vrijdag 11 december 2015

Bloemstuk maken van hortensia

Bekijk het bord Hortensia bloemstukken van mariavanheist op Pinterest. Bloemschikken met hortensia en rozen - bloemstuk maken met handleiding als. Bekijk meer ideeën over Bloemstukken, Hortensia bloemstukken en Bloemendecoraties. Ontdek en bewaar ideeën over Hortensia bloemstukken op Pinterest. Je vind er bijvoorbeeld heel veel inspirerende idee over het maken van bloemstukken in alle.


Hou je van bloemen, bloemschikken en het maken van een eigen krans of bloemstuk ? Dan is dit je nieuwe stek. Leer razendsnel om zelf de prachtigste creaties in elkaar te violen via de online instructievideo’s van topbloemiste Lilian Brouns. Tips: Onderstaande bloemstuk is zeer geschikt om te laten indrogen. Waar je wel op moet letten is dat de hortensia bij het plukken een beetje ritseld. Veel plezier bij het maken van het bloemstuk.


Registreer je hier en maak deel van onze community. Ik heb de krans lichtjes nat gemaakt zo kan ik er beter de bloemen door bevestigen. Begin aan de binnenkant.


Ga zo verder tot de krans volledig bedekt is. Ik heb een eenvoudig bloemstuk gemaakt met hortensia en rozen. In plaats van de bloemen gewoon in een vaas te zetten,heb ik van deze metalen zilver kleurige vaas een pronkstuk gemaakt. Simpel eenvoudig,maar met een super effect. Eerst een stuk oase goed gretig water laten slurpen.


Doe het stuk oase in een diepvrieszakje. Duw de oase goed vast in de vaas. Knip het overtollige plastic van de zak weg. Vooraan moesten we een rij bladeren steken.


We moesten heel veel stevige bladeren meebrengen. Het enige bruikbare dat ik in mijn tuin vond waren klimopbladeren. Mijn maatje had haar laurierboom gesnoei en alles meegebracht.


Ik mocht van haar bladeren gebruiken. Deze mooie herfstkrans kun je zelf maken. Verwerk de verkleurde bloemen van hortensia samen met besjes en vruchtjes van het seizoen in een krans met berkenschors.


Geel-rode sierappeltjes, roze vruchten en bijna zwarte besjes gaan mooi samen met de zachte tinten van de bloemen. En dat is geheel wederzijds. De keuze van bloemen kan je ook aanpassen, bv. Gerbera’s, dikke anjers, Chrysantenhoofdjes (Idee voor Allerheiligen), Dah lia pomponnetjes en Asters (herfst), zou het ook perfect mogelijk zijn. Maar dan zou ik de bol eerst met mos bekleden.


Een gaatje maken voor de steel (met een satéstokje) en zo de bol afwerken. Hoe maak je een mooi tafelstuk? Dit is op speciaal verzoek van een van onze leden.


Het is een mooi tafelstuk dat prachtig op je tuintafel staat. Maar van de bloemen van de hortensia kun je ook een mooie krans of ander bloemstuk maken. Je kunt ze van te voren laten indrogen, maar je kunt ze ook vers gebruiken. Zo heb je een wat meer gekleurde krans die wat minder lang goed blijft. Bijvoorbeeld als decoratie voor een tuinfeestje.


In deze do it yourself. De hortensia komt dan min of meer als een kraag om je bloemstukje te liggen, maar wordt tegelijkertijd ook onderdeel van je bloemstuk. Deze boeketjes vinden wij het mooist als er niet te veel bloemen in zitten. Snij uw rozen schuin aan en verwerk deze tussen de hortensia.


Bloemstuk maken van hortensia

Als laatste knipt u trosjes sneeuwbes en verdeelt u dit gelijkmatig tussen de hortensia. Pompoen bloemstuk maken met kinderen. Nu zullen er hier en daar nog openingen zijn.


Ik heb dat opgevuld met hier en daar Hortensia bladeren en tak Orchidee waarvan de bloemen los zijn geknipt. De Orchidee die ik had had ook knoppen, die zijn aan de buitenkant gebruikt. Naar wens kunt u van een bundel Raspberry, die vruchtjes heeft toefjes van maken en er nog tussen verdelen. In menige tuin vind je deze tijd van het jaar nog wat restjes late bloeiers en ander herfstmateriaal. Die lenen zich goed voor verwerking in een decoratie.


Bloemstuk maken van hortensia

Bloemstyliste Esther Bolt heeft een mandje vol bij elkaar gesprokkeld. Op dit moment van langzame uitbloei is het mogelijk door gericht te gaan drogen om deze bloemen in boeketten en bloemstukken te gaan toepassen. De rest van de sedum nu evenredig over het bloemstuk verdelen.


Ga regelmatig wat achteruit en bekijk uw bloemstuk van alle kanten zodat je een mooie ronde vorm hebt. Ook in andere vormen steekschuim kun je de hortensiastukjes verwerken, denk aan bollen van oasis, vierkante blokken, bloemsteekschaaltje, etc. Kado Gebruik je fantasie indien je voor iemand een kado wilt maken.


Meer tuintips: ga naar tuinhappy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts