vrijdag 29 maart 2019

Premie alleenstaande moeder

Deze premie wil huurders met een beperkt inkomen, die minstens één jaar in een niet-geschikte woning leven, de mogelijkheid geven om te verhuizen. Bovendien dient deze premie om een deel van de hogere huurprijs van een nieuwe geschikte woning te betalen. De herhuisvestingstoelage bestaat uit een verhuistoelage en een huurtoelage. In het algemeen ontvangt de moeder de extra toeslag, gesteld dat haar totale inkomsten niet hoger liggen dan € 2. Als de vader aanspraak wil maken op de toeslag voor eenoudergezinnen dan kan die een aanvraag doen bij zijn kinderbijslagfonds.


Patricia en Marc gaan uit elkaar op september. De kinderen wonen bij haar. Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Maar er zijn nog wijzigingen op til voor ( alleenstaande ) ouders en oudere werknemers die de combinatie.


Als je wilt gaan studeren als alleenstaande moeder kan je het maximale aantal uren opvang per maand afnemen (2uren). De website voor studerende moeders is wat concreter met informatie over als je een studie wilt gaan doen. Zij hebben een beter beeld van wat je vergoed krijgt in welke gemeente.


Het is een hobbelig parcours vol dilemma’s en lastige keuzes die moeten gemaakt worden, alleen. Indien u uw kinderen ten laste heeft, heeft u recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. Alleenstaande moeder zijn: het is quasi topsport.


In principe kan dat voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben. Als alleenstaande moeder van drie kinderen runt ze een eigen zaak en houdt ze haar huishouden draaiende. Soms denk ik ‘waar ben ik toch mee bezig’, maar de moed geef ik nooit op.


Er zijn ergere dingen in de wereld. MIRIAM ontstond uit de vaststelling dat alleenstaande moeders die bij het OCMW aankloppen, een zeer kwetsbare groep vormen. In het kader van armoedebestrijding beoogt dit project een betere begeleiding te ontwikkelen voor alleenstaande moeders met een leefloon. Armoede treft in België nog steeds meer vrouwen dan mannen.


Daarnaast heb ik een paar financiële voordelen als alleenstaande moeder. Als ik een partner zou hebben, zouden deze voordelen er niet zijn. Evelien (38), kinderen, jaar alleenstaande moeder ‘Stiekem is het fijn om alleenstaande moeder te zijn. Ik kan mij helemaal focussen op de kinderen, bijvoorbeeld als we aan tafel zitten te eten. Bijstand berekenen gaat aan de hand van een aantal factoren zoals uw leeftij eigen kapitaal en eventuele subsidies en premies.


Hoe bijstand berekenen? Wat is de hoogte bijstandsuitkering? Vanaf februari kunnen alleenstaande ouders genieten van een premie van euro per maand bij een hervatting van het werk.


Deze kinderopvangtoeslag kan toegekend worden aan de sociaal verzekerde die het werk als loontrekkende hervat of zich als zelfstandige in hoofdberoep vestigt. Meer over Premie -info. Procedure U stuurt het aanvraagformulier voor de Vlaamse tegemoetkoming in de huurprijs ingevuld en ondertekend op naar de centrale dienst van Wonen-Vlaanderen te Brussel. Zeven jaar geleden beviel Caroline (41) van haar zoontje Florian.


Caroline is een BAM of een bewust alleenstaande mama. Een papa heeft hij niet. Net als zij zouden jaarlijks steeds meer single vrouwen in Vlaanderen voor een spermadonor kiezen: “De band die je als bewust alleenstaande mama hebt met je kin is heel intens en uniek. Margo wordt geboren op oktober van het jaar.


Haar moeder krijgt in het jaar van de geboorte geen jaarlijkse bijslag omdat Margo geboren werd na juli. Als Margo vóór juli geboren was, zou de jaarlijkse bijslag wel toegekend zijn. Nathan studeert nog en voldoet aan de voorwaarden om kinderbijslag te krijgen. Op mei wordt hij jaar. Ineens ben je alleenstaande moeder en dan?


Helaas gaan steeds meer gezinnen uit elkaar. De scheiding brengt een hoop stress met zich mee, voor de ouders maar vooral voor de kinderen. Als je alleen komt te staan als moeder , krijg je een hoop te verduren.


De zorg en de opvoeding van de kinderen rust op jouw schouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts