vrijdag 29 maart 2019

Kleinste land azie

Weet jij wat het kleinste land van Europa is? Of wat de kleinste van heel de wereld? Lees verder en ontdek wat de complete top van kleinste landen.


De grootte per land zal in dit artikel worden afgemeten op de totale oppervlakte. Voor de vermelding van Azerbeidzjan op deze lijst rekenen we alleen het land van Azerbeidzjan aan Europese zijde mee. Luxemburg is een door land ingesloten land in West-Europa, grenzend aan België, Duitsland en Frankrijk. Dit is het land waar de rijken ter wereld te vinden zijn.


In geen enkele staat zijn meer miljonairs en miljardairs dan in Monaco. Er zijn ook veel mensen die naar het land komen om hun geluk te beproeven. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en behoort tot de vijftig kleinste landen ter wereld. Er wonen hier echter wel meer dan vier miljoen mensen wat Singapore het op twee na dichtbevolkte land ter wereld.


Alleen Monaco en Macau hebben een hogere bevolkingsdichtheid. Eigenlijk is het een kleine stad in de stad Rome. Rooms-katholieke geestelijken. De Paus is het staatshoofd van Vaticaanstad. We Are Travellers is een online reisgids gevuld met eindeloos veel reistips voor backpackers en flashpackers.


Dagelijks proberen we te inspireren met een fijne dosis reisinspiratie, waardoor je bucketlist zeker niet lang leeg blijft. Van een backpack avontuur door een land in Azie tot een stedentrip in Europa. Het land is nog vrij jong.


Ho Chi Minhstad (Vietnamees: Thành phố Hồ Chí Minh), eerder bekend als Saigon en daarvoor als Prey Nokor, is de grootste stad in Vietnam. Iedereen die wel eens richting Azie gevlogen heeft, heeft wel eens een korte stop gemaakt in Singapore. Mocht je Singapore nog niet kennen, dan is het een absolute aanrader om er een naartoe te gaan.


De Volksrepubliek Bangladesh is een land in zuid Azië. Dit land behoort tot de dichtstbevolkte landen van de wereld. Beide rivieren hebben vele vertakkingen, die in de vorm van een waaier over het land uitstromen.


Je vindt de landen van Azië tot in Europa en zelfs in Zuid-Amerika. In deze blog van de kleinste landen ter wereld. De nummer zou met of zonder deze landen nog altijd het kleinste land ter wereld blijven.


Vaticaanstad (km²) Vaticaanstad is een land binnenin de stad Rome in Italië. En voor wie Afrika mist in dit artikel: het kleinste land van dat continent is net te groot voor deze top van kleinste landen ter wereld. De Seychellen zijn met een oppervlakte van 4vierkante kilometer het op veertien na kleinste land ter wereld. Bhutan, het land van de donderdraak is doordrongen van de boeddhistische cultuur en tradities.


Tijdens onze rondreis staken we enorm veel op over dit unieke Aziatische land en leerden de lokale bevolking kennen, te midden van een overweldigende natuur. We zijn het er volledig mee eens dat dit het land van het bruto nationaal geluk is. Kleinste stadion ter wereld jarig.


Tijdens je backpackreis door Azië waan je je even in een andere wereld als je in Singapore bent. Hiermee is het het laagst gelegen land ter werel met de laagste gemiddelde hoogte en met het laagste hoogste punt. De totale kustlijn bedraagt 6km.


Kleinste land azie

Met 2km² is het het kleinste land van Azië. Met zo’n 9inwoners, is het de kleinste onafhankelijke staat in de werel gekeken naar oppervlakte en inwonertal. De helft daarvan is tuin. Klein is zaligmaken zou je kunnen zeggen. Als backpacker ben je vast en zeker gek op goedkope reisbestemmingen.


Lekker leven voor zo’n euro per dag klinkt niet verkeerd toch? Om je een handje te helpen bij het selecteren van je volgende bestemming, kan je hier een lijstje vinden met de goedkoopste landen om te backpacken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts