vrijdag 11 oktober 2019

Wie behoren er tot de elite

De elite , wie zijn dat? Elite is een containerbegrip en een frame. Als je tot de elite behoort, dan deug je niet, dan ben je manipulatief en voer je. Bij het woord elite denken de meeste mensen aan een groep rijke lieden die zichzelf vermaken met deftige feestjes en paardenraces.


Wie behoren er tot de elite

Maar het is iets totaal anders. Overigens zijn deze thema’s niet gelijkwaardig. Uiteraard zijn er figuren die in meerdere van deze elites figureren en daarmee de echte top vormen. Ik zou denken van niet.


Toch zullen er ongetwijfeld mensen zijn die zich wel tot de middenklasse voelen met een dergelijk kapitaal. De grens van de middenklasse is dan ook zeer subjectief. Ons eigen kantoor scoort in het recente onderzoek een Lmi van maar liefst 83. Dat is niet alleen significant hoger dan de benchmark, maar met die score zijn we daarnaast toegetreden tot een elite van de getoetste bedrijven, die hoger scoren dan 70.


Wie behoren er tot de elite

Kunnen Kamerleden met een migratieachtergrond de kloof tussen politici en burgers verkleinen? Of behoren zij net zo goed tot de politieke elite als Kamerleden met een Nederlandse achtergrond? Kloof tussen burger en.


Er bestaat dus een nauwe samenhang tussen het behoren tot de elite en het opleidingsniveau. Een voorwaarde voor het volgen van een academische opleiding is dat je beschikt over goede taalbeheersing. Die is afhankelijk van opvoeding, en van de omgeving waarin iemand opgroeit. Wanneer je echter dat materiaal niet bekijkt of leest, zul je slecht op de hoogte zijn van wie er nu precies allemaal tot die groep behoren.


Of je er plezier of last van hebt ligt helemaal aan jezelf natuurlijk. De mensen zelf doen in de regel werk dat gewoon gebeuren moet en om uiteenlopende redenen een bepaalde status heeft. Selecties waren drieledig: bloe bezit en prestatie bepaalden of iemand wel of niet tot de elite behoorde (periode 16e tot 19e eeuw). Pas in de 20e eeuw begonnen klassenmaatschappijen te wankelen. In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt.


Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er op toe te treden tot de geestelijkhei maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand. Dankzij de overwinning van Trump lijkt Amerika in een dag tijd wel twee keer zoveel inwoners gekregen te hebben. Tot de rijke elite van Nederland behoren was nog nooit zo eenvoudig.


Als u kijkt naar het totale vermogen, wat ziet u dan? Vorig jaar hadden we een totaalvermogen van 11miljard. De Brexiteers willen weer tot de elite behoren Patrick van IJzendoorn.


De little people hebben er genoeg van, niet alleen hier, maar straks in Amerika ook’,. Het is hier al eerder aan de orde gekomen hoe ons geldsysteem een soort gecentraliseerd monopolie is gecontroleerd door de private internationale banken- elite. In onderstaande documentaire van PressTV wordt dit tot in de details uitgelegd. Ze nemen geen verantwoordelijkheid en gehoorzamen niet aan de noblesse oblige. Ze vertonen wat ik noeAudi Q7-gedrag met een middelvinger.


De Europese democratie is een beschaafd meningsverschil en op het einde wint de elite. De rijkste procent van de wereldbevolking bezit meer dan de helft van alle rijkdom op de wereld. Wie door het centrum van de kleine stad loopt vindt er twee moskeeĆ«n, een grote orthodoxe kerk en een katholieke kapel. Het was ooit de parel van een verenigd JoegoslaviĆ«. Vanuit de hele republiek kwam de elite hierheen om zich in de groene heuvels te goed te doen aan ‘helend’ bronwater waar het gebied rijk aan is.


Ieder land en elke loge is autonoom. Omdat er echter overal ter wereld hetzelfde wordt gedacht over vrijhei relativiteit en waardevolle dingen in het leven, voelen de leden zich vaak snel thuis bij andere vrijmetselaars over de wereld. Het behoren tot een groep gelijkgestemden spreekt dan vaak aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts