maandag 8 januari 2018

Levensverwachting bipolaire stoornis

Gevolgen bipolaire stoornis. De bipolaire stoornis heeft gevolgen voor de kwaliteit van leven, de levensverwachting en maatschappelijke kosten. Kwaliteit van leven en levensverwachting. Mensen met een bipolaire stoornis functioneren slechter dan mensen zonder deze stoornis. Zij ervaren hun gezondheid en vitaliteit als minder goed.


Alleen een psycholoog of psychiater kan de diagnose bipolaire stoornis stellen. Deze vorm komt het dichtst in de buurt van wat men vroeger manisch-depressief noemde. Als je een relatie hebt met iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis , dan is het zeer belangrijk om te weten wat deze stoornis inhoudt en hoe je je partner kunt helpen.


Bipolaire stoornis II: er is minimaal één episode van hypomanie en minimaal één depressieve episode. Deze richtlijn is ontwikkeld als hulpmiddel. De richtlijn geeft aanbevelingen en handelingsinstructies voor de screening, diagnostiek en behandeling van zowel kinderen als adolescenten, volwassenen en ouderen met een bipolaire stoornis.


Levensverwachting bipolaire stoornis

Zo is bewezen dat van de mensen met een bipolaire stoornis ook kampt met het metabool syndroom. In de algemene bevolking komt die aandoening maar half zo vaak voor. Patiënten bij wie geen diagnose wordt gestel dreigen daardoor ook vroeger te sterven (de levensverwachting ligt gemiddeld tien tot twintig jaar lager).


Meestal komt deze manische periode net voor of net na een depressieve periode. Maar dit is een grote fout en een van de grootste mythes over bipolaire stoornissen. Een persoon met deze stoornis heeft ook problemen met rationele oordelen, problemen met de concentratie en geheugenproblemen.


Levensverwachting bipolaire stoornis

Een bipolaire stoornis begint meestal met een depressie. Dan is niet meteen duidelijk of het om een bipolaire stoornis gaat. Herkent u bij uzelf verschijnselen van een bipolaire stoornis ? Dan kunt u de zelftest van het Kenniscentrum bipolaire stoornissen doen. De uitslag van de zelftest geeft geen zekerheid over wat u heeft. Een manie is een periode met een verhoogd energieniveau, verhoogde stemming, verminderde slaapbehoefte en versneld denken.


Dit boek staat centraal in het derde hoofdstuk dat handelt over de oosterse geneeswijze. En toen … had ik inzicht in de bipolaire stoornis en hoe daar vanuit oosterse invalshoek naar te kijken en bleef er nog maar één vraag over: wat kan Zen-Shiatsu hierin betekenen? Relatie en bipolaire stoornis. Een manische depressie kenmerkt zich door sterk wisselende stemmingen en activiteit.


Periodes van uiterste uitbundigheid en daadkracht (manie) wisselen af met periodes van diepe neerslachtigheid en inactiviteit (depressie). Zelf heb ik ervaring met iemand in mijn intieme kring die last heeft gehad van deze psychische ziekte en op dit moment gaat het goed en leeft deze persoon stabiel door medicatie en een leven met balans en structuur. Deze stoornissen worden gekenmerkt door manie, hypomanie, depressie of een combinatie van deze. Bij de bipolaire -I- stoornis is sprake van manie (en eventueel depressie), bij de bipolaire -II- stoornis van hypomanie (en eventueel depressie) en bij de cyclothyme stoornis van milde vormen van depressie en hypomanie. Van de Nederlandse bevolking van tot jaar kreeg procent de diagnose bipolaire stoornis.


Tot een op de vijf mensen met een bipolaire stoornis pleegt zelfmoord. Bipolaire patiënten zijn ook meer vatbaar voor hart-en vaatziekten , kanker en auto-immune en endocriene stoornissen , resulterend in een daling van jaar van de levensverwachting. Bijna alle mensen met een bipolaire stoornis hebben periodes van (hypo)manie, afgewisseld met depressieve episodes. Echter, met de juiste behandeling, de prognose voor bipolaire stoornis kan sterk verbeterd worden. Of juist dat je én bipolaire én borderline stoornis hebt en hoe zoiets er dan eigenlijk uit ziet?


Beste Fleur, stemmingswisselingen komen voor bij bipolaire stemmingsstoornissen en bij borderline persoonlijkheidsstoornissen. Nu komt geloof ik wel het moeilijkste van de hele site. Op welke manier en welke feiten die op mij slaan moet ik hier neerzetten. Wat is karakter en wat heeft te maken met die bipolaire stoornis. Het makkelijkste is mijn feiten te verdelen in de depressieve feiten en de hypomane feiten.


Waarschijnlijk bent u hier met een reden. Of u heeft hardnekkig de link van mij doorgespeeld gekregen, of u bent hier beland door een zoekactie. In beide gevallen hoopt u informatie te vinden over de bipolaire stoornis en de mens erachter. Wat zijn de bipolaire symptomen bij vrouwen?


De symptomen van invloed op vrouwen verschillen maar de meeste mensen wisselen van laag naar hoog,. Omdat het gaat om een cyclische stoornis , dus een stoornis waarbij in episoden bepaalde klachten bestaan, kan het verloop heel verschillend zijn. Het kan zijn dat een eerste episode mild is en latere episoden ernstiger, of andersom.


Bij cyclothymie gebeurt het ook wel dat de stoornis zich ontwikkeld naar een bipolaire -I of -II stoornis. Personen met een bipolaire stoornis maken in hun leven uitersten (‘polen’) mee, de afwisseling hiervan is kenmerkend voor de bipolaire stoornis. De gemiddelde levensverwachting is sterk afhankelijk van het land of de regio waarin je woont.


Deze periodes worden ook wel ‘episodes’ genoemd. Deze beperking van de levensverwachting hangt in belangrijke mate samen met cardiovasculaire mortaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts