maandag 21 december 2015

Omgaan met depressief persoon

Een angstig gevoel of een dipje kent iedereen. Maar als dat gevoel niet weggaat, heb je misschien een angststoornis of depressie. Er samen over praten helpt. Omgaan met een depressief persoon.


Omgaan met depressief persoon

Jouw steun is belangrijk voor het herstel van jouw vriend of vriendin. Zie hier een aantal tips hoe je kunt helpen. Liefde en houden van bestaan niet in het hoofd van een depressief persoon.


Je kunt het niet voorstellen dat iemand om je geeft, je bent tenslotte een walgelijk persoon. Daardoor benader je het soms zelfs met enige argwaan, met wantrouwen, want het lijkt zo onecht, het past zó niet bij de toestand waar je je in. Mensen met een depressie hebben meestal weinig zelfvertrouwen en vatten adviezen vaak op als een verwijt.


Luc schreef er een blog over en gaf tips voor het omgaan met een depressief persoon , zo lezen we op psychosenet. Liesbeth Worm is vervolgens aan de slag gegaan om een animatie te maken van deze tips. Neem dus ook voldoende tijd voor jezelf, en zoek indien nodig ook professionele hulp zodat jij niet de taak van hulpverlener op je neemt.


Indien de persoon nog geen professionele hulp krijgt, leg dan uit waarom dit belangrijk is. Mijn partner vroeg aan de psychiater hoe hij met mij moest omgaan , nu ik zo kwetsbaar ben. Zij antwoordde dat ik nog steeds zijn vrouw was.


Enerzijds wil ik niet dat hij me anders gaat behandelen, maar anderzijds hoop ik wel dat hij wat taken van me overneemt als het echt niet gaat. Soms zijn de signalen dat iemand aan de dood denkt bijna niet te missen, maar ze kunnen ook heel subtiel en haast onzichtbaar zijn. Een depressie gaat daarnaast vaak gepaard met zelfmoordgedachten. Het is sowieso niet altijd even gemakkelijk om de symptomen te herkennen, laat staan om dan vervolgens hier ook adequaat mee om te gaan. Iemand met een bipolaire stoornis kan jou kwetsen met woorden of de meest grootse plannen hebben waar deze persoon jou in wil meetrekken.


Als je van dichtbij te maken krijgt met iemand die depressief is, dan kan dit allerlei gevoelens oproepen: machtelooshei angst, wrevel of verdriet. Iemand die manisch depressief is, zal dit niet zo snel toegeven. Dit is zeker het geval in de manische fase. De grootste schade wordt vooral aangericht in deze manische fase. Als je een relatie hebt met iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis, dan is het zeer belangrijk om te weten wat deze stoornis inhoudt en hoe je je partner kunt helpen.


Alles dat je moet weten over omgaan met depressie in één artikel. Van praten over je gedachten, het belang van plannen tot aan het zoeken van professionele hulp: alles komt langs. Ik ga je tijd en energie niet verkloten. Je moet niet alleen goed luisteren, maar je moet gevoelig zijn voor wat je zegt wanneer je over de depressie spreekt. Iemand vertellen om het van zich af te zetten of op te vrolijken is een vreselijk, onbehulpzaam iets om te zeggen.


Lees daarom dit blog over hoe je het beste kunt omgaan met een depressief persoon. Is het moeilijk om met deze persoon te praten? In dit artikel proberen we je tools te geven voor het omgaan met depressie. Zijn competenties zijn minder en het interesseert hem gewoon vaak niet. Verwijt hem dat niet, maar zoek samen naar een oplossing.


Het kan echt zwaar zijn om met iemand die depressief is te leven. Je hebt hulp en handvatten nodig om hiermee om te gaan. Hier volgen tips van mentaalbeter.


Als je samenleeft met iemand die depressief is, zul je je eenzaam voelen en het idee hebben dat er geen sprake meer is van een relatie. Z’n competenties zijn minder en het interesseert hem gewoon vaak niet. Ik vond dit nummer heel erg spreken omdat het volgens mij precies gaat over wat je moet doen als je iemand kent die depressief is. Probeer te begrijpen dat alles wat normaal was, niet meer zo is.


Omgaan met depressief persoon

Depressie is een ziekte en een depressief persoon is zichzelf niet. Petra van Bodegraven-Walraven geen reacties. Daarbij zijn ze initiatiefrijk op een ongerichte manier. Tijdens een psychose ontstaan waanbeelden en hallucinaties. Het is vooral belangrijk goed te luisteren naar iemand in een psychose.


Het is niet zinvol in discussie te gaan over de waanbeelden en hallucinaties. Hulp bij het omgaan met je alledaagse leefsituatie kan mensen met een depressie helpen richting te geven aan en keuzes te maken in hun persoonlijke leven, thuis en op het werk. Mensen die depressief zijn, hebben vaak het idee dat ze niets doen.


Niets kunnen en nergens plezier in hebben. Dergelijke gedachten weerhouden je ervan iets te ondernemen en houden je gevangen in de vicieuze cirkel. Verderop wordt aangegeven hoe je met deze sombere gedachten kunt omgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts