woensdag 26 juni 2019

Licht uit prentenboek

Licht uit prentenboek

Robbe de uil is bang voor licht. Dat wordt een probleem als zijn vriendjes Egel en Eekhoorn overdag met hem buiten willen spelen. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Ik wil het licht aan -. Kleine uil houdt niet van licht. Digitaal prentenboek van Paultje. Nieuwe dingen, Uilen Geef een reactie op Licht uit ! Lemniscaat is een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland.


Hij is er zelfs bang van. De andere dieren uit het bos vinden hem wel leuk en willen met hem spelen. Een aandoenlijk verhaal over bang zijn, en over licht en. De juf had in de klas een tent gezet.


We mochten erin spelen met onze zaklamp. Emma de eekhoorn en Tibo de egel willen met hem spelen. Emma en Tibo kruipen naar binnen in de holte van de boom. Twee weken in een donker klasje!


Een hele belevenis zowel voor de kleuters als voor de juf. Genieten van elkaar, de gezelligheid en zoveel. Deze pin is ontdekt door Tineke Fabels. Deel uit de Digiprentserie. Get this from a library!


Licht uit prentenboek

Skip navigation Sign in. This video is unavailable. Papa, pak jij de maan voor mij? Marijke wil graag met de maan spelen. Prentenboek uit Koekeloere. Met een heel lange ladder lukt het papa.


We keken ook nog naar TIK TAK over licht en donker! Maar dan blijkt de maan te groot. De laatste dag vierden we feest om ons superleuke thema af te sluiten. Morgens begonnen we met de Fluo-fuif om onze verkeersweek af te sluiten.


Met alle kinderen trokken we naar de turnzaal om te feesten! Tijdens Earth Hour, op zaterdag maart 20. Met deze krachtige symbolische actie geven miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat ze de toekomst van de aarde belangrijk vinden en we samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen.


De bedoeling was dat we buiten onze akelige schaduw gingen omschilderen, maar helaas wou het zonnetje niet meewerken. Dan deden we maar andere dingen: elk vlindertje mocht in de klas opzoek gaan naar een voorwerp en dit onder hun kledij verstoppen. Om beurt mochten ze achter het doek voor het licht gaan staan.


Het belangrijkste wat we in die veertig jaar (beiden zijn we er ruim twintig jaar mee bezig) hebben geleerd dat je nooit uitgeleerd bent. Je kan dat zien en voelen: licht en warmte. Zo was het ook bij Jezus.


Meer en meer kaarsen aansteken : er komt steeds meer licht. Kaarsen met een korte wiek geven een ander vlammetje dan kaarsen met een lange wiek. Eventueel experimenteren met vuurstokjes 2. Konijn, Egel en Eekhoorn vinden het een mooi verhaal, maar leggen Mol uit dat het om een ijspegel ging. Samen gaan ze naar het bos waar de zon net ondergaat en de bomen bedekt zijn met wel duizenden glinsterende ijspegels. Een volwassene die gedoopt wordt.


Licht uit prentenboek

In de kijkbijbel zijn alle boeken van Kees de Kort verzameld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts