maandag 14 maart 2016

Naam betekenis

De meeste namen en hun betekenis komen in de westerse cultuur uit de godsdienst. Vaak komt de betekenis van een naam uit het verleden. Het kan komen door gebeurtenissen in het leven van de dragen van de naam , maar ook woorden uit een andere taal worden als naam gebruikt. Vul je naam in bij het zoekformulier en vind binnen enkele seconden jouw betekenis.


Naam betekenis

Je kunt bovenaan selecteren op de eerste letter van de naam of kies een bekende categorie. Ook kunt u hier zoeken naar betekenissen van voornamen wanneer u een naam aan het verzinnen bent voor bijvoorbeeld uw toekomstige kind. Constant wordt onze database up-to-date gehouden dus ook de nieuwste baby namen kunt u op deze website vinden. Soos die betekenis, oorsprong en die gewildheid van jou eie eerste naam. Dan is hierdie die regte plek.


Je hebt gezocht op alle namen met hun betekenis welke beginnen met de letter A. Namen beginnend met een A. Hieronder worden alle namen getoond welke beginnen met de letter A daarachter de betekenis. Klik op een naam voor meer informatie. Betekenis en populariteit voornamen. Veel Nederlandse voornamen hebben een betekenis omdat ze vaak hun oorsprong vinden in een andere taal. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te kijken of je eigen naam wat betekent maar ook als je op zoek bent naar een mooie jongensnaam of meisjesnaam is het handig om te kijken of de betekenis van de door jou gekozen naam je wel aan staat.


Er zijn ontelbaar veel familienamen en daar weer variaties op. Er zijn er die nu nog veel voorkomen, anderen zijn totaal verdwenen. Geneanet bevat tienduizenden namen en patronymen. Ontdek hier de geografische oorsprong en de betekenis van familienamen.


Artikelen met de tag `Babynamen` - maanden. De Nederlandse Voornamenbank geeft informatie over 608. Staat jouw favoriete naam niet in de top 10? Vul hieronder de naam van je keuze in.


Naam betekenis

Je vindt dan niet alleen de betekenis , maar ook het aantal keren dat een naam voorkomt in Nederland en leuke wetenswaardigheden. Abel, in het Hebreeuws Hevel of in bepaalde gevallen Havel, betekent letterlijk ‘ ademtocht’, de adem die je uitblaast. Klik hier voor een overzicht van alle betekenissen. Wij hebben de grootste database van Nederland. Hier vind je de betekenis van Nederlandse voornamen.


Wat betekent jouw naam? Beantwoord asseblief vrae oor jou eerste naam. Momenteel vindt u bij 120. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Lijst van voornamen inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Lijst van voornamen en verwijzingen daarnaartoe.


Elke naam heeft een betekenis. Zo betekent Emma “groot” en “geweldig” en Tim “God trotsmakend”. De naam die je krijgt van je ouders in Nederland kan op basis van de naam van je oma of opa zijn of omdat je ouders het een mooie naam vinden. Op deze website kun je een naam voor je zoon of dochter vinden met een mooie of een aparte babynamen betekenis. Alhoewel je ook weer niet teveel waarde moet hechten aan de betekenis van een voornaam.


Soms is het gewoon leuk om te weten, maar de betekenis van namen hebben natuurlijk geen enkele invloed op het karakter of toekomst van je kind. Ben je opzoek naar betekenis van je naam of wil je weten wat de naam van een van je kennissen of familie betekent? Dan ben je op onze website op de juiste adres, wij hebben onze uiterste best gedaan om betekenis van alle namen op deze website voor je te verzamelen. Bent u opzoek naar originele Bijbelse namen voor uw kind? Nederlandstalige woordenlijsten naar verschillende betekenissen en definities.


De database telt ondertussen duizenden betekenissen van zowel moeilijke woorden, voornamen, afkortingen en veel meer. Informatie over de betekenis van voornamen of de herkomst en het verspreidingsgebied van familienamen is te vinden in online raadpleegbare databanken. Ook informatie over overige namen en andere naamkundige onderwerpen vindt men hier.


Gebruik een naam met betekenis of afkomst. Kijk ook eens tussen namen van overleden sportmannen, legendes, dichter of heerser die je in combinatie verwerkt tot een unieke naam. Er kan nog onderscheid worden gemaakt tussen een gezegde en een zegswijze.


Een gezegde is een zinsdeel zonder werkwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts