maandag 22 augustus 2016

Depressie symptomen vrouwen

Vrouwen en mannen zijn geneigd om de symptomen van een depressie anders te uiten. Het zijn eigenlijk twee verschillende aandoeningen. Hoewel iedereen zijn of haar depressie natuurlijk anders ervaart, zijn er weldegelijk verschillen tussen de symptomen van een depressie bij mannen en vrouwen. Soms kan een depressie ook de oorzaak zijn van vage, onverklaarbare klachten, zoals duizelighei hoofd-, buik- of rugpijn. De meerderheid van hen zijn vrouwen.


Alle symptomen die ook horen bij de unipolaire depressie kunnen voorkomen, waarbij de depressieve stemming en het niet van de baby kunnen genieten voorop staan. De postnatale depressie kan ook optreden na een miskraam of abortus. Ongeveer van de moeders heeft er in meer of mindere mate last van. Opmerkelijk is dat ook al depressie werd vastgesteld bij kleuters, of tenminste toch symptomen die lijken op die van depressie. Andere tekenen en symptomen van depressie bij mannen zijn woede, agressie, gewel roekeloos gedrag en middelenmisbruik.


Hoewel depressie bij vrouwen twee keer zovaak voorkomt dan bij mannen, mannen hebben een hoger risico op zelfmoor vooral oudere mannen. Depressie bij vrouwen Depressie komt bij vrouwen zijn twee keer zo vaak voor dan bij. Bij een lichte depressie heb je last van de hogergenoemde klachten gedurende minstens weken. Lichte depressies gaan vaak vanzelf weer over. Bij een ernstige depressie worden de klachten steeds erger.


De depressie heeft een zware impact op je leven. Depressie wordt vaak gemakkelijk in de mond genomen, maar er zijn verschillende soorten depressie. Majeure of reguliere depressie Dit is de meest voorkomende vorm van depressies.


Wanneer minimum van de bovenvernoemde symptomen voorkomen, spreek je over een (majeure) depressie. Volgens de DSM-IV (een psychiatrisch classificatiesysteem) is er sprake van een depressie als er minstens vijf van de volgende symptomen gedurende ten minste twee weken aanwezig zijn geweest. De symptomen dienen te wijzen op een verandering ten opzichte van het eerdere functioneren.


Depressie symptomen vrouwen

Een depressie kan veel langer duren, maar bij zo’n procent van de mensen verdwijnt deze binnen een half jaar. Vaak keren depressies terug. Het is lastig om zelf de diagnose depressie te stellen. De een heeft milde klachten, maar kijkt daar zo somber tegenaan dat hij toch denkt een depressie te hebben. Helaast komt depressie bij vrouwen aanzienlijk vaker voor dan bij mannen.


Ook de symptomen zijn bij vrouwen anders dan bij mannen. Zelfs al treft zij vooral vrouwen (twee vrouwen voor één man) en jonge volwassenen (à jaar), toch kan depressie voorkomen in alle lagen van de bevolking en op eender welke leeftijd. Miljoenen mannen ter wereld worden jaarlijks getroffen door depressie , maar de signalen zijn niet altijd even duidelijk als bij vrouwen. Veel mannen wekken graag de indruk dat ze de controle hebben.


Ondanks de bekendheid van de aandoening is depressie nog steeds een verkeerd begrepen ziekte. Heel wat mensen beschouwen de aandoening als een louter psychisch probleem, waarvoor de oplossing een kwestie is van wilskracht en morele weerstand. Een totaal onterechte visie, want een depressie is een ziekte zoals elke andere ziekte. Deze beschadiging kan de oorzaak zijn van een depressie.


Stemmingsstoornis door een middel Dit betreft verslavende middelen zoals kalmerende medicijnen, slaapmiddelen en alcohol. Deze kunnen een depressie veroorzaken. Sommige vrouwen verwarren deze klachten met hormonen. Maar als u geen contact hebt met uw kind of negatieve gevoelens heeft, moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Het gevaar van een postnatale depressie is dat u in een psychose geraakt met de kans op zelfdoding.


Depressie symptomen vrouwen

De helft van de Nederlanders herkent niet de symptomen van een TIA of een ernstige depressie. Dat blijkt uit een onderzoek van Dokterdokter. Ben je al wekenlang depressief en lusteloos, slaap je niet en heb je last van een allesoverheersend. Het goede nieuws is dat Alzheimer extreem zeldzaam is bij jonge vrouwen.


Het slechte nieuws is dat problemen met kortetermijngeheugen of andere cognitieve problemen MS- symptomen kunnen zijn bij vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts