vrijdag 12 januari 2018

Toeslagen alleenstaande moeder 2018

Aanvrager met toeslagpartner € 143. Meer kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. Bent u alleenstaande ouder? Dit extra bedrag is een tegemoetkoming in het levensonderhoud. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, kunt u zien door een proefberekening te maken.


Toeslagen alleenstaande moeder 2018

Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen , op de website van de belastingdienst. Studeren als alleenstaande ouder? Als u als alleenstaande ouder een opleiding volgt, of wil gaan volgen, zijn er diverse regelingen die u helpen in de tegemoetkoming van studie- en kinderopvangkosten. De website en rekentool studiemetkind.


Rijksoverheid helpt u uw mogelijkheden op een rijtje te zetten. Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO. Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering? Vraag dan eerst studiefinanciering aan.


Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen. Omdat u samen met uw moeder woont, wordt u niet als alleenstaande gezien en daardoor ontvangt u inderdaad minder kindgebonden budget. Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw. Dat komt doordat we geen rekening houden met de woonlandfactor en met buitenlandse toeslagen (gezinsbijslagen). Alleenstaande moeder ontvangt voor kinderen zorgtoeslag en kinderbijslag.


Gebruik de proefberekening ook niet als u huurtoeslag wilt berekenen in een van de volgende situaties. Want u kunt dan vaak meer toeslag krijgen dan het bedrag dat uit de proefberekening komt. Toeslagen vormen een aanvulling op uw inkomen.


Toeslagen alleenstaande moeder 2018

Kijk of u toeslag kunt krijgen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget. Voor de andere toeslagen kunt u wél al een proefberekening voor -maken. Tegemoetkoming alleenstaande ouders.


Anja (38) is een alleenstaande werkende moeder met kinderen (en jaar). Zij ontvangt de kinderbijslag voor beide kinderen. Haar toetsingsinkomen bedraagt €25.


Een bevriend stel van Anja heeft ook kinderen van dezelfde leeftijd. In het algemeen ontvangt de moeder de extra toeslag, gesteld dat haar totale inkomsten niet hoger liggen dan € 2. Als de vader aanspraak wil maken op de toeslag voor eenoudergezinnen dan kan die een aanvraag doen bij zijn kinderbijslagfonds. Patricia en Marc gaan uit elkaar op september. De kinderen wonen bij haar.


Een voorbeeld van een persoon die het echt nodig heeft, is een alleenstaande moeder. Een alleenstaande moeder heeft het, over het algemeen genomen, behoorlijk pittig. Zij moet namelijk één of meerdere kinderen opvoeden en financieel voor het benodigde geld zorgen.


Meer dan jaar ervaring Persoonlijk Betrouwbaar. Er is een fout opgetreden. Let op: bent u alleenstaande ouder? In alle andere situaties bent u alleenstaand-woningdeler.


Om in aanmerking te komen voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting moet bij de gemeente een kind staan ingeschreven op uw woonadres. Het maakt niet uit of het uw eigen kind is, of een kind van uw fiscale partner. Ben je alleenstaande ouder?


Hoe vraag je de toeslagen aan? Dan krijg je maximaal € 3. De zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag vraag je aan via de Belastingdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts