vrijdag 7 juni 2019

Samen en toch eenzaam

Want ik ben niet alleen in dit… Dat denk ik toch , dat hoop ik toch. Dus laten we er gewoon maar samen voor gaan. Daarnaast is samen zinloze tijd doorbrengen een recept voor verveling, en als je eenzaam bent helpt dit natuurlijk niet. Tip 10: Laat je vriend een man blijven Als je vindt dat je man alsnog moet veranderen, is dat helemaal niet erg.


Ik heb er al eerder over geschreven. Voor iedereen voelt het anders. Is alleen zijn ook gelijk aan eenzaam of juist niet? Zoveel contact en toch eenzaam. En ik heb het geprobeerd.


Sterker nog – ik heb mezelf gepusht. Samen en toch alleen, alleen en toch samen. Wat kun je eenzaam zijn in je huwelijk, bedenk ik me, als. Als je je eenzaam voelt, kun je het gevoel hebben dat er niets aan te doen is.


Samen en toch eenzaam

Of dat een oplossing van anderen afhangt. Deze gedachtes zijn begrijpelijk, maar niet waar. Aan eenzaamheid kun je meestal wat doen. Lees hier hoe je dat aanpakt. Het is een lieve man en kan me inderdaad geen betere wensen!


Ook al heb ik meer dan genoeg te doen, het lijkt me ook erg leuk om samen wat te doen. Wellicht in de toekomst maar nu zeker niet. Gevoelens worden niet meer uitgesproken en als je dat wel doet, is de kans groot dat het gesprek slecht afloopt en beide partners er een slecht gevoel aan overhouden. Wanneer mensen zich eenzaam in een relatie voelen, dan is de kans groot dat er sprake is van ‘onvoldoende emotionele verbinding’. Mensen die eenzaam zijn zonderen zich vaak af van anderen.


SAMEN EN TOCH ALLEEN Tekst Nathalie Le Blanc! Illustratie Pieter Eenooghe I Foto Bob Van Mol Zielig, dat vinden we van eenzaamheid. En bovendien kan je er zelfs iets aan doen. Door meer buiten te komen en vrienden te maken. Maar zo eenvoudig is het niet.


Met alleen zijn heeft het ten gronde niets te maken. Ik ben in een relatie en voel me toch zo eenzaam – ben ik een zeur? We ontvingen deze helemaal-uit-de-tenen hartenkreet … als in een relatie bent en je voelt je toch soms – of zelfs vaak! Ik ben jaar en woon net maanden samen met mijn vriend.


Samen en toch eenzaam

We hebben afentoe ruzie over stomme dingen en dan wordt hij vaak zo boos dat hij helemaal niets meer tegen me zegt en zelfs weg gaat om af. En je vindt het fijn om samen met hen leuke dingen te doen. Niemand ziet of verwacht het, maar toch voel je je vaak eenzaam.


Hoe kan het dat iemand met veel vrienden om zich heen zich toch eenzaam voelt? Ik ontvang hem regelmatig van vrienden en familie – en ik ben er altijd blij mee. Eenzaamheid is het pijnlijke gevoel iets te missen in je sociale relaties. Gezeten tussen vrijwilligers Olga en Julia genieten Coba van Oostrom (86) en Gijsberta Oostveen-Steenbeek (89) van het eten én van hun disgenoten. Want hoewel ze allebei al meer dan zestig jaar in dezelfde straat wonen, voelen ze zich toch geregeld eenzaam.


Wat kan je jezelf toch rot en eenzaam voelen, voel alleen maar woede tegenover mijn man, en hij zegt maar niks terug. Kunnen jullie dat ook je eenzaam in je huwelijk voelen? En maar malen, steeds weer hetzelfde denken.


Ik kan het gewoon niet stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts