donderdag 31 maart 2016

Na samenwonen weer apart wonen

Ik en mijn ex zijn zelf na jaar samenwonen weer apart gaan wonen omdat ik nog nooit alleen had gewoond en daar wel behoefte aan had. Het latten ging uitstekend. Uiteindelijk zijn we evengoed uit elkaar gegaan, maar dat had andere redenen.


Sommige zullen het apart gaan wonen gezien hebben als uitstel van executie. Van samenwonen terug naar LAT. Na samenwonen weer apart wonen. Het fijne aan apart wonen is dat je, op het moment dat jullie ruzie hebben, even je eigen plekje op kan zoeken. Als de storm is overgewaaid kun je weer rustig met elkaar praten.


Als je niet meer samen woont na een crisis, maar wel een relatie probeert te houden, wat ben je dan aan het doen ? De balans is er niet, die is verstoor en apart gaan wonen zal zelden die balans herstellen. Mijn vriendin Christine (53) is op kamers gegaan. Na vijftien jaar samenwonen had ze er genoeg van. Ondanks miljarden ruzies over de taakverdeling in huis kwam het huishouden nog steeds op haar neer. Als u gaat samenwonen , kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering of toeslag.


Bekijk uw situatie om te zien of uw inkomen wordt verhoogd of verlaagd. U blijft getrouw maar gaat apart wonen. Een verbod om weer te gaan samenwonen na scheiding van een jaar. Een jaar waarin beide partners los van elkaar kunnen komen, waarin er rust kan komen na die jarenlange relatie, waarin beiden een soort van herijking ingaan.


Apart wonen betekent natuurlijk niet dat je niet meer aan je relatie hoeft te werken. Integendeel, deze regeling vraagt om een goede communicatie en vooral openheid en eerlijkheid over verwachtingen en behoeften. Maar toen ze na een jaar of vijf ook op juridisch gebied een en ander voor en met elkaar wilden regelen en dat ook wilden vastleggen bij een notaris, bleek na veel gepraat heen en weer dat voor hen de eenvoudigste oplossing was om officieel met elkaar te trouwen. Ik ben ook na samenwonen weer gaan latten omdat dat voor ons gewoon beter werkt. Ja de halve wereld zal daar wel wat van vinden maar so what.


Ik vind het dus zeker niet het begin van het einde. En hoezo wat blijft er voor relatie over? Je kan een hele leuke en goede relatie hebben zonder samen te wonen ! Feitelijk scheiden kan volgens meester Liliane Versluys op drie manieren: een van de twee kan aan de vrederechter vragen om apart te wonen , dat is in het kader van dringende en voorlopige maatregelen binnen het huwelijk.


We hebben het geluk dat we in een groot huis wonen met een enorme zolder met badkamer. Vanavond weer lang zitten praten. De liefde is weg maar we zijn nog wel samen een goed team. Met de kinderen is het gezellig en we delen de dagelijkse ditjes en datjes. Alleen de vonk, de romantiek is al jaren geleden steeds minder geworden.


De vraag is hoe jullie dit, na huwelijk, fiscaal gaan “wegzetten”. Ik krijg nu kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Ik heb echter ook een vriend en wij willen gaan samenwonen , we willen samen een huis kopen, hij is echter niet de vader van mijn zoon.


Kan dit problemen opleveren? Denk in dit geval maar eens na over eventuele problemen bij echtscheiding. Laagdrempelig, niet al te beladen en wellicht met z’n tweeën.


Na samenwonen weer apart wonen

Probeer eerst met jullie dochters te praten. Niet met alle vier tegelijk, maar eerst eens met die van jou en die van hem apart. De knoop doorhakken kan altijd nog, maar soms is een periode pauzeren (met goede afspraken) of weer apart gaan wonen een goede eerste stap. Nu willen wij gaan samenwonen cq trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaan en samen in een ander huis gaan wonen.


Zij verliest daardoor haar ANW uitkering, maar heeft ook een partnerpensioen. Zonder dit partnerpensioen is het voor ons niet mogelijk samen te wonen , omdat zij verder geen andere inkomsten meer overhoudt. Wat als je beseft dat de enige manier om elkaar niet kwijt te raken weer apart gaan wonen is ? Benieuwd naar jullie reacties,.


Na samenwonen weer apart wonen

Na jaar samenwonen begonnen de. Zo kiezen steeds meer koppels om apart te wonen. En dat heeft zo z’n voordelen. Actrice Kaley Cuoco is al een jaar getrouwd met haar man, maar ze wonen nog steeds niet onder hetzelfde dak.


Wanneer is er sprake van samenwonenden of een gezamenlijke huishouding voor de AOW? Alleen zullen wij de eerste jaar niet samen in een huis kunnen wonen. Uit elkaar gaan na samenwonen met of zonder samenlevingscontract.


Wij geven alle informatie die je nodig hebt en gratis juridisch advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts