen op de kinderbijslagfondsen om het systeem van uitbetaling van de kinderbijslag en de bijhorende dienstverlening te garanderen.


Ze blijven kinderbijslag ontvangen volgens het oude systeem en volgens die rang. De schoolpremie vervalt, ze krijgen voortaan de participatietoeslag die hoort bij hun leeftijd. In één gezin kunnen er dus kinderen zijn die de huidige kinderbijslag krijgen en kinderen die het Groeipakket krijgen. Raad van State wijst nieuw systeem kinderbijslag af Wie nu al kinderen heeft en aan gezinsuitbreiding denkt, begint er beter snel aan met het oog op de kinderbijslag.


Hoeveel kinderbijslag krijgt u? Als uw kind jaar wordt, krijgt u meer kinderbijslag. De kinderbijslag gaat opnieuw omhoog als uw kind jaar wordt. Wij betalen de kinderbijslag na afloop van het kwartaal. Voor elk kind zou een ouders in de toekomst om en bij de 1euro kinderbijslag ontvangen. Zonder onderscheid of het om het eerste of het derde kind gaat, zonder verschil in leeftijd ook.


VERHOOGDE KINDERBIJSLAG oud systeem Vlaanderen Wallonie. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) noemde het oude systeem van de kinderbijslag ingewikkel het nieuwe heel erg simpel: “We gaan van 7stelsels naar één stelsel, dat voor elk kind hetzelfde is. Zie de bedragen van de gewone kinderbijslag onder A. De toeslag wordt toegekend als de bijslagtrekkende alleen woont met de kinderen.


Alleen kinderen met recht op kinderbijslag in juli ontvangen dit bedrag. Een sociale toeslag wordt bij het basisbedrag gevoegd als alle voorwaarden vervuld zijn. De belangrijkste wijziging is dat de gezinsgrootte niet langer bepaalt hoeveel kinderbijslag de ouders krijgen. Vandaag stijgt dat bedrag naarmate het aantal gezinsleden toeneemt. In het huidige systeem krijgt een gezin met kind euro.


Voor het tweede kind ontvangen de ouders 1euro en vanaf het derde kind krijgen ze 2euro. De lokale en plaatselijke overheidsdiensten vormen een uitzondering, zij blijven afhangen van de Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels (DIBISS) 2. Dat komt doordat een 3de kind fors meer kinderbijslag krijgt in het oude systeem. Child benefit is money from the government towards the expenses of raising a child. Vanaf september van het jaar waarin een kind wordt tot en met de maand waarin een kind wordt, is er nog recht op kinderbijslag onder bepaalde voorwaarden.


Dutch child benefit is paid by the SVB. Deze kan je hier lezen. Het bedrag van uw kinderbijslag hangt af van de samenstelling en de werksituatie van uw gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts