maandag 29 januari 2018

Beaufort kunst aan zee 2019

Beaufort kunst aan zee 2019

Gratis Beaufort -kaart. Iedereen laten proeven van een tentoonstelling, met de zee en het strand als uniek decor. Voor de zesde editie van de Kunsttriënnale aan zee selecteerde curator Heidi Ballet achttien kunstenaars uit binnen- en buitenlan en het resultaat is een pareltje. Ontdek het permanent beeldenpark aan zee.


Nog meer Kunst aan zee. Wie Beaufort zegt, zegt hedendaagse kunst aan zee ! Je ontdekt er intrigerende werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars op stranden, zeedijken, pleinen en parken in kustgemeenten. De nieuwe en de bestaande werken vormen een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Iedere deelnemende kunstenaar komt uit een land dat grenst aan een zee.


Een onderliggend thema van deze editie is de rol van permanente monumenten. Ze verzamelde standbeelden die niet langer in de publieke ruimte staan, en plaatste ze in een formatie aan de rand van de zee. Deze toespeling op een leger doorkruiste tijd en ruimte, terwijl de beelden afwisselend worden overspoeld door water of bloot komen te liggen, afhankelijk van het watergetij. Kunst aan zee Winter na winter, zomer na zomer komen jong en oud naar de Kust om de zeebries te voelen op hun hui die zilte Noordzee te ruiken en de golven onstuimig te zien rollen. Puur geluk dat al je zintuigen beroert.


Beaufort kunst aan zee 2019

Beaufort is een belangrijk initiatief om het toeristisch imago te ondersteunen en te stimuleren. Met Beaufort willen we de Kust gedurende een langere periode positioneren als een cultuurtoeristische bestemming. Beaufort onderscheidt zich door de unieke beleving: het is kunst in het decor van de Kust en de zee ”. Een bezoekje aan de Beaufort bezorgde hem een extra brainwave ! Om de drie jaar brengen een selectie van nationale en internationale kunstenaars er hun werken in de openbare ruimte. Home › Beaufort kunsttriënnale aan zee › Beaufort kunsttriënnale aan zee. Dit alles in de natuurlijke biotoop van het kustlandschap.


Voor Beaufort verzamelde Beier standbeelden die niet langer in de publieke ruimte staan. Ze installeerde ze in formatie vlakbij de zee. Door ze in deze ongebruikelijke omgeving te plaatsen, wordt het element van prestige vervangen door drama, en zien de standbeelden eruit alsof één moment van een vergeten veldslag aan zee in brons werd gegoten. De Provincie West-Vlaanderen en negen van de tien kustgemeenten zetten gezamenlijk de schouders onder het initiatief. Enkel Blankenberge zal niet deelnemen.


De zesde editie van Beaufort wil op een structurele en duurzame manier hedendaagse kunst integreren in de. Beaufort positioneert de kust als een cultuur-toeristische bestemming. We mikken op een breed publiek dat in het unieke decor van de kust gratis kan genieten van kunst ”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Toen werden in kustgemeenten kunstwerken opgericht. Op maart start een nieuwe editie van de triënnale Beaufort langs heel de kust.


Een eerste van twee kunstwerken in De Panne is nu gekend: ‘De Drie Wijsneuzen van De Panne’ van Jos de Gruyter en Harald Thys. Een tempeltje om een offer te brengen aan de zee , waarvan we al zoveel genomen hebben. Best mogelijk dat deze Wullok hét iconische en meest gefotografeerde beeld van deze Beaufort -editie wordt. De stad Oostende heeft het aangekocht en het blijft dus staan.


De organisatoren willen mooi (Beau) en sterk (fort) uit de hoek komen en in negen badplaatsen doen hedendaagse kunstenaars hun ding met de zee als leidraad. Beaufort es een kunsthappenienge die iedere joar deuregoat an de kust. Es een organisoatie van de vzw Ku(n)st in soamenweirkienge mè et Museum voor Moderne Kunst aan zee (PMMK) in Ostende. Ryan Gander – Koksijde.


Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns. De Kust is meer dan enkel Beaufort : cultuur XL aan zee. De Kust heeft wel meer zinnenprikkelende kunst te bieden naast Arne Quinzes felrode Rock Strangers in Oostende.


Deze triënnale van hedendaagse kunst aan onze Belgische kust is een organisatie van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer. Voor deze editie stellen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werken op met de zee als decor in negen kustgemeenten. De initiatiefnemers beogen een breed publiek van kunstliefhebbers, inwoners en toeristen te bereiken. Affiche: Jeugdatelier in Mu.


Zee : Zee in zicht: Tijdens de zomervakantie: en juli en 1en juli en 2en juli en 2 en juli en en aug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts