dinsdag 29 december 2015

Aandelen in een bedrijf krijgen

Bonus gekoppeld aan de waarde van aandelen. Een relatief onbekende, maar aantrekkelijke manier om werknemers te laten profiteren zonder dat ze daarmee invloed krijgen op de koers van het bedrijf. Zo kunnen aandeelhouders met een aanmerkelijk belang de verkoop van je bedrijf tegenhouden.


Een belang van meer dan vijf procent komt in de praktijk vaak voor. Dat werknemers gezamenlijk een groot aandeel hebben, betekent nog niet dat ze ook een unaniem blok vormen. Je kunt de aandelen onder laten brengen in. Als ik bv aandelen wil van een BV, kan een BV mij dat schenken ? Ik begreep zelf dat een bedrijf het niet mag schenken want dan gaat de belasting klagen ! Als bedrijven geld nodig hebben kunnen ze een lening aangaan bij de bank maar ze kunnen ook aandelen uitgeven.


Als jij zo een aandeel koopt stel jij jouw geld ter beschikking en in ruil daarvoor word je voor een deel eigenaar van dat bedrijf. Inkopen in een bedrijf is een grote stap en daarom is het verstandig om je goed in te lezen hoe je partner kunt worden in een bestaand bedrijf of het bedrijf waar je werkt, hoe je financiering regelt en hoe het nou precies zit met betrekking tot aandelen. Zo hebben een eenmanszaak of vennootschap onder firma geen aandelen , en een naamloze en besloten vennootschap wel. Een ondernemer met een eenmanszaak kan dus nooit zijn medewerkers belonen met aandelen van het bedrijf , hij blijft altijd 1 eigenaar (en dus ook 1 verantwoordelijk). Als ondernemer met een besloten vennootschap heb je wel.


Aandelen in een bedrijf krijgen

Zeggenschap is hierbij dan direct een belangrijk onderwerp, mede om de investering van de participant te beschermen. Aandelen van een BV verkopen. Als je jouw onderneming omvormt tot een BV kun je aan investeerders, of andere geïnteresseerden, een (aan)deel van jouw bedrijf verkopen.


Zij krijgen dan aandelen die op hun naam worden gezet. Voor die overdracht van aandelen heb je een notariële akte nodig. Op basis van een grondige analyse met een checklist selecteren wij voor u aandelen met een beperkt neerwaarts risico en een exponentieel opwaarts potentieel. Het werkt als volgt … De screeningscriteria die wij bij Crème de la Crème hanteren vormen een filter die snel en efficiënt winnaars van verliezers weet te onderscheiden. Ik krijg een bedrijf , moet ik erf- of schenkbelasting betalen?


Ja, als u een onderneming erft of geschonken krijgt, betaalt u belasting. Dat hangt af van de waarde van de onderneming. En soms krijgt u een vrijstelling. Fiscaal is dit thans niet meer aantrekkelijk, dus wordt deze route ook nog zelden gevolgd.


Een optie is meestal belast in box dit maakt het minder aantrekkelijk. Via een aandelenoptieplan krijgt een werknemer een recht om tegen een vooraf bepaalde prijs in de toekomst aandelen in het bedrijf te kopen. Als de waarde stijgt is dit prima.


De primaire vorm is de eerste keer dat een bedrijf ( een deel) van zijn aandelen te koop aanbiedt via een effectenbeurs. De redenen voor een secundaire emissie bestaan over het algemeen uit het versterken van de balans of het verrichten van een acquisitie (overname van een ander bedrijf ). Dit kan soms een noodzaak zijn bij oncontroleerbare schulden. De aandelen belasting is iets wat veel mensen die er aan denken om te gaan beleggen in aandelen bezig houdt. Elke kost of belasting waar je als belegger in aandelen mee wordt geconfronteerd peuzelt namelijk op een bepaalde manier aan het (potentiële) rendement dat kan worden gerealiseerd.


Ze krijgen inzicht en ook een stem in het bedrijf. Beginnen met aandelen kopen: dividend is een goed startpunt! Vaak krijgen wij de vraag, hoe wij zouden beginnen als we nieuw waren met aandelen.


Het antwoord is dan altijd dat we zouden kijken naar dividendaandelen. Dit zijn aandelen die op vaste basis dividend uitkeren. Het bedrijf is nog niet aan de beurs, maar dit lijkt vrij zeker te gaan gebeuren in de komende jaren.


Meeste bedrijven hebben dus van hun eigen aandelen in handen om dit tegen te gaan. Bij een lage aandelen prijs is er geen vertrouwen in het bedrijf. Het zal dus moeilijk worden om investeerders te vinden.


Aandelen in een bedrijf krijgen

Kapitaalwinsten boeken op aandelen is leuk, maar het gevoel dat je krijgt bij het ontvangen van een dikke vette dividendcheque is toch nog iets anders. Cumulatief preferente aandelen : zijn gelijk aan preferente aandelen , geven recht op een vast jaarlijks dividen maar mocht het bedrijf een aantal jaren slecht draaien en wordt er geen dividend uitgekeer dan blijft het recht op het vaste deel daarop bij deze aandelen bestaan. Draait het bedrijf weer goed dan dient met terugwerkende kracht het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts