donderdag 24 maart 2016

Assistentiewoning kopen btw

Als je een assistentiewoning koopt, beschik je wel over de mogelijkheid om een huurder uit de woning te zetten, maar opnieuw zijn er ook wat mogelijke nadelen. Als je bijvoorbeeld al op jonge leeftijd een assistentiewoning koopt in de hoop er een dertigtal jaar later zelf in te trekken, dan is het. BTW tarief van voor erkende groepen van assistentiewoningen bij verkoop in volle eigendom. Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse Regering m. Personen die een afzonderlijke assistentiewoning wensen aan te kopen kunnen dat voortaan tegen het gunsttarief van , op voorwaarde dat het gebouw nog ‘nieuw’ is. Gebouwen die niet meer nieuw zijn worden verkocht met registratierechten en zijn dus sowieso uitgesloten van het btw -tarief.


Wenst u als particulier een nieuwe assistentiewoning aan te kopen met btw , dan kan dat mits u bereid bent de woning gedurende minstens jaar ter beschikking te stellen van een beheerder van een erkende groep van assistentiewoningen. Kom gerust eens langs en we bespreken al uw mogelijkheden! Een assistentiewoning geeft u de mogelijkheid zelfstandig te blijven wonen, maar ook om te genieten van talloze comfortdiensten.


Dagelijks publiceert Zimmo ook het meest recente vastgoedaanbod in Het Nieuwsbla De Standaar Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Daarnaast geven we informatiedossiers omtrent bouwen, renoveren en kopen of investeren in vastgoed uit. Alleen erkende assistentiewoning genieten een verlaagd btw -tarief ( i.p.v. ) en zijn vrijgesteld van onroerende voorheffing voor de aankoop.


Weet echter dat: - de aankoopprijs van een assistentiewoning soms hoger is dan die van een klassiek appartement, ondanks de toepassing van de btw. Voor beleggers houdt dit in dat investeren in assistentiewoningen of serviceflats uiterst aantrekkelijk kan zijn. We geven een overzicht van de kosten om een assistentiewoning of serviceflat te kopen en hoe je aan de slag kan gaan met beleggen in deze woonvormen. Zo vermijdt u niet enkel dat u op een ellenlange wachtlijst komt te staan, maar ontvangt u ook maandelijks huurinkomsten als u de woning tussentijds. Andere termen, zoals serviceflats, zijn niet officieel.


Wilt u een woning met zorgondersteuning huren of kopen , ga dan altijd goed na of het om een erkende assistentiewoning gaat, welke termen er daarnaast ook gehanteerd worden. Er zijn ook nog andere zaken waar u op moet letten als u een assistentiewoning uitkiest. Zijn er winkels in de buurt?


Dat is een groot verschil met het normale btw -tarief van als je een gewone nieuwbouw koopt. De tweede fiscale maatregel is de vrijstelling van de jaarlijkse grondlasten. Dat is dus je onroerende voorheffing, berekend op het kadastraal inkomen van de assistentiewoning.


Normaal betaal je dat één keer per jaar, maar bij een erkende. Een mogelijkheid is ook dat de kinderen de assistentiewoning kopen , maar dat ze het woonrecht overdragen aan hun ouders. Wil een eigenaar later zelf in zijn assistentiewoning intrekken, dan kan hij de huurder een opzeg geven. Tenzij er in het verhuurcontract een andere termijn is overeengekomen, bedraagt die slechts twee maanden.


Kopers genieten bij de aankoop van een erkende assistentiewoning (als vastgoed) van mooie fiscale voordelen: verlaagd btw -tarief bij aankoop (slechts i.p.v. ) vrijstelling van onroerende voorheffing als ze de woning ter beschikking stellen van een erkende uitbater om te verhuren. Zo kan men genieten van een verlaagd btw -tarief van en een vrijstelling van onroerende voorheffing 1. Zo worden er oplaadpunten voor scootmobielen voorzien en wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van LED-verlichting. Tips bij het kopen van assistentiewoning. Assistentiewoningen aan btw.


Serviceflats worden assistentieflats. Die verplichtingen zijn verbonden met de aankoop van de assistentiewoning en brengen vaak kosten met zich mee, zoals registratiekosten bij de notaris, roerende en onroerende voorheffing, kosten voor het gemeenschappelijke tuinonderhou kosten voor de lift, … Als u een erkende assistentiewoning koopt, geniet u van een verlaagd btw -tarief. Investeren in een erkende assistentiewoning van De Zilvertorens biedt u belangrijke fiscale voordelen.


Assistentiewoning kopen btw

Onze assistentiewoningen zijn 1 conform de wetgeving op de groepen van assistentiewoningen, waardoor u slechts btw betaalt (i.p.v. ) en geen onroerende voorheffing. Hij zal u dat laten weten en hij moet dat vermelden in de eerste schriftelijke overeenkomst (bijv. het compromis). Dan is een assistentiewoning bij Senior Homes perfect voor u! De voordelen van kopen bij Senior Homes zijn talrijk. Een verlaagd btw -tarief aan i. Elke assistentiewoning bestaat uit een woonkamer met volledig ingerichte keuken, een aangepaste badkamer met inloopdouche, een slaapkamer, een berging, en bijna allemaal hebben ze ook een terras.


De assistentiewoningen zijn verspreid over verdiepingen. U hebt eveneens de mogelijkheid een ondergrondse autostaanplaats bij te kopen. Kopen met btw Moet ik btw betalen wanneer ik een woning koop? Als de assistentiewoning niet als zodanig erkend is, tast je dus in het duister wat de kwaliteit betreft. Eventuele andere aandachtspunten hangen af van het soort contract dat je aangaat.


De dagprijs dekt ook de kosten van het genotsrecht van de assistentiewoning , tenzij de bewoner voor dat gebruik geen kosten hoeft te betalen aan de groep van assistentiewoningen. Bovendien komt de jaarlijkse onroerende voorheffing te vervallen. Die kosten van het genotsrecht van de assistentiewoning moet echter gebaseerd zijn op de reële uitgaven die verband houden met het gebruik van de assistentiewoning. Vrijstelling onroerende voorheffing Vrijstelling onroerende voorheffing of grondlasten. BTW op de constructiewaarde.


Bij erkende assistentiewoningen valt dit weg. Bank en zelfs van de VZW-vorm dit bij de griffie van de rechtbank van koophandel. Wie koopt kan er zelf in komen wonen, of kan dit kopen voor bvb.


Assistentiewoning kopen btw

U hoeft niet meteen zelf te komen wonen. U kan een serviceflat kopen of huren. In dit laatste geval zorgt vzw Ploegdries voor de verhuur. De aankoop van een erkende serviceflat is een goede keuze.


Wat u ook doet, u bezorgt de bewoners een verzorgde en dus zorgeloze oude dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts